Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy irónikus válasz?

Egy irónikus válasz?

Figyelt kérdés

; A keresztényeknek a tanúk hazugságai olyan, mintha azt várná el tőlünk mindenki, hogy a náci katonáknak paskoljuk meg a fejét és dicsérjük meg őket, ha agyon lőnek egy zsidót. Remélem jól tudtam érzekeltetni a kritikánk mivoltját."

Ha katolikus volt a

kedves válaszoló akkor a legirónikusabb ez a hangvétel, hiszen az egyházuk Hitlert tánohatta aku azon is fáradozott, hogy a Jehova Tanúi egyházat megsemmisítse, így többeket is kivégeztek vagy munka táborokba szállítottak.

2018. ápr. 15. 03:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
39%

Hol írták ezt? Belinkeled?

Te is tanú vagy?

2018. ápr. 15. 08:05
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

Mikor támogatta az egyházam Hitlert?? Épp ellenkezőleg, mentették a zsidókat, gondoljunk csak pl. Salkaházi Sárára. Ne hazudj már légyszíves.

Hitler pedig katolikus papokat is küldött koncentrációs táborba. Ne hamisítsd már meg a történelmet.

2018. ápr. 15. 08:06
 3/23 A kérdező kommentje:
A történelem magáért beszél. Én csak azt mondtam el amit láttam dokumentum filmekben és hallottam történelem órán, illetve láttam képeken.
2018. ápr. 15. 08:55
 4/23 anonim ***** válasza:
82%
Na azert vannak am az igazak falan Jeruzsalemben katolikus papok is. Intezmenyu szinten visz9nz n2m tudom ku a helyzet.
2018. ápr. 15. 10:54
 5/23 anonim ***** válasza:
78%

"a tanúk hazugságai"

Bárki írta, láthatóan igaza volt. Hazug vagy kedves kérdező, a katolikus Egyház sosem támogatta hitlert, sokkal több katolikust öltek meg, mint jehovást. Az Egyház folyamatosan azon dolgozott, hogy minél több zsidót megmentsen, egészen a legkisebb szinttől, a legmagasabb szintig. Így lőtték a Dunába például Boldog Salkaházi Sára apácát, ahogy a pápai nunciusok is sok-sok ezer menlevelet adtak.

2018. ápr. 15. 11:37
 6/23 anonim ***** válasza:
73%
Természetesen mindent el kell hinni, amit megfilmesítenek, valaki hülyeségeket beszél, és betesznek alá egy random vágóképet. Ember, melyik században élsz? Téged valaki nagyon csúnyán becsapott.
2018. ápr. 15. 12:32
 7/23 anonim ***** válasza:
„Amikor [1933.] április 13-án Bajorországban betiltották Jehova Tanú munkáját, az egyház még azt a megbízást is elfogadta a Vallás- és Oktatásügyi Minisztériumtól, hogy jelentse fel a szekta mindazon tagjait, akik még mindig gyakorolják a betiltott vallást” (Guenter Lewy: The Catholic Church and Nazi Germany)
2018. ápr. 16. 07:34
 8/23 anonim ***** válasza:
Csak azért, hogy szegény kérdezőt ne szedjétek darabokra...
2018. ápr. 16. 07:52
 9/23 anonim ***** válasza:

1933. június 27-én Hitler határozott utasítására és a történelmi egyházak indítványozására, véglegesen betiltották működésüket a Harmadik Birodalom egész területén.

[link]

2018. ápr. 16. 08:12
 10/23 A kérdező kommentje:
Valakik itt súlyosan félre értelmezték a dolgot. Nem azt állítottam, hogy mindenki aki az egyházatokba tartozik az egyet is értett ezzel. Érdekes felvetés ez a mindent el kell hinni dolog, mert amikor más vallásokról van szó ez érdekes mód sosem merül fel. Ha esetleg hazudtam volna akkor elnézést kérek, mert a felvételek, képek és beszámolók ezt támasztják alá számomra, és mert történelmi tényként kezelik. A holocaust esetében volt akit letartóztattak, mert megkérdőjelezte annak tényét, ami számomra egyébként érthetetlen, de lehet, hogy ezt is én tudom rosszul, elvégül is szerintetek én mindent csak úgy beveszek amit elsôre mondanak, hja meg hazudozok.
2018. ápr. 16. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!