Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halál az élet része? Vagy a...

A halál az élet része? Vagy a bűn zsoldja?

Figyelt kérdés
Én hívő keresztény vagyok, evangélikus, de én nem a bűn zsoldjának tartom a halált hanem az élet természetes részének, aki megszületik az meghal! Bezzeg mondta a lelkész mindenki meghal ebben a fizikai hus ver testben! De ha valaki tér meg a lelke ami halhatatlan az a pokolba jut örök szendvedésre! Ha Isten szeretet én hiszem hogy ilyen hely nem létezik! És a lelek anyagtalan mint a levegő nem lehet kinozni ! Szóval a lelkész mondta akik rokonaim nem tértek meg mind ott szendvednek a pokolban akik elhunytak. Te mit gondolsz errrol?
2020. nov. 13. 22:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mt 10:28 "Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki MIND A LELKET, mind a testet ELPUSZTÍTHATJA a gyehennában."

Ebből az látszik, hogy a pokol egy olyan hely, ahol mind a test, mind a lélek elpusztul. A lélek a fenti idézet alapján nem automatikusan halhatatlan (hiszen a gyehennában elpusztul), a kereszténység tanításában a lélek automatikus halhatatlansága régen nem szerepelt, ezt a görög filozófusok, leginkább Platón találta ki, aztán beszivárgott ez a tan a mainstream kereszténységbe is.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy aminek volt kezdete, annak lehet vége is. Volt, amikor még nem voltál, és ezért meg is szűnhetsz létezni. Jézus mindig pozitív értelemben használta az "örök élet" kifejezést: a mennyországban valóban örökké élnek azok, akik oda kerülnek. Igaz, szerepel a Bibliában az "örök tűz" kifejezés a pokolra, de abból, hogy a pokol tüze örök, még nem következik, hogy amit beledobnak az is örökké él. Ráadásul a Bibliában az "örök" szóval időnként egy hosszú időszakot jelöltek meg. Pl. Mózes törvényérről azt írja a Biblia, hogy "örök rendelkezés ez Izrael fiainak", márpedig a Mózes törvényét (Ószövetség) Jézus hatályon kívül helyezte (Újszövetség), tehát az nem tartott abban az értelemben örökké, hogy sosem lett vége.

Remélem, ez segített.

Üdv Stefán

2020. nov. 14. 19:13
 12/12 anonim ***** válasza:

"aki megszületik az meghal"

Ez nem mindig van így.

Például a te sejtjeid - meg az összes ma élő sejt - még sose halt meg idáig, a 4 milliárd év alatt, mióta léteznek.

Vannak olyan élőlények is, amelyek nem halnak meg maguktól.

A tervezett halál csak pár milliárd éve jelent meg a világban.

2020. nov. 15. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!