A Biblia mellett tehetek az életembe különböző praktikákat?
Én hiszek a Bibliában és olvasom és követem is Jézust.
Viszont nekem ennyi nem elég.
Amikor Jézus pl.: azt mondja "Ne félj!"
és kijelenti a Biblia 365 ezt hogy "Ne félj" akkor én ezt az életemben nem tudom hasznositani, nem tudom azt mondani hogy nem félek, vagy hogy nem rogyok össze..
az életemben rengetegszer elbuktam a félelem miatt, és lényegében mindig a félelem és a bujaság miatt történtek olyan dolgok velem aminek nem kellett volna megtörténnie...
2-3 hete betelt a pohár nálam és Tudatosan használom már a "l*szarom művészetet" szerintetek ez szembe megy a Bibliával?
Az én álláspontom az hogy:
ahogy a Biblia is mondja aki fél az embertől az az emberek csapdájába esik...
(És pontosan ez a "praktika" ami nem a gyűlöletről,egóról szól hanem pont arról hogy az erősebb, agresszivabb tényleg aki erőltetni akar rád valamit valahogy le kell nyugtatni és azzal hogy szeretem és hogy elfogadom ahogy a Biblia is mondja csak úszitani fogom magamra ezeket az embereket..
Tehát a kérdésem az lenne hogy használhatom, pl.: "tudatos életmód" "l*szarás művészetét" az életemben..
vagy ezek által ezekkel szembe megyek tudatosan a Bibliával?
pedig a lényeg ugyanaz hisz a Biblia is ugyanazt mondja hogy "Ne félj" csak nekem kell egy módszer ami által megtudom ezt jobban valósitani (az emberektől való félelem miatt alkalmazom)
fura kérdés, és valszeg a válasz az lesz hogy teljesen oké.. de hát nem tudom
várom a válaszokat.
A Biblia az aggodalomra mondja, hogy "ne félj". Egyébként a "ne félj" mellett a kérdésedre is pontos választ ad. A legfontosabb, hogy a krisztusi szeretetet kell gyakorolni addig, amíg a jellemeddé nem válik.
Amúgy, amit kérdezel az a hívő életében az ún. "kemény eledel", azaz ez már haladó hívőknek való. A kérdésedből ítélve Te "újszülött hívő vagy, aki tejen él", vagy nem is vagy megtérve. HA az előbbi, akkor mindenképpen az alapoknál kell kezdened. Megérteni a szövetségek lényegét, megérteni, h mi a legjobb az embernek. Ebben főleg Pál apostol levelei fognak segíteni. Elsőnek a Római és a Galata levél. Ezeket kell maradéktalanul megérteni, ezekkel kell kezdeni az alapozást.
A kemény eledel pedig a gyakorló szeretetben járás. Ekkorra már képes leszel mindent helyesen megítélni és tudni fogod, hogy mit cselekedj
Előre szólok, nem egy Bibliaforgató keresztényként írok, de jó szándék vezérel.
Apám nagy Bibliaforgató és mindent azon keresztül lát, magyaráz.
Számára van a Biblia és a "többi lényegtelen" dolog.
Fontos látni, hogy van egy végtelen világ csillagokkal, irdatlan elképzelhetetlen méretű galaxisokkal, meg nem magyarázható jelenségekkel.
Ebben a végtelen világban egy végtelenül kocsi naprendszer végtelenül kicsi bolygóján van egy pár ezer éves irat amit az emberiség egy része szent iratként kezel (ők se pont ugyanazokat, a szöveg fordításokon és "cenzúrázásokon" ment át.
Ha életünket eszerint éljük is - amit elfogadok - nem kéne megvakulni minden másra.
Miért gondolja bárki, hogy Isten minden magyarázatot ebbe a kis könyvbe akar belezsúfolni pár száz oldalba?
Ott van a világ, ott van millió másik könyv, tessék ezeket is figyelni.
Élhet a Biblia szíved titkos rejtekében, de a józan paraszti észről sose feledkezzünk meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!