Vajon mi lehetek én? Boszorkány? Jósnő? Vagy valami más?
Kis korom óta, 14-15 évesen kezdett durvulni a dolgok.
(vallásos vagyok)
de Nem tudom miért vagy hogyan. De sokat álmodok, ami sokszor vagy az ellenkezője történik meg, vagy az magában úgy, ahogy megálmodtam.
Előre megálmodok dolgokat. Van amikor látok dolgokat, fura, ijesztő dolgokat. Szellemeket, árnyembereket.
A szemem sarkából is. Sok rémálmom is van. Érzem, ha valami szellem jelen van, de nem mindig.
Nagyon empatikus vagyok, és meglátok sok dolgot másokban, ha például szomorúak, segítségre szorultak, ha gonoszak. Sokat álmodom démonokkal, szimbólumokkal.
Álmomban olyankor imadkozom Istenhez és az a ijesztő démon pedig ordít a fülemben miközben imádkozom és mikor befejezem, eltűnik.
Álmodtam Istennel is.
Sokat a családtagjaimmal is, az álmaim sokszor tudatosan, voltam már a múltban is.
Sokaig nem figyeltem ezekre, de már kezd ijesztő lenni és nagyon nem tudom sokszor, hogy mi a valóság. Félek hogy amit álmodok meg is történik.
Szerintetek lehet valami adottságom, vagy képességem?
Ha valaki azt hiszi, hogy ez nagyon jó, hát nem.
Normális válaszokat várok,a kötekedő, okoskodó kerüljenek el!
19/L
"Az iszlámnak temérdeknyi leágazása van, nem tudhatjuk, mikor bukkan fel egy olyan, ahol szertartásszerűen táncolnak"
Az iszlám vallásban nincs ilyen rituálé, és ha valaki felbukkan és azt mondja ez a szertartásszerű tánc az iszlám része az hazudik, mert soha nem volt ilyen. Ezt a videót egy keresztény készítette. Ő egyenesen démoni szertartásokhoz hasonlítja a hitgyülis produkciót:
https://www.youtube.com/watch?v=OCKB8trK9DA
Egyértelmű a hasonlóság. Ugyanaz a módszer.
"Nem a vendég gyógyított, hanem a Szentlélek. Sanyi bácsi meg nyilván ott volt."
Szentlélek persze :) Ezek csalók akik meg akarnak téveszteni.
"Nézd! Én egy csodatevő Istenben hiszek. A csoda csak a rövidlátó materialistának abszurdum. Erről ennyit."
Én is egy csodatevő Istenben hiszek. Amit viszont a hitgyüliben látsz az nem csoda. Ez egy tömeghipnózis, de van aki szerint egy démoni szertartás. Ezt egy keresztény mondja a fenti videóban.
"Nem tudom, mit értesz figyelemfelhívás alatt."
Azt értem alatta hogy ha felhívják a figyelmedet arra hogy téged átvertek, megtévesztettek, akkor nem ártana utánanézned. Attól hogy nem hiszed el ezt a csalást még hívő maradsz. Sőt, akkor kerül veszélybe a hited ha te ezt a tömeghipnózist vagy démoni szertartást Istennek tulajdonítod.
"Az iszlám vallásban nincs ilyen rituálé, és ha valaki felbukkan és azt mondja ez a szertartásszerű tánc az iszlám része az hazudik, mert soha nem volt ilyen."
Bármikor létrejöhet egy újabb ágazat. És azt vallanak, amit akarnak. Ha táncolni akarnak, táncolni fognak.
"Ezt a videót egy keresztény készítette. Ő egyenesen démoni szertartásokhoz hasonlítja a hitgyülis produkciót:"
Hát úgy látom nem sokat tanítanak az iszlámban a szellemvilágról, vagy csak Te nem figyelsz oda. A démonok is szellemi lények,és nyilván a Szentlélek is az. Nem tudom, mennyire olvasol Bibliát, de láthatod, hogy akárhányszor valaki Isten jelenlétébe került, annak volt fizikai megnyilvánulása. Pl. János úgy esett Jézus elé, "mint egy holt". Vagy pl. az ApCselben is azt mondja a Biblia, hogy a démonoktól való szabaduláskor a démonok nagy hanggal mentek ki az emberekből. Tehát mindig valamilyen fizikális megnyilvánulás kíséri ezeket a jelenéseket. Én már démonoktól való szabadulást is láttam, ott is jelen volt a rángatózás, sőt visítás, stb. Ezek szellemi lényekkel való érintkezésnek a fizikális megnyilvánulásai. És a démonok is szellemi lények.
