Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezett Jézus korában vagy...

Létezett Jézus korában vagy bármelyik korban cölöpön való kivégzés?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert tudom, hogy a tanúk ezt állítják, viszont én kerestem erre bármilyen nyomot, hogy egyáltalán hogyan lehet ezzel a módszerrel kivégezni egy embert és nem találtam.

Az, hogy a kereszten miért haltak meg, az anatómiai tény, azt tudjuk, nem volt véletlen a széttárt kar sem ugye, de cölöpön hogy történik és hol van erre bármilyen bizonyíték, hogy abban a korban használták ezt a módszert?

2020. aug. 31. 10:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom a Rómaiak szokása volt a megfeszítés. kötéllel feszítették meg az elítéltet, I,T vagy Jézusnál kereszten. A lényege az hogy a tüdő lassan bevizesedik és fulladásos halállal jár. Órákon át kínozva a szenvedőt, így nem csoda ha az átszúrt tüdőből víz folyik.
2020. aug. 31. 16:04
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

A zsidó törvény értelmében azokat, akik olyan szörnyű bűnöket követtek el, mint az istengyalázás vagy a bálványimádás, először halálra kövezték, vagy más módon megölték, és a holttestüket csak utána akasztották fel egy oszlopra vagy fára, figyelmeztető példaként. 5Mó 21:22, 23; 2Sá 21:6, 9

(Ezsdrás 6:11) . . .hogy ha valaki megszegi ezt a rendeletet, annak házából húzzanak ki egy gerendát, és feszítsék meg azon, s házát tegyék nyilvános árnyékszékké emiatt.

Károli: 6:11 És megparancsolom azt is, hogy valaki e rendelést megszegi, annak házából szakíttassék ki egy gerenda s felállíttatván szegeztessék reá, háza pedig szemétdombbá tétessék e miatt.

A kereszt nem volt soha Isten népe imádatának a része, ahogy az oszlop sem. Hiszen egy kivégző eszköz a szégyene volt a személynek, ezért furcsa lenne ha valaki imádati tárgyat csinálna belőle.

Jézust a Zsidó törvények értelmében végezték ki, ahogy Pilátus meg is mondta:

(János 18:30, 31) . . .” 31 Pilátus ezért ezt mondta nekik: „Vigyétek el ti, és ítélkezzetek felette a törvényetek szerint!”. . .

Az ilyen dolgokon való vádaskodás is csak arra való, hogy valaki a saját igazát igazolja, miközben azokat amik irva vannak ne keljen megtennie, mivel a vallásában, nem élnek olyan életet, amilyet eredetileg keresztényként élnie kell. Csak hite legyen, hogy Jézus a megváltó, és azt gondolják ez elegendő.

2020. aug. 31. 16:26
 13/25 anonim ***** válasza:
Rómaiaknál volt I alakú kereszt is. Viszonylag hamar meghalt az elítélt, egy-két óra.
2020. aug. 31. 16:53
 14/25 A kérdező kommentje:
A hazugság is bűn, tanú. Olvasd el az első kommentben írt TUDOMÁNYOS és kutatás alapú cikket és utána védd az ördögtornyot. Majd ha hozod a kutatást nem nélkülöző tényeket, majd akkor beszélgetünk, bár veled nem lehet, mert ocsmány egy jellem vagy. Nálad már csak Edgár rosszabb, de egy kaptafa vagytok.
2020. aug. 31. 16:53
 15/25 anonim ***** válasza:
32%
ÉGESD MEG!!!
2020. aug. 31. 17:02
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom a tudományt ugyanúgy elfogadod az evolúció és az univerzum kora kérdésében is.
2020. aug. 31. 17:07
 17/25 anonim ***** válasza:
12%

" Majd ha hozod a kutatást nem nélkülöző tényeket,"

Irtam már ezekről. S mivel minősithetetlen módon beszélgetsz, ezért semmit sem válaszolok. Majd ha megtanulsz tisztelettel viselkedni Jézus tanitása szerint az ember társaiddal, akkor.

2020. aug. 31. 19:05
 18/25 anonim ***** válasza:
40%
Vajon rajtad kívül ki beszélt minősíthetetlen hangnemben?
2020. aug. 31. 19:09
 19/25 anonim ***** válasza:
28%

Én nem beszéltem, minősitetlen hangnemben.

Mi az hogy ocsmány jellem? Nem vagyok senkinek sem a kapca rongya.

Jézus arra tanitott, hogy még az ellenségért is imádkozzunk, és tegyünk jót azokkal akik üldöznek.

És még csak ellenség sem vagyok.

2020. aug. 31. 19:18
 20/25 anonim ***** válasza:
28%

Jogos 17, 18 és 19

Kérdező legalább jelöld be kinek szánod, a

PL #xy vagy dátum alapján...

Ja te vagy az aki hisztérikus rohamot kap a Jehova hallatán. És "Edgár" titkos rajongója...

Világos.

Ennyi hagyjátok, majd jön Edgár és ítéletnapig vitatkoznak a semmin.

A baj az, hogy kíváncsi, hogy hogyan vélekednek a tanuk, csak nem érdekli. Mert "hazug", "ostoba" stb. csak tudnám akkor minek kérdez? fura hajlam az biztos...

A kérdésedre, még mielött erre se jönne "SEMMI!"

Melyikkel kevesebb a munka egy kereszt vagy T alakkal, vagy egy I forma?

Gogolom egyértelműen az I ugyan úgy, ki lehet kötni, ugyan úgy szenved. és egy száraz fa is elég hozzá....

Jézusnál lehet "poénból", megszégyenítés céljából volt kereszt alakú. De az is lehet, hogy szájról szájra terjedve alakult kereszté, míg papírra nem vetették.

#4 szerintem a karóba húzás is innen ered.

2020. aug. 31. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!