Mikor és ki(k) alapította('k) felekezetedet?
Természetesen azt is örömmel veszem, ha leírod, hogy melyik felekezetről van szó.
Ha nem keresztény vagy, akkor is válaszolj nyugodtan, csak a felekezet helyére képzeld a vallás szót.
Kedves Kérdező. Nem szidtam senkit.
Sátáni stilus? Sem goromba, sem ellenséges érzés nincs a válaszomban.
A válaszomban irtam, hogy Isten nem alapitotta a "vallásomat", mert nem vallásokat alapit. Ő egy emberekre vonatkozó vezetést hozott létre a vele való kapcsolatot illetően, nem volt vallások megnevezése, hanem egy egységes szabályok, törvények általi vezetés.
Ezektől az emberek némelyike eltért, még a választottakon belül is.
ezért Jézus eljött, hogy az újszövettséggel helyreállitsa ezt az Istennel való jó kapcsolatot.
Ez a napjainkban is zajlik, ennek vagyok a Része.
Az Isten általi megnevezés, vagy vallás: Isten nevéről nevezik: Jehova Tanúja.
Akkor talán nem is neked szólt amit írtam, nem gondolod? Függetlenül attól, hogy te se válaszoltál.
Jézus Krisztus alapította nagyjából 2000 éve. Az apostolok hitével egységben vagyunk, ezért nevezzük magunkat az egyetemes és apostoli egyház tagjainak.
Ahogy már egyik válaszoló írta, ugyanígy én is katolikus vagyok.
"A választ a gyümölcseik alapján lehet megválaszolni."
Jézus arra a Péter apostolra alapította az Egyházát, aki nem csak fülét-farkát behúzva elmenekült Jézus elfogásakor, hanem háromszor meg is tagadta az Urat. Nem egyszer véletlenül kicsúszott a száján: háromszor tagadta meg. Szép kis gyümölcsöt tud felmutatni a te logikád alapján, Krisztus ezt tudta előre, mégis őt tette kősziklául az Egyháza alapjának. De amint látom, ti makulátlanok vagytok. "Tartsatok bűnbánatot" - a Szentírás szerint ez az egyetlen út. Nem mással kell foglalkozni, elsősorban a saját lelketekért vagytok ti felelősek. Beleestek abba a hibába mint a farizeusok a vakon született ember meggyógyításánál. Jézus ezt mondta nekik: "Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök. Ti azonban azt mondjátok most: ‘Látunk.’ Ezért megmarad a bűnötök." (Jn 9,41)
Péter apostol nem viselt római császári ruhát. Hanem Rómában végezték ki a rómaiak.
A kereszténység != római katolicizmus !
A kereszténység Krisztus követése, a római katolicizmus pedig a pápa követése.
Jézus apostolai nem voltak homoszexuálisok, hanem többen házasok voltak.
Ellenben Vatikán papjainak 80%-a egy köztük végzett kutatás szerint a fiúkat szereti. Jézus nem homokvárat, homokos vallást alapított emberek!!!
Ah shit, here we go again...
Kérdező, itt a vallás kategóriában ne nagyon várj értelmes válaszokat és ezt most hívőként mondom. Egyszerűen minden ártatlan kérdésnél beindul a térítés meg a katolikusgyalázás.
Én már belefáradtam és értelmét sem látom a vitának. Csak rájuk kell hagyni, ha ők ettől jobban érzik magukat, hát írják ki magukból nyugodtan...
Sajnos. Viszont annyit oda lehetne nekik még írni, hogy mely felekezet tagja, legalább mindenki tudná, hogy honnan ez a sátáni gyűlölet, mit kell kerülni, mint a véres rongyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!