"Szentlélek persze :) Ezek csalók akik meg akarnak téveszteni."
Még mindig nem mutattál semmilyen leleplezést, de mindegy. :)
"Én is egy csodatevő Istenben hiszek. Amit viszont a hitgyüliben látsz az nem csoda. Ez egy tömeghipnózis, de van aki szerint egy démoni szertartás. Ezt egy keresztény mondja a fenti videóban."
Engen nem érdekel, hogy mit mond. Nem tudsz felmutatni a tömeghipnózis mellett semmit. Mondod, de alátámasztani nem tudod. A videó nem bizonyíték. Szellemi lény a démon is, és a Szentlélek is, a szellemi lényekkel való érintkezésnek pedig fizikális megnyilvánulásai is vannak. Semmi különleges nincs ebben annak, akinek vannak tapasztalatai ezen a téren.
"Azt értem alatta hogy ha felhívják a figyelmedet arra hogy téged átvertek, megtévesztettek, akkor nem ártana utánanézned."
Jaa, hogy téríteni jöttél. Téves hívás!
"Attól hogy nem hiszed el ezt a csalást még hívő maradsz. Sőt, akkor kerül veszélybe a hited ha te ezt a tömeghipnózist vagy démoni szertartást Istennek tulajdonítod."
Bizonyítod is, hogy az, vagy hagyjuk egymást?
"Bármikor létrejöhet egy újabb ágazat. És azt vallanak, amit akarnak. Ha táncolni akarnak, táncolni fognak."
De ez sosem lesz része az iszlám vallásnak.
"Hát úgy látom nem sokat tanítanak az iszlámban a szellemvilágról, vagy csak Te nem figyelsz oda. A démonok is szellemi lények,és nyilván a Szentlélek is az."
Hát nem mert az iszlámban nincs szellemvilág. Nem léteznek szellemek. Ha valaki meghal akkor nem fog kísérteni a szellem, nincs ilyen. Szentlélek szem létezik mint istenség. Ezt csak a keresztények találták ki. Persze az iszlám vallás szerint is léteznek az embertől eltérő teremtmények mint az angyalok akiket Isten fényből teremtett vagy a dzsinnek akiket pedig tűzből. Keresztény vallás szerint a démonok bukott angyalok ami tévedés. Valójában hitetlen dzsinnek. Az angyalok nem hajlamosak bűn elkövetésre, ellenben a dzsinnek az emberekhez hasonlóan azok, így lehetnek hívők vagy hitetlenek.
"Én már démonoktól való szabadulást is láttam, ott is jelen volt a rángatózás, sőt visítás, stb. Ezek szellemi lényekkel való érintkezésnek a fizikális megnyilvánulásai."
Akkor honnan tudod hogy Sanyi bácsi nem démonokat hívogat és ültet az emberekbe?
"Még mindig nem mutattál semmilyen leleplezést, de mindegy. :)"
Nem mutattam? Hoztam neked több videót is amikben ugyanezt a bűvésztrükött alkalmazzák különböző vallások. Az egyikben egy keresztény beszél és ő konkréten démoni szertartásokhoz hasonlítja a hitgyülis produkciót.
"A videó nem bizonyíték. Szellemi lény a démon is, és a Szentlélek is, a szellemi lényekkel való érintkezésnek pedig fizikális megnyilvánulásai is vannak. Semmi különleges nincs ebben annak, akinek vannak tapasztalatai ezen a téren."
