Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nazarénus házasságkötésre...

Nazarénus házasságkötésre vagyunk hivatalosak, mibe menjek?

Figyelt kérdés

Meghívtak minket a szertartásra, a hétvégén lesz vasárnap. Nem tudom,mit illik és mit nem. Mi ateisták vagyunk a párommal teljes mértékben. Minden vallást taszítunk...

nagyon távoli rokonai a páromnak.

Hallottunk olyat is, hogy férfiak és nők egymás mellett nem ülhetnek?!?!?! ez igaz???

24L

2016. jún. 21. 21:16
 1/1 anonim ***** válasza:
85%

Az ülésrendre ne legyen gondotok, ez vallástól függetlenül mindig a vendéglátó joga és kötelessége elintézni. Ebbe persze az a megoldás is belefér, hogy szabad a pálya, mindenki ott ül, ahol akar, de ha nem, akkor előre ki lesz jelölve a helyetek.

Azt el tudom képzelni, hogy a saját fiaikat, lányaikat külön ültetik, de aki nem a saját vallásuk szerint házas (beleértve az élettársi kapcsolatot is) azokat nem választják szét. Az én nazarénus ismerőseim legalábbis nem. :)

A ruházatra nincs különösebb szabály. A szoknya vagy ruha térdig vagy térd alá érjen, a felsőrész pedig rövid vagy hosszúujjú legyen, azaz a vállad ne legyen szabadon, és diszkrét legyen a dekoltázs.

Ha a gyülekezeti esküvői szertartáson is részt vesztek, akkor a hölgyeknek illik a fejet takarni. Nem kötelező a fejkendő, lehet egy sál, vagy csak egy darab csipke, amit hajcsattal rögzítesz a szertartás alatt, utána meg leszeded.

Az is lehet, hogy más vallásúaktól illetve ateistáktól ezt nem várják el (közösségenként változik), de ha megteszed ezt a gesztust, az jól fog esni nekik :)

2016. jún. 22. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!