Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezett Jézus korában vagy...

Létezett Jézus korában vagy bármelyik korban cölöpön való kivégzés?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert tudom, hogy a tanúk ezt állítják, viszont én kerestem erre bármilyen nyomot, hogy egyáltalán hogyan lehet ezzel a módszerrel kivégezni egy embert és nem találtam.

Az, hogy a kereszten miért haltak meg, az anatómiai tény, azt tudjuk, nem volt véletlen a széttárt kar sem ugye, de cölöpön hogy történik és hol van erre bármilyen bizonyíték, hogy abban a korban használták ezt a módszert?

2020. aug. 31. 10:52
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
17# ezt az ígéreted tartsd meg most már lécci, ne csak ámítsd a másikat.
2020. szept. 1. 14:59
 22/25 A kérdező kommentje:

"A baj az, hogy kíváncsi, hogy hogyan vélekednek a tanuk, csak nem érdekl"

Hol írtam, hogy a tanúk ismert, kutatást nélkülöző egyéni véleményére vagyok kíváncsi? 😱 Tanulj már meg olvasni, a kötözködés már jól megy, hátha az értelem is sikerül egyszer. Drukkolok.

2020. szept. 1. 15:01
 23/25 anonim ***** válasza:

figyi cica, ha nem ezen múlna hidd el nem tenném.

Nem kell hozzá nagy iq, imádsz veszekedni... A kérdéseddel bevonzod a tanúkat.

"Azért kérdezem, mert tudom, hogy a tanúk ezt állítják"

De amint egy is válaszol, legyen az Edgárd vagy bármelyik, minősíthetetlen fröcskölődésbe kezdesz.

"A hazugság is bűn, tanú. Olvasd el az első kommentben írt TUDOMÁNYOS és kutatás alapú cikket és utána védd az ördögtornyot. Majd ha hozod a kutatást nem nélkülöző tényeket, majd akkor beszélgetünk, bár veled nem lehet, mert ocsmány egy jellem vagy. Nálad már csak Edgár rosszabb, de egy kaptafa vagytok."

Te vonzod be, ez a te ördögöd, lehet nem érdekelnek, mégis valahogy mindig betalálnak...Vajon miért? Egy ateistában több alázat szorul mint beléd. Pedig neked még Jézus is azt mondja Szeressétek egymást.

Jn 13:34

"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. 35Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” "

Értem nehéz a meló, nagy a stressz, de nem te vagy az egyetlen a földön aki dolgozik, s érdekes módom mégis képesek kulturált kereteken belül beszélni. 17; 18; 19; érdekes módom ha fel is kapta a vizet képes volt rá...pedig okot adtál rá.

Keresztény vagy egyáltalán? Mi a bajod? Gyóntál az elmúlt időben?

2020. szept. 1. 19:05
 24/25 anonim ***** válasza:
#20: De ha egy nagyon kegyetlen és szégyenteljes kivégzést akarnak, akkor csak elszánják magukat arra, hogy összeszögelljenek két gerendát, hogy egy-két óra helyett akár napokig tartó szenvedésben legyen részese az áldozatnak, ugye?
2020. szept. 1. 19:25
 25/25 anonim ***** válasza:

Én kinézem belőlük. Biztos latin "szójáték" Krisztus és a kereszt között.

elég nagy cirkuszt rendeztek, tövis korona, az INRI, szóval igen vehették erre is a fáradságot, de csak a megszégyenítés miatt.

Szerintem ez a kivégzés alapjában több volt 1-2 óránál, ugyan úgy függ a fizikumtól mint minden más.

2020. szept. 1. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!