Szóval neked vannak tapasztalataid, persze :) Akkor miért nem kéred meg Sanyi bácsit hogy költöztesse beléd a szentlelket, ha ennyire biztos vagy ebben? Biztos jó lehet görcsösen fetrengeni és rángatózni. Persze ez csak elméleti kérdés részemről. Semmiképpen sem javaslom hogy részt vegyél ezen mert vagy tömeghipnózis vagy pedig Sanyi bácsi démonokkal cimborál.
"Jaa, hogy téríteni jöttél. Téves hívás!"
Ha valaki más véleményen van mint akkor az térít? :)
"Bizonyítod is, hogy az, vagy hagyjuk egymást?"
Aki egy kicsit is gondolkodik annak ez éppen elég bizonyíték. Azért az elég durva hogy te hívőnek nevezed magad de egy ilyen tömeghipnózist vagy démoni szertartást Istennek tulajdonítasz.
"De ez sosem lesz része az iszlám vallásnak."
Dehogynem. Ha én iszlám hitűnek vallanám magam, és szertartásszerű tánc jellemezné az istentiszteletemet, ahhoz neked semmi közöd nem lenne.
"Hát nem mert az iszlámban nincs szellemvilág."
Ez újdonság számomra. Egyébként akkor ennek fényében Allahot sem valljátok szellemi lénynek? És mi van a többi túlvilági lénnyel? Sátánnal pl?
"Ha valaki meghal akkor nem fog kísérteni a szellem, nincs ilyen."
Most ez hogy jön ide?
"Szentlélek szem létezik mint istenség. Ezt csak a keresztények találták ki."
"A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett."
(1 Mózes 1:2) Ez benne van a Koránban?
"Keresztény vallás szerint a démonok bukott angyalok ami tévedés. Valójában hitetlen dzsinnek. Az angyalok nem hajlamosak bűn elkövetésre, ellenben a dzsinnek az emberekhez hasonlóan azok, így lehetnek hívők vagy hitetlenek."
Mi az a különbség, ami alapján a dzsinnek bűnképésre lettek teremtve, míg az angyalok nem?
"Akkor honnan tudod hogy Sanyi bácsi nem démonokat hívogat és ültet az emberekbe?"
Meséltem, hogy az illetőnek helyreállt az élete, gondolom nem a démonoktól.
"Nem mutattam? Hoztam neked több videót is amikben ugyanezt a bűvésztrükött alkalmazzák különböző vallások. Az egyikben egy keresztény beszél és ő konkréten démoni szertartásokhoz hasonlítja a hitgyülis produkciót."
A videók nem bizonyítanak semmit. A jógások démonokkal érintkeznek, a gyüliben a Szentlélekkel. Mindkét helyen szellemi lényekkel kerülnek kapcsolatba, ez pedig megnyilvánulásokkal jár. A vélemény szintén nem bizonyíték.
"Akkor miért nem kéred meg Sanyi bácsit hogy költöztesse beléd a szentlelket, ha ennyire biztos vagy ebben? Biztos jó lehet görcsösen fetrengeni és rángatózni. Persze ez csak elméleti kérdés részemről. Semmiképpen sem javaslom hogy részt vegyél ezen mert vagy tömeghipnózis vagy pedig Sanyi bácsi démonokkal cimborál."
Nem kell ahhoz Sanyi bácsi, és nem költozik senki sehová. Látod, ennyire nem érted. Mindenképpen javaslom, hogy nézz utána a pünkösdi-karizmatikus teológiának, már ha beszélsz róla. Csak azért mondod, hogy "vagy tömeghipnózis, vagy démon", mert nem hiszel a Szentlélek létezésében. Ez hittételi kérdés. Ugyanennyi erővel mondhatom én is, hogy az egész dzsinnes sztori egy jó nagy láda marhaság, nevetséges baromság. Ettől még te hinni fogod, és nem fog változni semmi. Szóval hittételi kérdésekben semmi értelme nincs vitatkozni.
"Ha valaki más véleményen van mint akkor az térít? :)"
Nem szimplán egy másik véleményről van szó. Te azt szeretted volna, ha nem hiszek a Szentlélekben. Idézlek:"Attól hogy nem hiszed el ezt a csalást még hívő maradsz.".
