Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában a "szaporodjatok...

A Bibliában a "szaporodjatok és sokasodjatok" részen kívül, hol van még szó a gyerekvállalás fontosságáról?

Figyelt kérdés

Kevésbé vagyok én keresztény, ha nem akarok gyereket vállalni? Ha nem megyek nővérnek/apácának, de törekszem arra, hogy úgy szeressem embertársaimat, ahogy magamat, önkénteskedek, segítek az elesetteken, az sem ér fel azzal, mintha gyereket vállalnék? Ez a "nagy család" keresztényi eszménye mennyire a korunk gyerekkultusza és mennyire bír Bibliai alapokkal?

Keresztény válaszok érdekelnek.

2020. aug. 25. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy ha van is párod, miért nem akarsz gyereket? Olyan genetikád van, amit nem szívesen örökítenél tovább?

Azt nem kell nézni ki mit gondol, a gyülekezeti tagok mit várnak el tőled. A kereszténység fokmérője -nőknél sem- a gyerekszám.

2020. aug. 26. 09:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem értek egyet az egyháznak ezzel a gondolkodásával, hogy ki nagyon keresztény meg ki kevésbé. Régen ez fontos volt, az emberk alig élték meg a 60 éves kort. Gondolj bele ma mennyi olyan páros van akik vállalnak gyereket de alkalmatlanok rá. Így én tisztelem azokat, akik tisztában vannak azzal, hogy ők milyen szülők lennének és ez alapján döntenek arról lesz e gyerekük vagy sem
2020. aug. 26. 13:44
 13/15 anonim ***** válasza:
43%
Pontosan az ilyen stílusú gobdolkodás miatt ítélem el az egyházakat. A vallásokkal semmi bajom nincsen, de az hogy az egyházak 2020-ban is majdhogynem olyan befásult gondolkodású intézmények, mint a középkorban azt szörnyű dolognak tartom. Úgyhogy nem az alapján vállalj gyereket, hogy mit mond az egyház (vagy itthon az állam) nagyon jól írták előttem, fontos hogy tisztában legyél azzal milyen szülő lennés. Sajnos sok olyan pár vállal gyereket (támogatás és az ilyen egyházi nyomás miatt) akiknek nem kéne.
2020. aug. 26. 13:55
 14/15 anonim ***** válasza:
13 egyet értek van olyan régről maradt szabály ami nem írott, de mindenkinél evidens. Ez a gyerek-házasság téma pont az ami minden keresztény felekezetet jellemzi. Én Angliában jártam gyülekezetbe, új emberek megismerésénél egyből feleség gyerek után kérdezték, hogy van-e? Meglepodtek amikor mondtam, hogy nincs, de főleg akkor amikor kiderult, hogy nem is akarok. Pedig még "csak" 28 éves vagyok. Az a baj, hogy ilyenkor az ember elkezdi úgy érezni hogy megint kilóg a sorból, vagy nem rendes keresztény. Aminek a következménye, hogy eltavolodik....
2020. aug. 26. 14:18
 15/15 anonim ***** válasza:
16%
Ahogy a kettes is mondja, a világvége felé jól teszed, hogy nem vállalsz gyereket! Nagyjából mindenki ilyen gonosz lett ki körülvesz bennünket. Ahogy Jézus mondta, jaj a terhes nőknek a világ végén, rossz lesz sorsuk és sajnos a gyerekeknek is...
2020. aug. 26. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!