Üdvözülhet valaki, ha Jézus halálát elfogadja, viszont a kivégzésének kivitelezését máshogy gondolja, mint az általánosan elfogadott nézetek egyike?
Szerintem se vagy normális, de ez jelen esetben nem számít.
Nem hiszem, hogy üdvösség szempontjából lényeges. Mivel egész más az üdvösség feltétele.
Szerintem a jehovistákkal nem ez a fő probléma, hogy szerintük nem kereszt volt, hanem oszlop... Ők a Szentháromságot tagadják, ami egy súlyosabb dolog, mint egy fordításbeli tévedés.
De azért az is elgondolkodtató, hogy ha valaki homlokegyenest mást állít Jézus halálnak módjával kapcsolatban, mint az evangéliumok. Szent János evangéliumában Jézus halálakor van ez a mondat, hogy "Aki látta, az tett róla tanúságot és igaz a tanúsága. Tudja, hogy igazat mond, hogy ti is higgyetek." Tehát, aki azt állítja, hogy Jézust igazából lefejezték, az meghazudtolja Jánost, meg a másik három evangéliumot is.
Kedves Kérdező.
Szerintem jó kérdés.
Valójában az üdvösség nem a kivégzés módszerének és kivitelezésének a függvénye.
Ám ha már valaki hitre jutott és világossága van az tudja és elfogadja, hogy Jézust keresztre feszítették.
Nem megkövezték, nem lefejezték, nem karóba húzták, nem oszlopra szögezték, hanem KERESZTRE FESZÍTETTÉK !
Ezt még és már a hitetlen történészek is bebizonyították.
Én megfordítanám a kérdésed, ugyanis a kérdésed árulja el azt, hogy még nem vagy kegyelem alatt.
Attól nem üdvözül senki, hogy valaki elfogadja Jézus halálát.
Különben is mit jelent számodra és mit értesz az alatt, hogy "Jézus halálát elfogadni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!