"Aki egy kicsit is gondolkodik annak ez éppen elég bizonyíték."
Megfelelő teológiai tudás nélkül éppen elég bizonyíték. Tudással viszont nem közelíti meg a bizonyíték jelleget.
"Azért az elég durva hogy te hívőnek nevezed magad de egy ilyen tömeghipnózist vagy démoni szertartást Istennek tulajdonítasz."
Nem érted. Hagyjuk.
"Dehogynem. Ha én iszlám hitűnek vallanám magam, és szertartásszerű tánc jellemezné az istentiszteletemet, ahhoz neked semmi közöd nem lenne."
Ezt mégis hogy gondolod? Attól még hogy te azt mondod mától ez az iszlám vallás része, még nem lesz valóban az. Keresztényeknél lehet így megy de az iszlámban nem. Ha te elkezdesz táncikálni, megteheted de senki nem fogja az iszlám vallás részének tekinteni.
"Ez újdonság számomra. Egyébként akkor ennek fényében Allahot sem valljátok szellemi lénynek?"
Természetesen nem. Isten nem fogatható egy teremtményhez sem. Sem emberekhez sem angyalokhoz, sem dzsinnekhez. Az hogy keresztények szakállas öreg emberként ábrázolják Istent, vagy galambként vagy hogy azt képzelik Isten egy szellemi lény, csak azt bizonyítja, a keresztény vallás tele van pogány hamisításokkal.
"És mi van a többi túlvilági lénnyel? Sátánnal pl?"
A Sátán egy dzsinn aki Isten ellen lázadt. Nem túlvilági lény. Itt él csak egy párhuzamos világban, ahogy a többi dzsinn is.
"Most ez hogy jön ide?"
Úgy hogy keresztények hisznek szellemekben.
"A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett."
(1 Mózes 1:2) Ez benne van a Koránban?"
Ezt legfeljebb szimbolikusan lehet értelmezni. Isten nem lebeg sehol. Istennek nincsenek fizikai korlátai ezért nem mondhatjuk hogy itt van vagy ott van. Nem mondhatjuk hogy itt lebeg vagy ott lebeg. Ezért sincs olyan sem hogy eljön a szentlélek.
"Mi az a különbség, ami alapján a dzsinnek bűnképésre lettek teremtve, míg az angyalok nem?"
Allah így teremtette őket. Ha igaz lenne hogy a Sátán bukott angyal akkor ez azt jelentené hogy bármikor bármelyik angyal fellázadhat Isten ellen és démonná válhat ami egyáltalán nem logikus. A dzsinnek viszont hajlamosak bűn elkövetésre ahogy az emberek. Vannak közöttük hívők és hitetlenek. A keresztények a hitetlen dzsinneket nevezik démonoknak. Az ilyen "szellemidézésnél" meg hasonlóknál nem a halottak szellemi válaszolnak hanem hitetlen dzsinnek.
"Meséltem, hogy az illetőnek helyreállt az élete, gondolom nem a démonoktól."
Mit értesz az alatt hogy helyreállt? Lehet csak a démonok hitetik el vele ezt.
"A videók nem bizonyítanak semmit. A jógások démonokkal érintkeznek, a gyüliben a Szentlélekkel."
Tehát azt felismered hogy a jógások démonokkal érintkeznek de a hitgyülisek esetében ezt letagadod pedig ugyanaz történik mindkét videóban.
"Mindkét helyen szellemi lényekkel kerülnek kapcsolatba, ez pedig megnyilvánulásokkal jár. A vélemény szintén nem bizonyíték."
Tehát te Istent mint egy szellemi lényt, egy kategóriába sorolod a démonokkal? Nálad komoly problémák vannak.
"Nem kell ahhoz Sanyi bácsi, és nem költozik senki sehová. Látod, ennyire nem érted. Mindenképpen javaslom, hogy nézz utána a pünkösdi-karizmatikus teológiának, már ha beszélsz róla."
Ez kitérő válasz. Miért nem kéred meg Sanyi bácsit hogy költöztesse beléd a szentlelket, ha ennyire biztos vagy ebben?
