Lehet-e Nazarénus, aki meddő, illetve magtalan?
Lehet, hogy ez tabu-téma, de engem nagyon érdekel.
Mondjuk van egy férfi vagy egy nő, aki mindent megtesz érte, de mégsem lehet gyereke. Mégis szeretne Nazarénus vallásúvá válni. Azt olvastam valahol, hogy egy Nazarénus pár, csak akkor bújhat össze romantikusan, ha gyereket vállal. Tegyük fel, hogy van egy Nazarénus pár, akiknek nem születhet semmi módon gyereke. Mégis vágynak egymásra. Ha ők szerelmesen összebújnak, akkor örökbe kell fogadniuk egy gyereket? Vagy ők akkor eleve ki vannak zárva az egyházból? Nem értem. Valaki légyszi adjon rá választ. Én nem akarok senkit megsérteni a gondolatmenetemmel. Egyszerűen csak hajt a kíváncsiság.
vegyük úgy hogy leeretnekeztem őket, de a kérdés nem erre vonatkozott...
nem tudom erre van e hivatalos válaszuk, de azt látom logikusnak hogy ilyen esetben szexelhetnek ha tudomásuk szerint lehetne gyerekük (ugye egészséges emberek esetében sem lesz mindig azonnal meg a gyerek még ha igyekeznek is összehozni), amennyiben pedig már tudatában vannak az állapotuknak és úgy gondolják már meggyógyultak vagy az orvosok tévednek, esetleg csodát várnak(de őszintén szóval nem csak megidologizálásról van szó) akkor szintén szexelhetnek.
Ha örökbefogadnak akkor nem szexelhetnek mert nem az a TÉVtanításuk hogy "egy gyerek, egy éjszaka" vagy adott számú éjszaka vagy valami hasonló gondolat hanem az a TÉVtanításuk, hogy a szex alapvetően rossz és bűnös dolog, de a gyereknemzéshez elkerülhetetlen, ezért mint szükséges rosszat elnézik amennyiben valaki csak és kizárólag azért csinálja mert gyereket akar
itt nyilván számon lehetne kérni a következetességet hogy akkor miért nem fordulnak olyan technológiákhoz amik mesterségesen is meg tudják termékenyíteni az anyát, és a tehetősebbek adhatnának rá pénzt a kevsébé tehetőseknek esetleg lehetne ez egy anyagi cél az ő esetükben mint pl a lakás auto stb, amik érthető okokból kötődnek a családalapításhoz. Itt gondolom azzal érvelnek hogy sokáig nem volt ez a technológia ezért Isten nyilván továbbra is elnézi a természetes gyereknemzést
valószínűleg ezt egy nazarénus úgy ideologizálná meg hogy "nem a szex nem bűn csak a helyén kell kezelni, ez a hely pedig a gyermeknemzés és attól nem több"
L
Igen, lehet nazarénus, viszont csak akkor "bújhat össze" valakivel, ha összeházasodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!