Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nazarénus házasságkötésre...

Nazarénus házasságkötésre milyen nászajándékot illik adni?

Figyelt kérdés

Pénz? Háztartási gép? Emléktárgy?

Egy 4*-os szállodai hétvégét szerettem volna nekik adni, nem fürdőhelyen (mertugye nem nagyon fürdőruháznak), mégsem fogadták el, de állítólag nem vallási okból -szerintem pedig igen-. A házasságkötés 1 hét múlva lesz.

2011. aug. 5. 00:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb az lenne, ha illetékestől kérdeznéd meg:

Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezet

Képviselő: Pap János országos megbízott

Cím: 1118 Budapest, Sólyom u. 10.

Telefon:290-96-08

2011. aug. 5. 11:47
 2/3 Veszti válasza:
100%

Remélem sikerült megvenni a nászajándékot. Nekem nazarénus létemre is sokszor komoly fejtörést okoz az ajándékvásárlás. Viszont kezd gyakorlattá válni, hogy az ifjú pár összeírja, hogy mire van szükségük, és a gyülekezetben körbe van adva a lista és mindenki kiválasztja a neki megfelelőt, majd kihúzza onnan. Ezt úgy képzeld el, hogy a 6db-os pohárkészlettől a mosógépig sok minden benne van. Pl: vasaló, étkészlet, főzős dolgok, tehát nagy többségben háztartási eszközök. Mindenki az anyagi helyzetéhez mérten ki tudja választani a saját nászajándékát. A pénzt is szoktak adni borítékban, de ez leginkább az egyházon kívüli meghívottak körében gyakorlat, érthető módon. Amit ne: ékszer, vicces-humoros meglepetéseket, utazást, nagy értékű tárgyakat, festményt, szobrot.

Ezekről csak azért írtam, hogyha valaki épp ez után kerül ebbe a cipőbe, akkor talán tudtam neki segíteni

2011. dec. 13. 11:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Pap János bácsi már évekkel ezelőtt meghalt, a fent említett elérhetőség már nem aktuális.
2012. márc. 14. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!