"Csak azért mondod, hogy "vagy tömeghipnózis, vagy démon", mert nem hiszel a Szentlélek létezésében."
Ez nem igaz mert keresztények sem hiszik el. A videóban egy keresztény beszél aki nyilván hisz a szentlélekben, mégis démoni szertartásnak tartja a hittgyülis bűvészmutatványt.
"Ez hittételi kérdés. Ugyanennyi erővel mondhatom én is, hogy az egész dzsinnes sztori egy jó nagy láda marhaság, nevetséges baromság. Ettől még te hinni fogod, és nem fog változni semmi. Szóval hittételi kérdésekben semmi értelme nincs vitatkozni."
Ennek semmi köze a hithez. A sánta nő esetében meg lehetett volna azt tenni hogy független orvosok megvizsgálják a nőt a hitgyülis produkció előtt és után. Ilyen nem történt, így marad az hogy ez egy gagyi bűvésztrükk. Azt is meg lehet állapítani hogy ez egy tömeghipnózis vagy sem tudományos alapon. Vannak szakemberek akik ezzel foglalkoznak. Az iszlám országokban metafizikai szakértők foglalkoznak dzsinnekkel. Tudományos eszközökkel ki lehet mutatni hogy léteznek. Szóval ez nem hittételi kérdés.
"Nem szimplán egy másik véleményről van szó. Te azt szeretted volna, ha nem hiszek a Szentlélekben. Idézlek:"Attól hogy nem hiszed el ezt a csalást még hívő maradsz."."
Én leírtam a véleményem ami eltér a tiédtől. Hogy te mit hiszel az a te dolgod. Egyébként már a Bibliával is cáfolható a szentlélek mint Isten. Az első 2-3 században nem is gondolta senki hogy a szentlélek egyenlő lenne Istennel. Ez későbbi hamisítás a keresztényeknél.
"Megfelelő teológiai tudás nélkül éppen elég bizonyíték. Tudással viszont nem közelíti meg a bizonyíték jelleget."
Ne haragudj de nem látom hogy teológiai tudással rendelkeznél. Az egyértelmű bizonyítékokat is letagadod.
"Ezt mégis hogy gondolod? Attól még hogy te azt mondod mától ez az iszlám vallás része, még nem lesz valóban az."
Ha valaki iszlám vallásúnak vallja magát, akkor ő iszlám vallású, akkor is ha te nem tekinted annak.
"Ha te elkezdesz táncikálni, megteheted de senki nem fogja az iszlám vallás részének tekinteni."
Nem is kell, hogy bárki annak tekintse. Mindenki önmaga határozza meg, hogy melyik vallásba tartozik. Ha egy iszlám vallású táncikál az istentiszteletén, ahhoz neked semmi közöd. Ő az iszlám valláshoz identifikálja magát, és ezáltal az is.
"Természetesen nem."
Szóval akkor Allah milyen jellegű lény? Testben él?
"Az hogy keresztények szakállas öreg emberként ábrázolják Istent, vagy galambként vagy hogy azt képzelik Isten egy szellemi lény, csak azt bizonyítja, a keresztény vallás tele van pogány hamisításokkal"
Én nem ábrázolom sehogy.
"A Sátán egy dzsinn aki Isten ellen lázadt. Nem túlvilági lény. Itt él csak egy párhuzamos világban, ahogy a többi dzsinn is."
Mit értesz párhuzamos világ alatt?
"Úgy hogy keresztények hisznek szellemekben."
De én szellemvilágról beszéltem, nem kísértetekről. Ezért nem értem, hogy jött ide ez az egész. Egyébként a kísértetekben való hit nem függ össze a keresztény hittel, szóval duplán nem értem, miért hoztad fel. De hagyjuk is szerintem.
"Ezt legfeljebb szimbolikusan lehet értelmezni. Isten nem lebeg sehol. Istennek nincsenek fizikai korlátai ezért nem mondhatjuk hogy itt van vagy ott van. Nem mondhatjuk hogy itt lebeg vagy ott lebeg. Ezért sincs olyan sem hogy eljön a szentlélek."
