Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szabad egy keresztény embernek...

Szabad egy keresztény embernek nudizni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 20:36
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
91%

#38: Kedves Gábor!

Csak szólok, hogy a föld meztelen emberekkel népesült be, ruhát csak a születésük után adtak rájuk a szüleik.

S ha pedig a mennyországban ruhában lesznek az emberek, akkor én inkább a poklot választom.

2020. júl. 5. 12:56
 52/58 szp72 ***** válasza:
76%

@ "De egyébként éppen ezzel van a probléma, hogy minden másban tudatos életet éltek de mégsem ismerték fel szerinted, hogy ők meztelenek."

Már elmondtam, hogy a meztelenség fogalma feltételezi a ruha fogalmát. Ha valaki nem tudja például, mi az a kalap, akkor nem tudhatja, hogy ő kalaptalan. Ádám és Éva nem tudta mi az a ruha, mert nem láttak még ruhát, nem volt szükségük ruhára, nem volt az életükben semmi olyan, amiért ruhát kellett volna csinálni. Amit magyarázol, hogy az állatok és a növények ruhát hordanak egyszerűen hülyeség. Nem hordanak ruhát, ezt mindössze átvitt költői értelemben mondhatjuk, de az átvitt értelem mindig az egyszerű értelemre épül.

@ "Nem kiáltott fel ha neki is volt fényből!"

A rókának is volt fényruhája? Akkor ezek szerint több ruhája is volt. Mondjuk nem nagyon értem, ha minden csupa ruha volt, ha semmi se volt meztelen, akkor vajon hogyan tudatosult Ádámban egyáltalán a meztelenség fogalma?

A történet értelme teljesen egyszerű és világos. Amit te magyarázol pedig bonyolult hülyeség és ostobaság.

@ "A Szentírás azt mondja hogy az "Úr Isten" hűvös alkonyatkor sétált a kertben. Te itt melyik Isteni személyiségre gondolsz? Az Atyára vagy a Fiúra Jézus Krisztusra? A szövegből nem derül bármelyik lehet."

Az Ószövetségben Jahve és az Elohím szavak az Atyát jelentik. De a Fiút sem láthatja senki a maga eredeti isteni dicsőségében, mert az az Atya dicsőségének a visszatükröződése.

@ "Az angyalok teste nem anyagi természetű lehet, bár fel tudnak venni ilyen alakot is."

Mi az a test? A nem anyagi test önellentmondást. Az angyaloknak nincs teste, nincs anyagi természete, de bármilyen testben megjelenhetnek, vagyis csak látszat testük van.

@ "Ha körülragyogja egy fény az ember testét az miben gátol meg bármit is azonkívül hogy aki a fényen kívül van nem látja a másik testét részben!?"

Értem. A fényruha eltakarta csúnya nemi szervünket.

@ "Egyébként kíváncsi lennék még arra, hogy milyen megfontolásból húztál le amikor a másik kérdésnél: A halottidézés veszélyes? válaszoltam?!"

Lehúztalak? Azt se tudom miről van szó. Én kizárólag csak szp72 néven írogatok.

2020. júl. 5. 12:57
 53/58 anonim ***** válasza:
91%

Gábor!

Gondolod, hogy elolvassa valaki is ezeket az irdatlan hosszú sületlenségeket? Ha íráskényszered van, akkor javaslom hogy írj egy regényt, de itt csak a negatívokat tudod begyűjteni velük.

2020. júl. 5. 13:00
 54/58 Alex Fly ***** válasza:
92%

@48: mit nem értesz? Hogy addig, amíg természetes, bűntelen állapotban voltak, addig mem zavarta őket a meztelenség; amint belépett az életükbe a bűn, rögtön kínos lett nekik és kényelmetlenül érezték magukat?

Azt hiszem, idézve lett már az az ige, amely írja, hogy mindketten meztelenek voltak és ezt nem szégyellték. Jaés ha Isten azt mondta rájuk, hogy "igen jó", akkor miért kellett volna holmi sci-fiből lenyúlt "fényruhával" elrejteni azt a tökéleteset, amit alkotott?

2020. júl. 5. 17:08
 55/58 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy szabad. Viszont más nőjét megkívánni ugyanúgy nem szabad, mint egy fürdőruhás strandon.
2020. júl. 6. 18:16
 56/58 anonim válasza:
100%
Szerintem az nagyon rendben van, ha egy 2000 éves könyvből keressük a választ jelen idejű kérdésekre. Majd valaki talál erre egy megfelelő idézetet. Egy másik valaki meg egy másikat, amiről úgy véli, hogy idevág. Aztán van még 1 milliárd másik hozzáértő, akinek szintén van véleménye. Aztán lehet egymással vitatkozni, kinek van igaza és ki a hülye/inkompetens. Ja, szerintem mégse. Szerintem élje mindenki az életét saját meglátása és jó ízlése szerint, ne másoktól várja megmondani a tutit. Aztán majd a végelszámolásnál mindenki rendezi a saját számláját, mert ott már ne mutogass valami online ismeretlenre, hogy nekem ezt ő mondta. Mindenki vállalja a felelősséget a saját életéért, de azt úgy élje, ahogy ő szeretné, ne úgy ahogy mások javasolják. Mert nem biztos, hogy mások jobban tudják mi jó neked.
2020. júl. 8. 07:27
 57/58 A kérdező kommentje:
Még a nyáron elakadtam ebben a kérdésben, de most végig olvastam. A hozzászólások nagy része egyáltalán nem a kérdés megválaszolására irányult, hanem egyesek személyes ellentétinek megvitatására. Én azért továbbra is ruha nélkül leszek ha erre lesz lehetőségem, mivel így érzem természetesnek.
2020. okt. 17. 23:07
 58/58 mooti ***** válasza:
69%

Sziasztok

A kérdésre minden embernek sajátmagának kell megválaszolni.

Én is textil mentesen vagyok ahol lehet, így érzem magamat a természethez a legközelebb.

A Bibliáról két gondolat.

-a Bibliát papok írták és az évszázadok alatt többször kényük-kedvük szerint átfogalmazták. Ez is bizonyítja számomra, hogy ember által lett megfogalmazva, átfogalmazva, így semmi se lehet szent és sérthetetlen.

-az Ószövetség majdnem teljes egészében megegyezik a Koránban leírtakkal! Akkor kérdem én,

Mi a nagyobb būn: meztelenül lenni vagy az Isten nevében a kereszténység mögé bújva emberek ezreit lemêszárolni? (Keresztes hadjáratok)

Én egy 48 éves keresztény naturista férfi vagyok. Hiszek Istenben, de a papoknak sajnos már nem.

Mindenkinek szép napot

2020. okt. 18. 08:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!