Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne egy ateistát...

Hogyan lehetne egy ateistát meggyőzni állításai képtelenségéről ?

Figyelt kérdés

Ha csak az ócska kommunista vallásellenes közhelyeket hangoztatja, miszerint a kereszténység a papok találmánya és üzlete ?

Kevés személyes tapasztalata a Hit Gyülekezetéről van, akik a fenti állításokat megerősítették benne.

Újabb keresztény felekezet megismerésétől elzárkózik.

2020. aug. 18. 19:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 A kérdező kommentje:

"Az én hitem tapasztalaton alapul,"

- egy hindu, muszlim, buddhista, krisnás stb hite is tapasztalaton alapul

- igen, ez így van, nyilvánvaló

a kereszténység tapasztalata másmilyen, a lényeg ezen van

2020. aug. 18. 21:23
 22/70 anonim ***** válasza:
97%

"a kereszténység tapasztalata másmilyen, a lényeg ezen van"

na hát így biztosan nem fog menni ha azt mondod, hogy "ugyan mindenki a tapasztalataira hivatkozik de az én tapasztalatom az IGAZI". Ráadásul az, hogy más semmit nem jelent, mivel senki sem mondja, hogy mindenki ugyanazt tapasztalja. Mi dönti el a sok közül, hogy melyik az igazi?

Ez így elég gyenge.

2020. aug. 18. 21:26
 23/70 anonim ***** válasza:
15%

Vidiripi

"És fél attól, hogy az téves, ezért minden mástól, ami ezt megingathatja, elzárkózik."

Akkor elmondható hogy nem egy nyitott ember ,hiszen a félelem az megkötözi az elméjét.

Jézus sokszor mondta hogy - Ne félj!

Talán elmondhatnád a barátodnak ezeket a dolgokat!

Egyébként pedig türelemmel tudod csak meggyőzni! Legyél vele türelmes!

Hogy miért a kereszténység az igaz! Mert Isten a saját Fiát küldte el hogy haljon meg a bűnös emberért! Nincs másik Isten aki ilyet tett volna!

2020. aug. 18. 21:48
 24/70 anonim ***** válasza:
22%
Jézus feltámadt a halálból. Egyébként van egy jó film evvel kapcsolatban: Jézus dossziéi nicelife-on, ha nem tudod meggyőzni, kérdezd meg nézett-e esetleg ilyen filmeket, vagy hogy megnézne-e, mely igazából ezekről szólnak :ateisták kutatása Isten létezéséről, Jézusról. Kérdezd meg mi a véleménye róluk:)
2020. aug. 18. 22:06
 25/70 anonim ***** válasza:
84%

"Hogy miért a kereszténység az igaz! Mert Isten a saját Fiát küldte el hogy haljon meg a bűnös emberért! Nincs másik Isten aki ilyet tett volna!"

A legnevetségesebb érv. Olyan mintha azt mondanád, hogy azért ő is az igazi isten, mert szakállas vagy mert szereti a milka csokit.

Ez az (egyik) amit a keresztények képtelenek felfogni. Ha van egy isten akkor annak a létét nem az bizonyítja, hogy a tanításai megfelelnek-e a mi erkölcsi normáinknak. Másrészről a többi isten nem ígér örökké tartó szenvedést csak azért mert valaki nem hisz benne. Szóval nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy nincs még egy ilyen gonosz isten.

Buddha is tett olyan dolgokat amiket mások nem, zeusz is, jupiter is, visnu is stb. akkor ők is mind léteznek?

A kérdés az, hogy mit lehet bizonyítani ebben pedig az összes vallás igen csehül áll.

2020. aug. 18. 22:20
 26/70 anonim ***** válasza:
20%

Vidiripi

"A legnevetségesebb érv."

Akkor nevess! De nem mindenki úgy gondolkodik mint te! Nem vagyunk egyformák. De legyen neked a hited szerint!

"Ez az (egyik) amit a keresztények képtelenek felfogni. Ha van egy isten akkor annak a létét nem az bizonyítja, hogy a tanításai megfelelnek-e a mi erkölcsi normáinknak."

Nem Isten létére bizonyíték amit írtam. Persze veheted annak is ha akarod!

"Másrészről a többi isten nem ígér örökké tartó szenvedést csak azért mert valaki nem hisz benne. Szóval nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy nincs még egy ilyen gonosz isten."

Megtetted!

"A kérdés az, hogy mit lehet bizonyítani ebben pedig az összes vallás igen csehül áll."

Az ember nem csak fizikai lény! Az ateisták és azok akik nem hisznek semmiben ezt képtelenek felfogni.

Szellemi és érzelmi lény is! Érdekes hogy vannak olyan emberek akik hisznek pl. a szellemek létezésében de ugyan ezek az emberek Isten létezésében már nem hisznek! Vagy említhetjük a földönkívüli lényeket is!

A szeretet az bizonyítható méréssel? A megérzés vagy intuíció mérhető?

Hogyan lehet bizonyítani a hitet?