Feltettem egy egyszerű kérdést. Reagáltál rá 5 mondatban, de válaszolni nem válaszoltál. A kérdés az volt, benne van-e a Koránban a citált igevers.
"Allah így teremtette őket."
Ezt már egyszer leírtad. Én pedig megkérdeztem, hogy miért teremtette őket így. Ha leírod mégegyszer ugyanazt, az nem válasz. Miért teremtette a dzsinneket bűnképesre, az angyalokat pedig bűnképtelenre? Mi a cél ezzel a különbségtétellel?
"Mit értesz az alatt hogy helyreállt? Lehet csak a démonok hitetik el vele ezt."
Ezt is leírtam. Meggyógyult a betegségéből, férjhez ment, gyermeke született, munkába állt, jogosítványt szerzett. Ez korábban teljesen elképzelhetetlen volt vele kapcsolatban. És nem, nem démonok hitetik ezt vele, meg velünk sem. Ez egy csoda.
"Tehát azt felismered hogy a jógások démonokkal érintkeznek de a hitgyülisek esetében ezt letagadod pedig ugyanaz történik mindkét videóban."
A jógáról tudjuk, hogy honnan jött, mi a háttere. Aki tagadja, hogy emögött Sátán áll, az egyszerűen tájékozatlan. A hitgyülivel kapcsolatban pedig van tapasztalatom, mint pl. az említett hölgy is.
"Tehát te Istent mint egy szellemi lényt, egy kategóriába sorolod a démonokkal? Nálad komoly problémák vannak."
Nem kategorizálásról van szó. Az értő olvasás nem egy rossz készség, jó ha használja az ember. Isten mindenek fölött áll, Sátánt és a démonokat akkor pusztítja el, amikor akarja, tehát nyilván nem egy kategória. De sem Isten, sem a Sátán nem az anyagi világban él, ez ugye egyértelmű. Nem egy "világban" élnek, de számunkra láthatatlanok. Ami pedig az anyagi számára láthatatlan, azt szelleminek nevezzük, mivel minden, ami nem anyagi, az szellemi.
"Ez kitérő válasz. Miért nem kéred meg Sanyi bácsit hogy költöztesse beléd a szentlelket, ha ennyire biztos vagy ebben?"
Leírtam, hogy nem kell ehhez Sanyi bácsi. Megint nem értetted meg, amit olvastál.
"Ez nem igaz mert keresztények sem hiszik el. A videóban egy keresztény beszél aki nyilván hisz a szentlélekben, mégis démoni szertartásnak tartja a hittgyülis bűvészmutatványt."
De én nem róla beszéltem, hanem Rólad. Azért nem hiszel, mert eleve már a hited is megtagadja a Szentlélek létezését. Aki nem hisz a Szentlélekben, a betöltekezést nyilván nem fogja a Szentléleknek tulajdonítani.
"Ennek semmi köze a hithez."
Valóban? Akkor miről beszélünk? Geotermikus kölcsönhatásról?
"A sánta nő esetében meg lehetett volna azt tenni hogy független orvosok megvizsgálják a nőt a hitgyülis produkció előtt és után. Ilyen nem történt, így marad az hogy ez egy gagyi bűvésztrükk. Azt is meg lehet állapítani hogy ez egy tömeghipnózis vagy sem tudományos alapon."
Ugyanezt az alapot használom én is. Amíg senki sem állapítja meg tudományos alapon, hogy a hitgyüliben tömeghipnózis történik, addig ez csak egy rosszindulatú vádolgatás.
"Az iszlám országokban metafizikai szakértők foglalkoznak dzsinnekkel. Tudományos eszközökkel ki lehet mutatni hogy léteznek."
Nem akarlak megsérteni, de ez már tényleg nevetséges. Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a metafizika? Tudod, mivel foglalkozik? Tudod, mit vizsgál? De semmi baj, próbálom komolyan venni, és szeretném ha hiteles forrással alátámasztanád ezt az állítást.
"Én leírtam a véleményem ami eltér a tiédtől. Hogy te mit hiszel az a te dolgod."
