Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényekre az Újszövetsé...

A keresztényekre az Újszövetség vonatkozik? Vagy felekezettől függ, hogy az Ószövetséget is magukra a vonatkozónak tartják?

Figyelt kérdés

2020. júl. 18. 16:00
A kérdező szavazást indított:
Ószövetség
Ószövetség és Újszövetség
Csak az Újszövetség
Egyik sem
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem elsősorban az Újszövetség, mert azt kötötte velünk Isten saját vére árán. De ez nem jelenti azt, hogy az Ószövetségben ne lenne számunkra fontos.
2020. júl. 18. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
leginkább ószövetség-judaizmus(izrael kialakulása történései csatározása99százalékban zsidó emberekről szól-sztem),újszövetség-kereszténység,de ki hol érzimagát jól,igazságszerint az ószövetség magyarázza az újat...
2020. júl. 18. 17:18
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Én azt tapasztaltam hogy sok keresztény kedvére válogat a Ószövetségből és az Újszövetségből is. Ami nem tetszik, arra azt mondják, már nem érvényes.
2020. júl. 18. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:

legalább vmit olvas....

Gideon bibliávan azt sajnálom nincs osz-de azt hotelekben korházban és ilyen helyeken hsználják(és keverik a pókot a gyíkkal...)

2020. júl. 18. 17:55
 5/9 anonim ***** válasza:
legalább vmit olvas... a mai világ nagyon nem erre tendál vagyis nincs "cselekedet" hit által max cselekedetek nélküli hit
2020. júl. 18. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

Bár elsősorban a kereszény görög iratok a lényegesek, de a Héber iratokat is ismerni kell, hogy megértsük a történteket, és azt, hogyan váltotta Istenünk az igéreteit valóra az idők folyamán. Ugyanakkor azért is lényeges ismerni a régi iratokat is, mert vannak olyan profétai események, amiket napjainban történnek, illetve fognak majd megtörténni.

Ez az örökségünk, Isten szava.

2020. júl. 18. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:
utolsó Paptárs voltál?!:)
2020. júl. 18. 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem. :)
2020. júl. 18. 19:05
 9/9 anonim ***** válasza:
43%

A TELJES írás Istentől ihletett és hasznos a .....

2 Tim 3/15,17

Ezek szerint nem csak az Új sz.

Hanem a teljes írás

2020. júl. 19. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!