Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bizonyítékokat tudtok...

Milyen bizonyítékokat tudtok felsorolni vallásotok igazolására?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi ki milyen bizonyítékot lát saját vallása igazára? Kérlek ne olyan válaszokat írjatok hogy úgy érzem, vagy hogy hangokat hallok, vagy álmot láttam. Olyan bizonyítékot várok amit mindenki elfogadhat. Persze a konkrét vallást és azon belül az irányzatot is nevezzétek meg.

2020. szept. 6. 08:10
1 2 3 4 5
 31/48 Mansour ***** válasza:

Az, hogy nem vagyok vallásos, nem azt jelenti, hogy nem hiszek semmiben. De még ha nem is hinnék, más szubjektív meggyőződését miért ne fogadhatnám el?

A 4-esben felsoroltak csak arra jelentenek bizonyítékot, hogy az iszlám bátorít a tudás bővítésére, a világ tudományos megismerésére. Ha ez neked bizonyíték az iszlám igazságára, ám legyen. Én ezt elfogadom, mint szubjektív meggyőződésedet.

2020. szept. 7. 17:04
 32/48 anonim ***** válasza:

"A 4-esben felsoroltak csak arra jelentenek bizonyítékot, hogy az iszlám bátorít a tudás bővítésére, a világ tudományos megismerésére. Ha ez neked bizonyíték az iszlám igazságára, ám legyen. Én ezt elfogadom, mint szubjektív meggyőződésedet."

A tudomány mióta szubjektív meggyőződés? Ha pedig figyelmesen elolvasod a 4-es válaszom láthatod hogy az iszlám nem csak a világ tudományos megismerésére bátorít hanem azt mondja a tudománnyal való foglalkozással juthatsz el Istenhez.

2020. szept. 7. 17:58
 33/48 Mansour ***** válasza:

Éppen ezért nem objektív, mivel a tudomány nem jutott el Istenhez. Nem is juthat, mivel a saját vizsgálati körét a fizikai valóságra korlátozza le. Ha a mérhető, fizikailag megfigyelhető valóságban lenne bármilyen nyoma Istennek, a tudomány már rátalált volna.

Ellenben a létezésre, a világra, a természet szépségére való rácsodálkozás, a szellemi élmények és tapasztalatok, a művészet, a szerelem, stb. olyan dolgok, amik könnyen elvezethetnek Istenhez. Csupa olyan dolog, amivel a tudomány nem foglalkozik. Legfeljebb a fizikai vetületével, ami valljuk nem éppen a lényege ezeknek a dolgoknak.

2020. szept. 7. 18:26
 34/48 Mansour ***** válasza:
*ami valljuk be, nem éppen a lényege ezeknek a dolgoknak.
2020. szept. 7. 18:28
 35/48 anonim ***** válasza:

"Éppen ezért nem objektív, mivel a tudomány nem jutott el Istenhez. Nem is juthat, mivel a saját vizsgálati körét a fizikai valóságra korlátozza le. Ha a mérhető, fizikailag megfigyelhető valóságban lenne bármilyen nyoma Istennek, a tudomány már rátalált volna."

Neked látnod kell a gyártó üzemet ahhoz hogy tudd, a telefonodat valaki megtervezte és legyártotta? Nyilván nem. Elég ha megvizsgálod a telefont, tudni fogod hogy tervezés, gyártás eredménye pedig sosem láttad a gyárat. Ha Istent nem is vizsgálhatod a tudomány eszközeivel, az élőlényeket és a természet törvényeit viszont igen, így eljuthatsz Istenhez.

2020. szept. 7. 18:52
 36/48 Mansour ***** válasza:
De ismétlem, a tudomány NEM jutott el ezen az úton Istenhez. Nincs olyan dolog, amihez feltételeznünk KELL egy tudatos teremtőt. Ettől még lehet feltételezni, de ez már a szubjektív hit vagy meggyőződés kategóriája.
2020. szept. 7. 19:26
 37/48 anonim ***** válasza:
Akkor a telefonod is csak úgy lett igaz? Nem kell hozzá se mérnök se gyártó üzem.
2020. szept. 7. 19:49
 38/48 Mansour ***** válasza:
A hópelyheket pedig a Hótündért tervezi, mindet egyedileg, igaz? Szerintem van rá esély.
2020. szept. 7. 20:27
 39/48 Mansour ***** válasza:
Az, hogy vannak tervezett dolgok, még nem bizonyítja, hogy minden tervezett.
2020. szept. 7. 20:31
 40/48 anonim ***** válasza:

"Az, hogy vannak tervezett dolgok, még nem bizonyítja, hogy minden tervezett."

A tudomány ma már ott tart hogy az univerzumban kb minden leirtható a matematika nyelvén. A részecskék, az energia és az idő is. Úgy tekintenek az univerzumra mint egy matematikai struktúrára. Ez pedig azt jelenti az univerzum és minden ami benne van, tervezett.

"A hópelyheket pedig a Hótündért tervezi, mindet egyedileg, igaz? Szerintem van rá esély."

Az ateisták azok akik tündérmesékben hisznek. Korában érdekelt mi jár egy ateista fejében, ezért feltettem nekik egy két kérdést a természeti törvényekre és az élőlényekre vonatkozóan. Olyan válaszok érkeztek hogy "véletlenül" és "magától". És ők állítják magukról hogy a tudományban hisznek :)

2020. szept. 7. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!