Pontosan emiatt írtam, hogy fölösleges hittételi dolgokban vitatkozni.
"Egyébként már a Bibliával is cáfolható a szentlélek mint Isten."
Jó humorod van.
"Az első 2-3 században nem is gondolta senki hogy a szentlélek egyenlő lenne Istennel. Ez későbbi hamisítás a keresztényeknél."
Mindig is egynek gondolták Istennel, nem lett meghamisítva semmi.
"Ne haragudj de nem látom hogy teológiai tudással rendelkeznél. Az egyértelmű bizonyítékokat is letagadod."
Nem volt mit letagadnom.🤷♂️
"Ha valaki iszlám vallásúnak vallja magát, akkor ő iszlám vallású, akkor is ha te nem tekinted annak."
Nem is érted mit írtam. Az írtam attól még hogy te azt mondod mától ez az iszlám vallás része, még nem lesz valóban az. Azt hogy valaki minek vallja magát, más kérdés, most nem erről beszélünk.
"Nem is kell, hogy bárki annak tekintse. Mindenki önmaga határozza meg, hogy melyik vallásba tartozik. Ha egy iszlám vallású táncikál az istentiszteletén, ahhoz neked semmi közöd. Ő az iszlám valláshoz identifikálja magát, és ezáltal az is."
Látom szövegértelmezési gondod van. Ha egy iszlám vallású táncikál, megteheti de senki nem fogja elfogadni azt hogy ez a táncikálás az iszlám vallás része.
"Szóval akkor Allah milyen jellegű lény? Testben él?"
Nem lehet teremtményekhez hasonlítani. Ezen mit nem érteszt? Sem emberekhez sem angyalokhoz. Isten lénye a jelenlegi emberiség számra megismerhetetlen és felfoghatatlan. Csak tulajdonságain keresztül ismerhetjük meg.
"Én nem ábrázolom sehogy."
Csak éppen emberi tulajdonságokkal ruházod fel. Ha azt mondod a szentlélek ott lebeg valahol akkor azzal Istent korlátozod. Ha azt mondod hogy Isten szellemi lény szintén korlátozod.
"Mit értesz párhuzamos világ alatt?"
Azt hogy itt élnek a földön de mi nem látjuk őket alapesetben. Talán mondhatjuk úgy is hogy más dimenzióban élnek, de itt a földön.
"Feltettem egy egyszerű kérdést. Reagáltál rá 5 mondatban, de válaszolni nem válaszoltál. A kérdés az volt, benne van-e a Koránban a citált igevers."
Nem, nincs benne.
"Én pedig megkérdeztem, hogy miért teremtette őket így. Ha leírod mégegyszer ugyanazt, az nem válasz. Miért teremtette a dzsinneket bűnképesre, az angyalokat pedig bűnképtelenre? Mi a cél ezzel a különbségtétellel?"
Hogy megmutassa határtalan teremtői képességét. Különböző életformákat teremt Isten. Vannak köztük akik szabad akarattal rendelkeznek, mások nem. Egyeseknek van fizikai testük, mások energiából állnak. Egyesek bűnre hajlamosak, mások nem, stb stb.
"Ezt is leírtam. Meggyógyult a betegségéből, férjhez ment, gyermeke született, munkába állt, jogosítványt szerzett. Ez korábban teljesen elképzelhetetlen volt vele kapcsolatban. És nem, nem démonok hitetik ezt vele, meg velünk sem. Ez egy csoda."
És? Biztosan sok ember volt súlyos beteg, de aztán felgyógyultak, férjhez mentek, gyermekük született stb stb. És Sanyi bácsi nélkül. Erre egy ateista is képes, vagy bármilyen ember. Ebben nincs semmi csoda.
"A jógáról tudjuk, hogy honnan jött, mi a háttere. Aki tagadja, hogy emögött Sátán áll, az egyszerűen tájékozatlan. A hitgyülivel kapcsolatban pedig van tapasztalatom, mint pl. az említett hölgy is."
Pedig Sanyi bácsi ugyanazt teszi mint a sátánista jógások. Ez látszik a felvételeken. Csak Sanyi bácsi másképp csomagolja.
