A Bibliában a "szaporodjatok és sokasodjatok" részen kívül, hol van még szó a gyerekvállalás fontosságáról?
Kevésbé vagyok én keresztény, ha nem akarok gyereket vállalni? Ha nem megyek nővérnek/apácának, de törekszem arra, hogy úgy szeressem embertársaimat, ahogy magamat, önkénteskedek, segítek az elesetteken, az sem ér fel azzal, mintha gyereket vállalnék? Ez a "nagy család" keresztényi eszménye mennyire a korunk gyerekkultusza és mennyire bír Bibliai alapokkal?
Keresztény válaszok érdekelnek.
Átok mutatója az ami nálad van. Ha meg ehhez még hermafrodita is vagy-végképp+korszellem:
Timótheushoz írt II. levél 3. rész
1.
Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
2.
Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
3.
Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
4.
Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
5.
Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.
6.
Mert ezek közül valók azok, a kik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,
7.
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.
8.
Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
9.
De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, a miképen amazoké is az lett.
Nem vagy kevésbé keresztény ezáltal, lásd Pál apostolt, aki maga sem akart családot, sőt hasonlóra bátorította a keresztényeket is. Az első embereknek adott parancs már rég teljesült, az egész földet benépesítettük.
1Kor 7,32-33. 38.
Azt szeretném, ha mentek volnátok a gondtól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét… Tehát aki férjhez adja hajadon lányát, jól teszi, aki pedig nem adja férjhez, még jobban teszi.
De Jézus is ezt mondta:
"Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról."
Szép hivatás szülőnek lenni, de az is legalább olyan szép, ha Istennek és embertársaidnak szenteled életed.
Szia
Valóban már túl van az emberiség az általad említett isteni áldáson. Be van népesítve a föld.
A keresztények azt a buzdítást kapják, hogy bölcs döntéseket hozzanak a bibliai alapelvekkel összhangban olyan kérdésben is, mint a párválasztás, a gyermekvállalás. Az is megeshet, hogy valamiről nem beszél konkrétan a Szentírás, de a benne található alapelvek és a lelkiismeret segítenek döntést hozni, mint pl. a Róma 2:14, 15. A következő alapelvet kell alkalmaznia a keresztényeknek minden személyes döntés során: „akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek” 1Korintus 10:31.
Ezzel kapcsolatban figyelembe kell vennünk azt az alapelvet is, hogy ’a magunk dolgával törődjünk’ 1Tesszalonika 4:11. A keresztények gyakran számos lehetőség közül választhatnak, amelyek nem ütköznek Isten akaratával. Ezért az, hogy az egyik keresztény éppen mit kedvel, hogyan dönt (a gyermekvállalás kérdésében is) talán különbözik attól, ami másoknak tetszik. Bántaná Istent, ha azt látná, hogy a szolgái megítélik egymást ("Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvény szerint cselekszel, hanem a bírája vagy. Egyvalaki van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani+. De te, ki vagy te, hogy megítéled az embertársadat?" Jakab 4:11, 12). A Biblia bölcsen ezt tanácsolja: „egyikőtök se szenvedjen mint . . . mások dolgába avatkozó” 1Péter 4:15.
"De én férjnél vagyok"
Ha férjnél vagy, akkor ez nem a te egyedüli elhatározásod, hanem ketten vagytok, akiknek ebben dönteni kell. Mondjuk felvetül bennem, hogy miként akarsz így tisztán élni.
A férjem sem akar, természetesen nem döntenék helyette.
Nem tudom mit értesz tiszta élet alatt, Billings módszerrel élünk házas életet, az elmúlt 3 évben nem estem teherbe.
Fogalmam sincs, hogy az milyen, csak az Ogino–Knaus-féle módszert ismerem. De Pál apostol szerintem nem ilyesmire gondolt, se Jézus.
egyaltalan nem kell gyereket vallalnod, ha nem akarsz
nyugodtan donthetsz igy
nem tudom, mi az a "tiszta elet", a fogamzasgatlasrol van szo?
szerintem azt is lehet, bar van felekezet, amely elvileg tiltja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!