Idèznè valaki azt,hogy az apostolok,hol használták a kereszvetèst?
Szerintem neked fogalmad sincs, hogy mit jelentenek ezek a szavak, különben nem másoltad volna be 😂😂😂😂😂
Az, hogy megkérdezem a kérdés alatt, hogy miért kérdezed, az teljesen legális, tehát újra kérdem: mi az oka a rengeteg katolikus ellenes kérdésednek? Vagy maradjunk ennél a kérdésnél. Miért tetted fel?
Ismèt mondom,ha te egy kèrdèsben ellensèget látsz,nèzz magadban ès gondolkozz.
Külömben a szabály nem írja azt,hogy kedved szerint tegyek fel kèrdèst.
33.Fogalmad sincs,hogy nem egy ember èrdeklődik a Katolikus vallás iránt,többek között akik szeretnènek bővebben megismerkedni vele ès latolgatják,hogy mit tegyenek mert vallást szeretnènek változtatni a kv.irányába,bèrmálkozni,esküdni,keresztelő stb.ès te a kèrdezőket el vadászod ahelyett utbaigazitanád őket.De lehet ismeret nèlkül inkább tusolsz.
Így tettek a farizeusok ők is üldöztèk azokat akik hirdettek,úgy mint Jèzust is.
Aki felelősèget èrez Isten ès Jèzus iránt,meg az igazság iránt ès a saját èrdekèben arra indítja az irántuk való szeretet,hogy az Isten szavát szorgalommal át adja az embereknek.De kik titkolják ès üldözik azokat akik felelősèget èreznek az Isten szava terjesztèsèèrt?
Olvasd a kővetkezőt.
Mátè.25:14-30
Mondjuk nem nekem írtad edgár, de most az egyszer őszintén válaszolj:
"mert vallást szeretnènek változtatni a kv.irányába,bèrmálkozni,esküdni,keresztelő stb."
Te ezt szeretnéd, ezért kérdezed ezeket? Kíváncsi vagyok, hogy neked mi a tisztesség.
35.Edgár2.Nekem ne kèrdezz vissza mert èngemet nem èrdekel az,hogy tègedet mi èrdekel,ha csak nem a főkèrdèben irod,ès főleg te a keresztèny tèmárol ne is beszèly velem addig amíg szègyeled a vallásodat ès a kèrdezőnek be akarod fogni a száját.
Kèrlek a GYIK szabályai èrtelmèben a tèmátol ès a jogaidtól ne tèrj el.
Én nem akarom befogni a szád, sőt pont ellenkezőleg, azt akarom, hogy válaszolj. De látom, hogy mennyire felháborodtál azon, amikor őszinteséget vár el tőled a másik. Úgy látszik, hogy az igazság és őszinteség az, ami kihoz téged a sodrodból, mert már rég a hazugság atyja a te urad.
"Hol van leírva, hogy az apostolok mosógépet használtak?"
A mosógép használata nem hitbéli vagy vallásos cselekedet. Annak a mozgatórugója egyszerű praktikus, földi ok.
A keresztvetés ezzel szemben egy vallásos cselekedet, aminek joggal meg lehet kérdezni az eredetét.
A földi, praktikus szokásokkal és gyakorlatokkal szemben a vallásos gyakorlatoknak 3 oka és forrása lehet:
- emberi eredetű
- isteni eredetű
- sátáni eredetű
Aki szeretné a hitéletét megtisztítani Istennek tetsző módon, érdemes az erőtlen és hiábavaló emberi hagyományokat és a sátántól származó vallásos elemeket kihajítani a hitgyakorlatából. Luther Márton is rájött, hogy az akkoriban regnáló római katolikus hitgyakorlat számos hiábavaló emberi hagyományt, és csalást, ördögi megcsalattatást, valamint hamis dogmákat halmozott fel. Utóbbiakra érdemes megemlíteni a kötelező papi nőtlenséget és a búcsúcédula árusítást, vagy akár a giccseket a butáknak eladó kegytárgy iparágat.
A római katolikus vallás számos nem Istentől származó elemet tartalmaz, ennek ellenére sok elvakult hívük egyedül üdvözítőnek tartja a vallásos szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!