Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az apostolok tartottak maguk...

Az apostolok tartottak maguk mellett vidimuszokat vagy esetleg csengettyűsőket?

Figyelt kérdés

#Apostolok #Vidimisz #Csengetyüs
2020. szept. 6. 19:28
 21/100 anonim ***** válasza:
93%
Ilyet már sokszor ígértél. De ugye nem valami nevenincs oldal lesz megint, ami nulla bizonyítékot mutat?
2020. szept. 7. 08:47
 22/100 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki mit igèrt neked de a Ujszövetsègi bibliat Jèzus-tol 100 èv alatt lett megírva, ès a katolikus vallás 325-ben alakult,úgy,hogy semmi köze a biblia íráshoz.
2020. szept. 7. 09:51
 23/100 anonim ***** válasza:
93%
Mutass már rá bizonyítékot, hiszen tőlem is azt kértél. Illetve továbbra is várom, hogy az általam linkelt oldalban hol a hiba. Te csak mellébeszélsz, mint a megszállottak.
2020. szept. 7. 09:54
 24/100 anonim ***** válasza:
93%

A 20-as válaszodban ígérted, hogy van bizonyítéod, már el is felejtetted? Azt pedig soha, senki nem állította, hogy a katolikus egyház írta a Bibliát, csak azt, hogy ők állították össze! Ja, hogy már megint nem tudod, hogy mit is tagadsz és támadsz!

Tényleg megszállott vagy. Egy agy nélküli megszállott.

2020. szept. 7. 10:09
 25/100 A kérdező kommentje:

Megkeresem ès küldöm.

De az Ujszövetsègiroi közül melyik èlt tovább isz.98 után mert János ekkor halt meg.Utánna mar nem írt senki a Bibliába csak fordítottak.Főleg a katolikus vallás rá 250 èvre született.

Vagy azt állitod,hogy a Kv.Jèzus idejèben èlt.

2020. szept. 7. 10:10
 26/100 anonim ***** válasza:
Szerintem senki nem állított semmit ezzel kapcsolatban, csak már ketten is várjuk a bizonyítékaidat. Úgy tűnik nem akarsz mutatni semmit, miért titkolod, miért jársz a sötétben, ahogy a Szentírás is mondja?
2020. szept. 7. 10:37
 27/100 A kérdező kommentje:
Ugylátom,hogy nem tudod,hogy a vallásod mikor kezdődött,ès azt sem tudod,hogy János a tollat 98-ban letette.Igy a biblia összeállitásához"kanonizálásához semmi köze a kv.Ès ezèrt tiszta minden biblia,mert 325 előtt jóval a règi hüsègesek lefektettèk a biblia szövegèt.
2020. szept. 7. 10:57
 28/100 anonim ***** válasza:
Nem, nem tudom ezeket. De neked se hiszek. Szóval mutass valami hiteles történelmi bizonyítékot.Pontosan ki rendszerezte össze a Szentírást, ez mikor történt, milyen forrásokkal tudod alátámasztani, stb...
2020. szept. 7. 11:03
 29/100 szp72 ***** válasza:
88%

A katolikus egyház nem 325-ben jött létre, ez hülyeség. A Niceai zsinat püspökei korábban is püspökök voltak, sok közülük több-kevesebb kínzást is átélt a keresztény üldözések idején.

Az egyház 325 előtt is katolikusnak mondta magát:

"Hiszem az egy szent katolikus és apostoli anyaszentegyházat." Ez a mondat a nagyon ősi úgynevezett apostoli hitvallásból valló.

Az Újszövetségi könyvek megírása János apostol halálával ugyan befejeződött, de az iratok összegyűjtését vagyis a kanonizálást a magát katolikusnak nevező Egyház végezte el. Az került a Bibliába, amit a Niceai zsinat előtti és utáni püspökök kisebb-nagyobb viták után és végül közös megegyezéssel beletettek. A magukat nem katolikusnak mondó gnosztikus szekták más iratokat tartottak szentnek.

2020. szept. 7. 11:46
 30/100 A kérdező kommentje:

A világtörtènelemel összevettem nèmelyiket ès ezt találtam hitelesnek.

[link]

2020. szept. 7. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!