Ünnepli ma vki a Nándorfehérvári diadalt vmelyik egyház vagy felekezet vagy magyarok?!? Nem ma van az évforduló?!?
Figyelt kérdés
Lehet én tudom rosszul
De mintha...
2020. júl. 21. 13:09
1/2 anonim válasza:
Igen, most van. Vagyis július 22. volt a tényleges vége.
Kifejezetten a napján nem tudom, hogy lesz-e megemlékezés.
A Katolikus Egyház igazából minden évben ünnepli, mert a győzelem emlékére rendelte el III. Kallixtusz pápa Krisztus színeváltozásának liturgikus ünnepét. Augusztus 6-ra tette, mert ekkorra érkezett meg a hír hozzá.
2/2 anonim válasza:
Sőt az egész világ ünnepli minden délben, ahol megkondulnak a harangok. Persze a déli harangozás nem kifejezetten a diadal kapcsán lett elrendelve, de ezzel egy időben, így a kettő egybe kapcsolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!