Miért ítéli el a társadalom azt, aki nem akar gyereket?
Mert szerintük ez a termeszet rendje. Te pedig a nem akaräsoddal felboritod ezt a rendet.
Es szerintük genhibäs vagy meg selejt.
Sok ilyen megjegyzest kaptam en is 1-2 eve, de mär lepergett rolam.
Mert az illető különbözik a megszokottól... És nem csak a gyereket nem akaró emberekre érvényesek az előítéletek, hanem kb mindenkire, aki nem a megszokott módon gondolkodik/viselkedik ;)
De hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak, még régebben azt mondta egy ismerősöm, hogy az az érzése, hogy az ilyen emberek nem képesek mély szeretetre, és önzők, ami elég nevetséges elképzelés...
A társadalom mindenkit elítél. Képtelenség olyan döntést hozni bármilyen helyzetben is, hogy azt mindenki elfogadja.
Gyerekvállalással kapcsolatban:
-ha nincs gyereked az a baj
-ha csak egy gyereked van az a baj
-ha sok gyereked van az a baj
-ha fiatalon vállalsz gyereket akkor az a baj
-ha idősebben akkor az a baj
-anyatej vs. tápszer
-a bölcsőde, óvoda jó vs. a bölcsőde, óvoda rossz
Ezt a felsorolást a végtelenségig lehet folytatni. A lényeg, hogy bármit teszel az rossz.
A kérdésedben benne van a válasz is:
>> miért bánt az bárkit is (oké, a szülőkön és a rokonságon kívül)
Na látod, engem és a társadalom többi tagját is az bántja, ami a rokonságodat is bántja.
Eleve fajfenntartásra vagyunk kódolva, ezért furcsa, ha valaki nem akar engedelmeskedni ennek az ösztönnek.
Teszem hozzá, én sem akarok gyereket, nem szeretem őket. Hidd el, én is megkaptam ezért a szokásos "ó, de szívtelen vagy" "hogy nem lehet őket szeretni" dumát, de kit érdekel? Sok-sok embert szeretek, próbálok rajtuk segíteni, és nem hiányzik az életembe egy gyerek sem.
Az meg, hogy ilyen felfogással te sem születtél volna meg, hülyeség. Attól, hogy a szüleim akartak gyereket, nekem nem kell.
Egyre kevésbé ítéli el a társadalom, sőt sok helyen már megbecsülik, támogatják, szorgalmazzák.
Egy súlyosan túlnépesedő világban mindent el kellene követnünk, hogy kevesebb gyermek szülessen, azért, hogy aki már megszületett eséllyel és emberhez méltó módon fel is nőhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!