Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az apostolok tartottak maguk...

Az apostolok tartottak maguk mellett vidimuszokat vagy esetleg csengettyűsőket?

Figyelt kérdés

#Apostolok #Vidimisz #Csengetyüs
2020. szept. 6. 19:28
 71/100 anonim ***** válasza:
100%

Bàr szàmomra már követhetetlen hogy ki melyik oldalon àll.

Èn emlitettem 2 korai egyhàzi "hűségest.

Kèrdező te tudsz neveket?

Mint Polikarp vagy Ignàc?

Az utobbit Pèter nevezte ki puspoknek,ha tetszik vènnek.

Fenn is maradt tőle 7 levèl amit gyülekezeteknek ìrt.

Most emlitettem meg kettot.

Ignàc nèhàny levele hamarabb irodott mint a jelenesek konyve.

Szovak most hogy van ez?

Mire gondolsz?

Mert a fonalat elvesztettem megint..

Koszi a valaszodat

2020. szept. 8. 10:42
 72/100 A kérdező kommentje:

72.Egy rakást mar erőlkődtünk rajta,ès persze,hogy vannak nevek de ezeket a neveket nem sorolhatjuk ès nem csoportosítjuk egy vallásra.Az,hogy kisajátitották ez a tőkèletes magyarázat,amint írtam Isten a kanonizálását csak hüsègesekre bízta ezèrt a munkát a vallások nemtulajdonithassák maguknak,mert ezek semleges hüsègesek voltak.Hogy külömbözô neveket kiirnak ès mèg szentnek is nevezik ès egy vállás magának tulajdonitsa jogtalanul,ez nem helyes.

Nèzd meg a 2000 èves gyümölcsèt,Isten a szavát erre bízta vállogatásra?

Itt nem a nèv ès vállás számit hanem a hüsèg ès árulás.Ki hüsèges ès ki az áruló.Erre maga a gyümölcs felel vagyis a cselekedet.Aki az Isten szava szerint járt hüsèges volt,ès akinek a kezéhez embervèr ragadt erkölcstelensèggel,az áruló.

Ezután mar nincs miről beszèlgesünk,ki volt hüsèges ès ki volt áruló.Ès napjainkban melyik áruló akarja kisajátitani a hüsègesek munkáját.

2020. szept. 8. 11:31
 73/100 anonim ***** válasza:

Ezt hitben is kell latnunk.

Èn sem hiszem higy Isten rossz emberekre bizta volna a kanonizàlast.

El kell.hogy fogadjam a tényeket,èvszamokat ,neveket,amiket emlitettem is hsz eimben.

Ha a katolikus egyhaz elhajlasara gondolsz...gondolom..az csak 440 utàn kezdodott.

Jòval a kanonizàlàs utan tehat nevezhetjuk husegesnek oket.

Mint emlitettem minden forrast,nevet,evszamot meglehet neten talalni a kerdèssel kapcsolatban.

2020. szept. 8. 11:59
 74/100 anonim ***** válasza:
100%

72# röviden: a kérdező már az ezredik kérdését írja ki a katolikus egyház ellen, már mániákusan. Most azt találta ki, hogy a jelenleg is használt Bibliát nem a katolikus egyház kanonizálta (nem is ismeri a kanonizáció fogalmát) és hogy ezt bizonyítsa, mutatott egy csomó jehovista cikket, amik viszont azt támasztották alá, hogy a katolikus egyház kanonizálta. Mivel soha nem ismerte be a tévedését, ezért elkezdett minket mocskolni.

Ígérte, hogy mutat olyan bizonyítékot, ami megmutatja, hogy igaza van, de idáig csak a szemétkedésig jutott. Az, hogy az imádott őrtorony szervezetét hazugnak nevezte, azon egyszerűen átlépett és szapult minket tovább. Ennyi a sztori.

Számára a lényeg az, hogy tudja köpködni a katolikus egyházat, más nem élteti.

2020. szept. 8. 13:30
 75/100 anonim ***** válasza:
100%

72#

Èrtem

Èn beírtam ide a kanonizáció menetèt persze elnagyolva.

Nem fog a kérdező más forrast találni mert nincsen más.

Èn a tankony alapjàn irtam be neveket,adatokat,de a wikipédia stb ugyan ezeket irja.

Akkor ez ilyen szélmalomharcnak tűnik

2020. szept. 8. 14:19
 76/100 anonim ***** válasza:
100%

Ahhhh 72# én voltam.

Bocsi ,75# nek címeztem))

Még itt magamnak üzengetek....)))

2020. szept. 8. 14:20
 77/100 A kérdező kommentje:

74.Ahogy fejtegeted hasonlóan gondolom èn is az ismeretem ès a kutatásaim szerint,mert ugye èn vallásokat nem keverem bele csak hüsègeseket ès árulokat ami Istent illeti.

Ahogy írod az elhajlás megtőrtènt mert a 2000 èv alatt sok a rosszgyümölcse,hogy a 2000 èv elejèn nem volt áruló azt is elhiszem mert nincs rá bizonyitèk,mert kezdetben Római Katolikus vallás nem volt.

Konkrètan a kanonizálás idejèn kik voltak a hüsègesek ès az árulok vállás szerint az interneten nem lehet pontosan kideríteni mert a kanonizálásrol csak kv.ir amit magának is tulajdonít.A világtörtènelem is a kv.-ra támaszkodok.

2000 èv alatt pedig nem lehet tudni,hogy a vállás hány ès milyen fázison ment keresztül.

De ismètelem magam, èn nem vállás szerint gondolkodom hanem hüsèges ès áruló.A kanonizálást pedig hüsègesek tettèk.

75.Már pattogsz minden tèmánál ès fordítasz szembe a kv-sal mar règtől fogva sőt a Jt-al is mert nem a valóságot keresed hanem vèdelmèbe áll annak aki nem szorul vèdelemre,egy "delèrium-termens viselkedèssel akiben nincs compromiszum,beleköt a villanyoszlopba is.Nem,hogy nem keresztèny de mèg nem is tud rolla beszèlgetni.

2020. szept. 8. 15:04
 78/100 anonim ***** válasza:
100%
75# Igen, szélmalomharc, mert amint látod nem érti azt, amit írtam. Nem egy túl értelmes és mellé sajnos rosszindulatú.
2020. szept. 8. 16:10
 79/100 A kérdező kommentje:

78.Majd minden mellèbeszèlèseddel egyet èrtek,hogy adj egy pontot.

Ez a vita nem erről szol.

Ès ha mostanig nem èrtetted meg,hogy mit írok akkor inkább szálj ki,a nemhallok vitájába nem szeretem az igazságot keresni.

2020. szept. 8. 16:39
 80/100 anonim ***** válasza:
100%

"A kanonizálást pedig hüsègesek tettèk."

Antióchiai Szent Ignác, akire az őrtorony is hivatkozott, magát katolikus püspöknek tartotta.

Szent Atanáz, akire szintén az őrtorony hivatkozott Athanasziosz néven, szintén katolikus püspök volt. Egyebek mellett a Szentháromság védelmezője a Níceai zsinaton. Róla írta az őrtorony:

"Továbbá Athanasziosz kánont rögzítő levele (i. sz. 367) „Pál apostol tizennégy levele” közé sorolja a két korintusziaknak írt levelet. Ez az első jegyzék a Keresztény Görög Iratokról"

Tehát akkor a katolikus Egyház, illetve a Szentháromság támogatói, akik a kánont készítették, a hűségesek csoportja.

2020. szept. 8. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!