Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor és ki(k) alapította('k)...

Mikor és ki(k) alapította('k) felekezetedet?

Figyelt kérdés

Természetesen azt is örömmel veszem, ha leírod, hogy melyik felekezetről van szó.

Ha nem keresztény vagy, akkor is válaszolj nyugodtan, csak a felekezet helyére képzeld a vallás szót.

2020. júl. 10. 21:54
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
27%

www.hit.hu

Itt megtalálsz mindent.

2020. júl. 10. 22:11
 2/33 A kérdező kommentje:

Bocsi, én nem reklámra gondoltam, hanem egyszerű válaszra, mikor és ki(k). Illetve a felekezet nevére.

2020. júl. 10. 22:15
 3/33 anonim ***** válasza:
22%
2 Ez nem reklám. Ez az én felekezetem oldala, és ezen az összes információ rajta van amit kérdeztél, fotóval is illusztrálva.
2020. júl. 10. 22:24
 4/33 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nem tudtál értelmesen válaszolni, azt hittem, hogy nagyon egyszerű kérdést tettem fel, ezek szerint néhányaknak túl nehéz.

De nem akarok negatív lenni, hátha lesznek többen, akiknek sikerül rá válaszolni.

2020. júl. 10. 22:27
 5/33 anonim ***** válasza:
71%

Az én felekezetemet Jézus Krisztus alapította kb. 2000 évvel ezelőtt.

Katolikus vagyok. 😊

2020. júl. 10. 23:07
 6/33 anonim ***** válasza:
23%

Az eredeti Istennek járó imádatot, Ádám idejében állitotta fel a Teremtő.

A Fia által pedig helyre állitotta, mert eltértek az emberek attól. Isten egy darabig hagyta, hogy az emberek által álljanak fel vallások, de az utolsó napokra igérte, ennek helyes helyre állitását.

Napjainkban ez a folyamat zajlik, aminek részese lehetek.

2020. júl. 11. 00:51
 7/33 anonim ***** válasza:
74%
6: te max annak a részese vagy, hogy Isten hagyja, hogy mindenféle kóbor ember alapítson egy szektát.
2020. júl. 11. 01:42
 8/33 anonim ***** válasza:
16%

Minden keresztény irányzat azt vallja, hogy Jézus Krisztus a kereszténység alapítója. Egyesek jogfolytonosságra hivatkoznak, mások (pl. Luther Márton katolikus szerzetes) egy elrontott, erkölcstelen és megjavíthatatlan szervezetből való kilépésben látták az Istennek való engedelmesség útját.

A zsidó farizeus vallást ki alapította? Mózes? Ők ezt állították! És mi volt a véleménye róla Istennek, Jézus Krisztusnak? A Bibliában elolvashatod.

2020. júl. 11. 08:30
 9/33 anonim ***** válasza:
27%
A kérdésre válaszolva: a hitből való megigazulásban hiszek, ennek az alapítója Ábrahám volt kb. 4000 évvel ezelőtt.
2020. júl. 11. 08:37
 10/33 anonim ***** válasza:
17%

7.

Nem kóbor, és nincs alapitás, helyreállitás van. Jézus sem alapitott, hanem helyreállitott. Mert az akkori választottak eltértek a helyes iránytól. Napjainkban is eltértek a helyes keskeny útról, és ha valakiket felhasznál Jézus a helyreállitásra, akkor megbélyegzik, és azt állitják, hogy akkor jött létre, mikor a helyre állitás elkezdődött.

A vallás vezetők ugyan ezt tették Isten fiával és azokkal, akik támogatták a helyreállitást.

Ezért az igaz Istennek járó "VALLÁS" legalább 5000 éves.

2020. júl. 11. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!