"De sem Isten, sem a Sátán nem az anyagi világban él, ez ugye egyértelmű. Nem egy "világban" élnek, de számunkra láthatatlanok. Ami pedig az anyagi számára láthatatlan, azt szelleminek nevezzük, mivel minden, ami nem anyagi, az szellemi."
Tehát ami számodra nem látható az mind egy kategóriába megy? :) Mondom hogy nálad komoly zűr van. Leírom utoljára és remélem megérted. Isten nem fogható a teremtményekhez. Attól hogy Istent nem látod és az általad szellemi lényeknek nevezett teremtményeket sem látod, még nem sorolhatod egy kalap alá. Igen, Istent nem látjuk de ettől még nem lesz szellemi lény.
"Leírtam, hogy nem kell ehhez Sanyi bácsi. Megint nem értetted meg, amit olvastál."
Ha nem kell ehhez Sanyi bácsi akkor minek a földön fetrengős showműsor? Vagy úgy érted hogy te magadtól is el tudod érni hogy görcsösen rángatózva fetrengj a földön?
"De én nem róla beszéltem, hanem Rólad. Azért nem hiszel, mert eleve már a hited is megtagadja a Szentlélek létezését. Aki nem hisz a Szentlélekben, a betöltekezést nyilván nem fogja a Szentléleknek tulajdonítani."
Megint kitérő választ adsz. A videóban egy keresztény beszél aki nyilván hisz a szentlélekben, mégis démoni szertartásnak tartja a hittgyülis bűvészmutatványt. És tudom hogy sok keresztény csalónak tartja Sanyi bácsit.
"Valóban? Akkor miről beszélünk? Geotermikus kölcsönhatásról?"
Tudományról beszélünk. Az hogy a sánta nő tényleg sánta volt és tényleg meggyógyult-e, az tudományos kérdés. Az hogy Sanyi bácsi tömeghipnózist alkalmaz vagy sem, tudományos kérdés. A hipnózissal foglalkozó szakemberek ezt könnyedén meg tudják állapítani. Az hogy létezne-e dzsinnek nevezett metafizikai létformák, szintén tudományosan vizsgálható kérdés. Szóval semmi de semmi köze a hithez.
"Nem akarlak megsérteni, de ez már tényleg nevetséges. Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a metafizika? Tudod, mivel foglalkozik? Tudod, mit vizsgál? De semmi baj, próbálom komolyan venni, és szeretném ha hiteles forrással alátámasztanád ezt az állítást."
Ebben mi a nevetséges? Te elhiszed hogy léteznek angyalok, démonok meg szentlélek mert a Biblia ezt írja, de ha más vallás könyve ír hasonló teremtményekről akkor azt nevetségesnek tartod? Érdekes felfogás. Meg egyébként is amit kereszténynek démonnak neveznek az az iszlám szerint hitetlen dzsinn, tehát még ugyanarról is beszélünk.
"Pontosan emiatt írtam, hogy fölösleges hittételi dolgokban vitatkozni."
De azt kellene megértened hogy amiről beszélünk az nem hittételi dolog hanem tudományos kérdés.
"Jó humorod van."
Te akartad. Ezek a versek keresztények szerint a szentlélekre vonatkoznak:
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Jézus itt azt mondja elküldi a szentlelket. Ez ugye ahogy korábban írtam nem lehet. Istent nem lehet küldözgetni. Isten esetében nincs olyan hogy ide jön vagy oda megy, mert nincsenek fizikai korlátai.
"János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall,"
Jézus azt mondja hogy az illető, aki keresztények szerint a szentlélek, nem önmagától szól hanem azt mondja amit hall. Isten esetében ez lehetetlen. Isten mindent tud. Tehát nem a szentlélekről van itt szó.
"Mindig is egynek gondolták Istennel, nem lett meghamisítva semmi."
A kezdeti időszakban egyistenhit volt a keresztényeknél is. Nem volt semmiféle szentháromság. Ez egy később pogány elem amit belehamisítottak Jézus tanításába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!