Létezett Jézus korában vagy bármelyik korban cölöpön
való kivégzés?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert tudom, hogy a tanúk ezt állítják, viszont én kerestem erre bármilyen nyomot, hogy egyáltalán hogyan lehet ezzel a módszerrel kivégezni egy embert és nem találtam.
Az, hogy a kereszten miért haltak meg, az anatómiai tény, azt tudjuk, nem volt véletlen a széttárt kar sem ugye, de cölöpön hogy történik és hol van erre bármilyen bizonyíték, hogy abban a korban használták ezt a módszert?
Paula Fredriksen amerikai történész és vallástudományi tudós szerint a rómaiak kifejezetten politikai lázadók számára tartották fent a keresztre feszítés általi kivégzést.
2020. aug. 31. 11:18
3/25 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom, ez egyszerű történelem, de én tényleg nem találtam olyan kivégzési módot, amit jehova tanúi állítanak.
2020. aug. 31. 11:18
4/25 anonim válasza:
Karóba húzáskor az elítélt végbelébe egy kihegyezett 2,5-3 méteres nyársat, karót helyeztek (eleinte kézi erővel, később állatok segítségével), majd óvatosan manőverezve elvezették a gerincoszlop mellett, nem sértve egyik létfontosságú szervet sem. A megfelelő anatómiai ismeretekkel rendelkező hóhér által karóba húzott elítéltnek a karó a száján távozott. A karó természetesen szétroncsolta az áldozat beleit, elképzelhetetlen kínokat okozva, ám a halál esetenként csak hosszú órák vagy napok alatt következett be. Súlyosabb esetben a felállított karó alá egy keresztrudat helyeztek, ez megakadályozta az áldozatot abban, hogy lecsúszhasson a karón és így azonnal meghaljon. A halál oka ebben az esetben a testet ért sokk, a folyamatos vérveszteség vagy vérmérgezés volt.
2020. aug. 31. 11:45
5/25 A kérdező kommentje:
Ez a karóba húzás, de a tanúk nem ezt tanítják és én azt a kivégzési módot keresem.
2020. aug. 31. 11:48
6/25 anonim válasza:
Miért tételezed fel, hogy mindenki tudja mit is állitanak Jehova tanui??? Miért nem irod pontosan le amit kérdezni akarsz?
2020. aug. 31. 12:29
7/25 A kérdező kommentje:
Már az első válaszban ott van egy link, amiben kép is szerepel. Ha nem csak veszekedés kényszeres lennél, akkor megnézted volna és válaszolsz a feltett kérdésre, de te inkább csak vitatkozol. Ott a kép. Első komment, érdekes módon ő értette a kérdést. Arra a képre keresek történelmi forrást.
2020. aug. 31. 13:01
8/25 anonim válasza:
Izraelben, Judában nem.
Négyféle: megkövezés, megfolytás, megégetés és (ha jól tudom) lenyilazás. (A negyedikben mindig bizonytalan vagyok.)
Más kérdés, hogy a kivégzett holttestét sokszor felakasztották, de nem volt szabad reggelig otthagyni.
2020. aug. 31. 13:58
9/25 A kérdező kommentje:
Igen, én is így tudom.
És ez most elkezdett zavarni. Állítanak valamit, de nyoma sincs a történelemben. Most már kompletten keresem ezt a fajta kivégzési módszert, de sehol sem találom, hogy bárhol bármikor használta volna.
2020. aug. 31. 14:38
10/25 anonim válasza:
Egyszerűen döbbenet, ahogy a primitívek ezen vekengenek mindkét oldalról. Nem tökmindegy hogy kereszt vagy cölöp? Változtat bármit Jézus áldozatán? Ha hirtelen kiderülne, hogy Jézust egy plusz jelen, vagy egy hatszögön feszítették meg akkor bármi érvényét veszítené a tanításaiból?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!