- Nem! Nem az a kérdés hogy lehet-e bizonyítani. A kérdés az hogy mennyire nyitott az adott ember! A hit nem kizárólag bizonyítékokon alapul. Persze van azért némi bizonyíték is!

2020. aug. 18. 22:39
 27/70 anonim ***** válasza:
98%

"Nem Isten létére bizonyíték amit írtam"

Aha... Ehhez képest azt irtad, hogy a kereszténység azért igaz mert isten elküldte a fiát.

"Az ember nem csak fizikai lény! Az ateisták és azok akik nem hisznek semmiben ezt képtelenek felfogni"

- teljes tévedés vagy szimpla hazugság. Nem értem miért hitegeted magad ilyen hülyeséggel.

"A szeretet az bizonyítható méréssel? A megérzés vagy intuíció mérhető?"

- klasszikus keresztény "érvelés". Mondjunk valamit aminek semmi köze a témához, a buta embereket biztos meggyőzi. Egyébként a válasz az, hogy igen. Mindegyik mérhető.

"Nem! Nem az a kérdés hogy lehet-e bizonyítani. A kérdés az hogy mennyire nyitott az adott ember! A hit nem kizárólag bizonyítékokon alapul"

- amúgy olvasni tudsz? Pont az volt a kérdés hogy hogyan lehet meggyőzni valakit. Hát biztos nem az ilyen humbuggal amiket te is nyomsz hanem TÉNYEKKEL.

2020. aug. 18. 22:52
 28/70 anonim ***** válasza:
13%

Vidiripi

"Aha... Ehhez képest azt irtad, hogy a kereszténység azért igaz mert isten elküldte a fiát."

Tényleg ezt írtam! De ez miért bizonyíték Isten létezésére? Hiszen ez nem kézzelfogható!

"- teljes tévedés vagy szimpla hazugság. Nem értem miért hitegeted magad ilyen hülyeséggel."

Hát az ateisták is írnak szimpla hülyeségeket a keresztényekről.

Te is írtál.

"Mondjunk valamit aminek semmi köze a témához, a buta embereket biztos meggyőzi. Egyébként a válasz az, hogy igen. Mindegyik mérhető."

Hát ebben tévúton jársz! Ugyan is nagyon is van köze a témához csak te nem látod az összefüggést!

"Pont az volt a kérdés hogy hogyan lehet meggyőzni valakit. Hát biztos nem az ilyen humbuggal amiket te is nyomsz hanem TÉNYEKKEL."

Az hogy nem vetted észre hogy nem a kérdezőnek írtam hanem neked fogalmaztam meg valamit arról nem tehetek! Nem a kérdező írta a következő mondatot: "A kérdés az, hogy mit lehet bizonyítani ebben pedig az összes vallás igen csehül áll."

- Ezt te írtad!

Egyébként meg ne izgulj. Ami neked humbug az másnak lehet hogy pont az érdeklődésének a felkeltését idézi elő! Fogadd el hogy nem vagyunk egyformák csak hasonlatosak!

2020. aug. 18. 23:03
 29/70 anonim ***** válasza:
81%

"Tényleg ezt írtam! De ez miért bizonyíték Isten létezésére? Hiszen ez nem kézzelfogható!"

- akkor mégis minek szántad ha nem annak?

"Hát az ateisták is írnak szimpla hülyeségeket a keresztényekről. Te is írtál."

- indul az óvoda... "Én is irhatok mert te is írtál." Gratulálok, érvelésből jeles! Ha hülyeséget írtam akkor nyugodtan szólhatsz és egyből cáfolhatod is. Tényekkel. Mindenesetre úgy tűnik hogy legalább elismerted hogy ez egy hülyeség volt.

"- Ezt te írtad"

ööö... igen. És?

Teljesen el tudom fogadni, hogy nem vagyunk egyformák. Tőlem hihetsz manituban is, vagy a spagettiszörnyben vagy egy Jézus-Pókember-gőzmozdony hibridben is, ez mindenkinek a magánügye. Ha viszont a terjeszted akkor már nem az.

Az általad írt dolgok nem válaszolják meg a kérdező kérdését, csak az unalomig ismert keresztény lecke újra felmondása ami semmiféle tényt vagy ellenőrizhető dolgot nem sorol fel.

Lehetne érvelni az isten letezése mellett ennél sokkal hatékonyabban is (ami persze még mindig nem azt jelenti, hogy létezik), kár hogy csak ennyire futja.

2020. aug. 18. 23:25
 30/70 anonim ***** válasza:
85%

Én odinban hiszek, tudom hogy ő és leszármazottai az igaz istenek, mert kiírtották a jégóriásokat, és eggyetsem láttam.

Mivel magyaráznátok azt hogy nincsenek jégóriások, ha nem azzal hogy odin ölte le őket?

Sőtt Odin többször is ellátogat hozzánk holló vagy ember alakban.

Érvrendszer like this...

2020. aug. 18. 23:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!