Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívőktől kérdezem! Ti mit...

Hívőktől kérdezem! Ti mit szóltok ha valaki bizonyítékot akar Istenre és nem hiszi el a bizonyítékot amit írtál? Ilyenkor mit csináltok?

Figyelt kérdés
És arra is kíváncsi vagyok, hogy miféle bizonyítékot akar? Miért nem elég neki a létezés, és az élet?

2020. jún. 6. 20:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
31%

Nyilván, ha elfogadhatatlan számára minden józan érv, amit felsorakoztat az ember, akkor felesleges tovább folytatni az ez irányú beszélgetést.

Szoktam alkalmazni azt a szemléltetést, hogy a jóval egyszerübb dolgoknak is van egy tervezője, és egy kivitelezője, és összeállitója, akkor mennyivel inkább szükségesebb a bonyolultabb dolgokhoz.

Ha csak egyszerű darálógépet veszünk, nem hinnénk el, ha találnánk egyet, hogy az valamikor véletlenül létrejőtt. Biztosan tudnánk, ha nem is találkoztunk azzal, aki létrehozta, hogy létezik ennek a darálónak, az alkotója. Aki ezt kitalálta, nyilván tudta, hogyan kell kinéznie az egyes alkatrészeknek, mekkora nagyságúak legyenek az egyes darabjai, milyen formája legyen mindegyik részének, hogy jól illeszkedjen, és a céljának megfelelően működjön.

Ha ez sem győzi meg, akkor tovább lépünk, békével távozunk.

2020. jún. 6. 20:45
 2/26 anonim ***** válasza:
82%
Nem erőltetem. Nekem úgy is jó, ha nem hiszi el.
2020. jún. 6. 20:48
 3/26 anonim ***** válasza:
80%
A hit pont attól hit, hogy meggyőződésen alapszik, nem pedig bizonyítékokon. Ugyanúgy helytálló lehet, amit egy hívő állít, és az is, amit egy nem hívő, mert egyikre sincs konkrét bizonyíték. Minden ilyen vita parttalan, mert te meg vagy győződve isten létezéséről, míg a másik fél is arról, hogy nem létezik. Szerintem a hit vagy “nemhit” kérdése nem lehet vita tárgya.
2020. jún. 6. 20:53
 4/26 A kérdező kommentje:
Ez olyan példa lehet mint pl. Elhiszed, hogy most iphone telefonon írok?
2020. jún. 6. 20:57
 5/26 anonim ***** válasza:
40%

"Mester, jelt akarunk látni tőled."

Ő pedig így válaszolt nekik: "Ez a gonosz és parázna nemzedék jelt követel, de nem adatik neki más jel, csak a Jónás próféta jele. Mert ahogyan Jónás három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia is a föld belsejében három nap és három éjjel. (Mt12.38)

Szóval én meguntam- ha "bizonyítékot" akar valaki a hit kérdéseire, akkor hagyom, keresse meg maga. Hiába írok/mondok akármit, úgysem hiszi el, nagy ívben teszek rá, nem pazarlom az időmet.

„Ha nem hisztek, nem fogtok érteni” (Iz 7,9)

-ez a különleges a szentiratokban (mindben a Védáktól kezdve) hogy hinni kell amit olvasok, mert csak úgy működik

Szent Anzelm híres formulája: „credo, ut intelligam”. Ennek hagyományos fordítása: „Hiszek, hogy belátásra jussak/értsek.”

[link]

2020. jún. 6. 21:08
 6/26 anonim ***** válasza:
81%

Bocsi, de ha csak ráfogja az ember dolgokra hogy bizonyíték, minden alap nélkül, akkor nem a bizonyítást kérő hibája, ha az nem lesz komolyan vehető.

Mint ahogy te is ennyit írtél, hogy létezés és élet. Milyen alapon bizonyít ez bármit is?

2020. jún. 6. 21:41
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ez olyan példa lehet mint pl. Elhiszed, hogy most iphone telefonon írok?"

- ööö nem, nem olyan példa. Az, hogy te ezt példának hiszed a bizonyítéka annak, hogy fogalmad sincs hogy kell bizonyítani valamit.

2020. jún. 6. 22:01
 8/26 A kérdező kommentje:
Amúgy bocs, de akkor milyen bizonyíték kell nektek? :) erre kíváncsi vagyok ám.
2020. jún. 6. 22:03
 9/26 anonim ***** válasza:
67%

Ami bizonyítéknak fogható fel. Amúgy már kérdésed alatt is megkérdeztem, hogy tulajdonképpen mi a végzettséged?

Hátha itt válaszolsz...

2020. jún. 6. 22:13
 10/26 Tevenyereggyarto ***** válasza:
74%
Talán előbb bizonyítékok kellenének. Az olyan fals gondolatmenetek mint pl: az 1-esé nem bizonyitékok. Ok, a daráló sokkal egyszerübb mint egy élőlény mégis tervezték tehát az életet is tervezte valaki, ez elsőre logikusnak hangzik. De Istent ki tervezte ? Ja, őt senki mert ő lehet magától ? Akkor mi miért nem ? S itt meg is akadtunk abban a messzemenően nagy bizonyításban. Nem bizonyított semmit, csak a már meglévő problémát kitolta egy (még ismeretlenebb és bizonyíthatatlan) szintel.
2020. jún. 6. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!