Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halál az élet része? Vagy a...

A halál az élet része? Vagy a bűn zsoldja?

Figyelt kérdés
Én hívő keresztény vagyok, evangélikus, de én nem a bűn zsoldjának tartom a halált hanem az élet természetes részének, aki megszületik az meghal! Bezzeg mondta a lelkész mindenki meghal ebben a fizikai hus ver testben! De ha valaki tér meg a lelke ami halhatatlan az a pokolba jut örök szendvedésre! Ha Isten szeretet én hiszem hogy ilyen hely nem létezik! És a lelek anyagtalan mint a levegő nem lehet kinozni ! Szóval a lelkész mondta akik rokonaim nem tértek meg mind ott szendvednek a pokolban akik elhunytak. Te mit gondolsz errrol?
2020. nov. 13. 22:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%

Igaza van a lelkészeteknek.

A szenvedést nem úgy kell elképzelni, hogy tüzes vasvillával böködik az ördögök a lelket.

2020. nov. 13. 22:33
 2/12 anonim válasza:
11%

A bűn zsoldja a halál. Sajnos mindannyian vétkezünk.

Nincs kivétel. Egy ember volt, de őt megfeszítették. Ma is megtennék.

2020. nov. 13. 22:44
 3/12 anonim válasza:
13%

Nem az a lényeg, hogy a lelkész mit mond vagy ki mit gondol, sem nem az, hogy én mit írok. Ha Istenről van szó, akkor ahhoz kell fordulni, amit adott: Bibliához. Abban mondja el a színtiszta valóságot Isten. Nem a mi gondolataink fogják meghatározni, hogy (létezik-e és) hogyan létezik Isten és milyen Isten!! Ő kijelentette magát a Biblia által.

Aki nem hiszi a Pokol létezését, az nem menekülhetett meg semmitől sem, így tehát megtérésről nem beszélhetünk. Vallásos cselekedetek által pedig NEM lehet bejutni a Mennybe.

Itt az alátámasztás:

Efe 2:8 Mert kegyelembõl tartattatok meg (AKIK MEGMENEKÜLTEK (az Örök Szenvedés Helyéből), hit által; és ez nem tõletek van: Isten ajándéka ez;

Efe 2:9 Nem cselekedetekbõl, hogy senki ne kérkedjék.

Ha tehát kegyelemben nem részesültél (mert nem volt mi elől* elfutni), akkor:

Róm 6:23 Mert a bûn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

Mivelhogy rosszul ismered Istent, ezért kapcsolatod sincsen vele.

Az ítéletről:

Jel 20:11 És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta ûlõt, a kinek tekintete elõl eltûnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

Jel 20:12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elõtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az õ cselekedeteik szerint.

Jel 20:13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik õ benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik õ nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az õ cselekedeteik szerint.

Jel 20:14 A pokol pedig és a halál vettetének a tûznek tavába. Ez a második halál, a tûznek tava.

Jel 20:15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tûznek tavába vetteték.

Mát 25:41 Akkor szól majd az õ bal keze felõl állókhoz is: Távozzatok tõlem, ti átkozottak, az örök tûzre, a mely az ördögöknek és az õ angyalainak készíttetett.

Máshonnan:

Mát 13:40 A miképen azért összegyûjtik a konkolyt és megégetik: akképen lesz a világnak végén.

Mát 13:41 Az embernek Fia elküldi az õ angyalait, és az õ országából összegyûjtik a botránkozásokat mind, és azokat is, a kik gonoszságot cselekesznek,

Mát 13:42 És bevetik õket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Mát 13:43 Akkor az igazak fénylenek, mint a nap, az õ Atyjoknak országában. A kinek van füle a hallásra, hallja.

Mát 13:44 Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét a mije van, megveszi azt a szántóföldet.

Mát 13:45 Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedõhöz, a ki igazgyöngyöket keres;

Mát 13:46 A ki találván egy drágagyöngyre, elméne, és mindenét eladván a mije volt, megvevé azt.

Mát 13:47 Szintén hasonlatos a mennyeknek országa a tengerbe vetett gyalomhoz, a mely mindenféle fajtát összefogott;

Mát 13:48 Melyet, minekutána megtelt, a partra vontak a halászok, és leülvén, a jókat edényekbe gyûjtötték, a hitványakat pedig kihányták.

Mát 13:49 Így lesz a világ végén is: Eljõnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül.

Mát 13:50 És a tüzes kemenczébe vetik õket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

A cselekedeteknek következménye van:

1Mó 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az õ magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

1Mó 3:16 Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselõsséged fájdalmait, fájdalommal szûlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, õ pedig uralkodik te rajtad.

1Mó 3:17 Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettõl arról a fáról, a melyrõl azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belõle életednek minden napjaiban.

1Mó 3:18 Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezõnek fûvét.

1Mó 3:19 Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.

1Mó 3:20 Nevezte vala pedig Ádám az õ feleségét Évának, mivelhogy õ lett anyja minden élõnek.

1Mó 3:21 És csinála az Úr Isten Ádámnak és az õ feleségének bõr ruhákat, és felöltözteté õket.

1Mó 3:22 És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közûlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:

1Mó 3:23 Kiküldé õt az Úr Isten az Éden kertjébõl, hogy mívelje a földet, a melybõl vétetett vala.

1Mó 3:24 És kiûzé az embert, és oda helyezteté az Éden kertjének keleti oldala felõl a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy õrizzék az élet fájának útját.

A kérdés tehát az, hogy Bibliából levezetve igaza van-e azoknak, amit látszólag én írtam. Igékkel érveltem, nem bölcselkedtem. Ha pedig helyesen van levezetve, akkor az Istentől származik.

Vizsgáld meg! A Biblia saját magát magyarázza meg.

Erősen figyelmeztetlek, hogy NE légy felületes és gyorsalkodó egy ilyen horderejű témánál!!

2020. nov. 13. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Rossz kategória!
2020. nov. 13. 23:42
 5/12 anonim ***** válasza:

"De ha valaki tér meg a lelke ami halhatatlan az a pokolba jut örök szendvedésre! Ha Isten szeretet én hiszem hogy ilyen hely nem létezik!"

Ezt a két mondatot nem tudom dekódolni, pedig pont a leglényegesebb mondatok lennének.

2020. nov. 14. 02:00
 6/12 anonim válasza:
54%
A halál a megváltás az életbeli szenvedések után. A halál egy ajándék Istentől, egy remény, hogy lesz jobb a szenvedés után csak várni kell. Számomra ezt jelenti.
2020. nov. 14. 02:44
 7/12 anonim ***** válasza:
16%
Mindkettő igaz,de nem ebbe a kategóriába kellett volna kiírni.
2020. nov. 14. 04:00
 8/12 anonim ***** válasza:
14%
Tökömet már!!! Nem tudom ki vagy, napi szinten kitolsz ide egy vallási kérdést. NEM IDE TARTOZIK!!! VAN KÜLÖN VALLÁS KATEGÓRIA!!!!
2020. nov. 14. 05:58
 9/12 uyscuti ***** válasza:
81%
A Biblia szerint a halál Ádám és Éva engedetlenségének a következménye , amit a leszármazottaik a bűnnel együtt ,,örökségül kaptak". (Róma 5:12)
2020. nov. 14. 09:51
 10/12 anonim ***** válasza:
32%
A halál ad érvényt az életnek. Képzeld el hogy sosem halsz meg. Nem lenne tétje semminek az életedben. A halál az élet feltétele. Halál nélkül nem élet az élet.
2020. nov. 14. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!