Egy irónikus válasz?
; A keresztényeknek a tanúk hazugságai olyan, mintha azt várná el tőlünk mindenki, hogy a náci katonáknak paskoljuk meg a fejét és dicsérjük meg őket, ha agyon lőnek egy zsidót. Remélem jól tudtam érzekeltetni a kritikánk mivoltját."
Ha katolikus volt a
kedves válaszoló akkor a legirónikusabb ez a hangvétel, hiszen az egyházuk Hitlert tánohatta aku azon is fáradozott, hogy a Jehova Tanúi egyházat megsemmisítse, így többeket is kivégeztek vagy munka táborokba szállítottak.
"Mikor támogatta az egyházam Hitlert??"
Minden olyan vallásszervezet támogatta a nácikat, mely az oldalukon a halálba küldte a tagjait nemzeti, etnikai alapon - gyakran katolikust, katolikus, reformátust, református ... stb. ellen!!! Ez tény. Aki végrehajtja az ilyen keresztényellenes parancsot, az állást foglal ezzel. Megteheti pedig, hogy megtagadja. Voltak sokan ilyenek is, inkább vállalták a tábort, vagy a biztos halált, mintsem hogy a keresztény hitüket megtagadják. Nem csak Jehova Tanúi tagadták meg, de mint szervezet, szinte egy emberként ők tették ezt meg. Már csak azért is, mert más egyházakban nem volt nagy erény a krisztusi semlegesség. De vajon milyen keresztény az, keresztény-e az, aki (hit)testvérét gyilkolja le??
"Hitler pedig katolikus papokat is küldött koncentrációs táborba."
De nem a bibliai igazság miatt, hanem politikai okokból. Egyébként viszont az volt a tendencia, amit néhány történész megfogalmazott:
A vallás állást foglal
NÉMETORSZÁG 1939. szeptember 1-jén betört Lengyelországba, és ezzel kezdetét vette a II. világháború. Három héttel később a The New York Times ezt a szalagcímet közölte: „ A német katonákat az egyházak toborozzák”. Valóban támogatták Hitler háborúját a német egyházak?
Friedrich Heer, aki római katolikus történelemprofesszor a Bécsi Egyetemen, elismerte, hogy az egyházak valóban támogatást nyújtottak: „ A német történelem rideg valósága, hogy a kereszt és a horogkereszt egyre közelebb került egymáshoz annyira, hogy a horogkereszt a katolikus székesegyházak tornyaiból hirdette a győzelem üzenetét, az oltárok körül horogkeresztes zászlók jelentek meg, valamint a katolikus és protestáns teológusok, lelkészek, egyházi emberek és politikusok szívesen fogadták a Hitlerrel létrejött szövetséget.”
Valóban, az egyházi vezetők korlátlanul támogatták Hitler háborús erőfeszítéseit, amint Gordon Zahn, római katolikus professzor írta: „ Az a német katolikus, aki vallási elöljáróihoz fordult szellemi útbaigazításért és vezetésért a Hitler háborúiban végzendő szolgálatot illetően, gyakorlatilag ugyanazokat a válaszokat kapta, amelyeket magától a náci vezértől kapott volna.”
Ezek a szakértők vajon csak "rosszindulatú" fráterek, akik mind csak gyalázzák a "dicsőséges és szentséges egyházat"?
Lehet felháborodni, vagy inkább őszintén ELBORZADNI és felülbírálni, hogy mit is szolgálsz!
Tehát szerintem vegyetek vissza, hogy kit vezettek félre és hasonlók.
Ebben nem a kérdezőt az biztos!
#15. Háh! Lebuktál. Annyira sejtettem már eddig is, hogy több profilból vagy fenn, kedves János316 és magadnak válaszolsz, de most végre bizonyítékot találtam rá. Az én egyik kérdésemnél is pont ugyanilyen stílusbam sérelmezted, hogy lepontoztak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
4. Oldal, #36-os válasz.
Egyébként, hogyha ennyire lepontoznak, akkor nem biztos, hogy másokban van a hiba.
Ugyan már! Ez csak figyelmeztetésnek jó, semmi másnak. De teljesem jogos, érdemi válasz helyett az alaptalan támadás is célravezető.
Semmi közöm a kérdezőhöz. Még csak Tanú sem vagyok. Azt nem tudom, hogy ő az-e.
Ja és nem hat meg a lepontozós játékotok. Emlékszel? Jézust is lepontozták! Csak azért említettem meg, mert itt is jól bizonyítja, hogy más fegyveretek nincs...
Egyébként szerintem sokan hivatkoztak már erre, ettől még nem lesznek egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!