Mit gondolsz arról, hogy a gyerekvállalás egy félrevezető kifejezés?
Figyelt kérdés
Mert a "gyerekvállalás" azt sugallja, hogy csak gyereket vállalsz, holott nem így kéne értelmezni. Valójában egy utódot vállalsz, akit 10 évig gyerekként kezelsz, és az utána következő 40 évről fogalmad sincs, hogy milyen lesz.2020. ápr. 8. 22:44
1/6 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy 16-18 éves koráig felelsz érte (gondoskodsz is róla)
2/6 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy egy jó szülő élete végéig figyelemmel kíséri a gyerekei sorsát.
3/6 A kérdező kommentje:
#1-es, és látjuk, hogy sok szülőnek mit jelent gondoskodni a 16 éves gyerekéről. Kb. mintha egy púp lenne a hátukon. Mert addig ugye mókás volt, amíg cuki gyerek volt, kamaszként már kicsit más a helyzet, amire nem igazán készült fel a legtöbb szülő.
2020. ápr. 8. 23:23
4/6 anonim válasza:
Semmi félrevezető nincs benne. Gyerekvállalás, mert a szülő vállal egy gyereket.
Mellesleg az átlagos szülőnek a gyereke mindig a gyereke marad.
5/6 anonim válasza:
Vállalás, mert ha nem vesszük figyelembe a manikát, és egyéb negatív tényezőt, akkor azt az ember saját maga elhatározásából, biológiai ösztönéből vállalta fel, hogy lesz utóda, tehát vállal utódot.
6/6 anonim válasza:
3-as: amúgy valahol értem a gondolatodat, mert egy szinten a két felnőtt félnek egyfajta szórakozás a szex, és egyfajta társadalmi elvárás is a gyerek 8persze nem mindenki követi ezt a társadalmi elvárást), valamint önmaguknak is egyfajta megfelelés, hogy "lám, meg tudtam tenni". De ez még nem jelenti azt, hogy felnőtt is hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!