Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szabad egy keresztény embernek...

Szabad egy keresztény embernek nudizni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 20:36
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
0%

18

Nem vicc. Lehet, hogy ez neked új de azért csak gondolkodjál el azon amit írtam. A Biblia meztelen mennyei lényeket sem említ. Miért lett volna az ember meztelen a bűneset előtt? Az ábrázolásokban ezt a képet honosították meg de ez még nem jelenti azt hogy az eredeti állapotokat hűen is ábrázolták vagy esetleg filmekben hűen is adják vissza. Az tény hogy ezt a fajta bemutatást szoktuk meg de az még nem jelenti azt hogy ez így is volt a Biblia szerint. Amúgy idéztem Igehelyet is korábban az angyalok fényruhájával kapcsolatban. A Kerub szó pedig azt jelenti: fényjelenség, villámlás. (Bibliai nevek és fogalmak) Ez összhangban áll azzal amit mondtam.

Továbbá az Édenkertben mennyei állapotok uralkodtak a menny pedig a fény birodalma!

A Szentírást pedig Isten azért adta, hogy gondolkozzunk el rajta!

Nem kell úgy csinálni, hogy ami nincs egészen konkrétan leírva benne az nem is tartozik bele! Csak egy egyszerű Biblián kívüli példa:

Ha ezeket a számokat írom le neked: 1,2,3,5,6,7,9,10. Akkor te nem tudod megmondani belőle, hogy melyik hiányzik? És amelyik hiányzik talán nem tartozik bele a számrendszerbe? Bizonyára meg tudod mondani, és éppen így azt is meg lehet érteni ami nem szószerint írt le nekünk a Szentírás. Úgyanúgy, ahogy a rejtvényben is meg lehet fejteni a megoldást. És erre a megoldásra habár senki sem írta oda konkrétan senki sem gondolja hogy nem tartozik a rejtvényhez! A Szentírás is bizonyos szempontból hasonlóan működik!

Üdv: Gábor

2020. júl. 4. 11:32
 22/58 szp72 ***** válasza:
71%

@ "Amíg Ádám és Éva hűségesek voltak addig ez a fényruha takarta be a testüket."

Ekkora oltári hülyeséget már régen olvastam.

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Ha mindenki tökéletesen ura volna önmagának, akkor szerintem elvileg lehetne. De hát van ilyen? A meztelen női test jellegénél fogva eleve egy ingerkiváltó, az a szerepe, hogy izgalmat keltsen a férfiakban. Persze meg lehet és mindenkinek meg is kéne tanulnia ezt az ingert kezelni, akaraterővel szabályozni, tehát az önuralmat ezen a téren is megszerezni. Ennek a tanulásnak szerves része, hogy a férfiak nem nézek feleslegesen meztelen női testre, illetve a nők sem mutogatják magukat feleslegesen. A nudista strand mindenesetre nem erről szól.

Vannak társadalmak ahol a meztelenség bevett gyakorlat. Ezekben a társadalmakban azonban egyrészt nincs akadálya a nemi élet korai megkezdésének, tehát úgymond nincs szükségük akkora önuralomra, hiszen egy jól lakott ember is másként néz az ételre, mint az éhes. Másrészt úgy tudom, hogy a nemi élet is kissé szabadosabb ezekben a társadalmakban, ami keresztény szempontból nem helyes.

2020. júl. 4. 11:43
 23/58 anonim ***** válasza:
90%

A fehér ruha a tiszta lelket jelöli az Újszövetségben, de ennek mi köze a témához? Tudom, hogy van néhány szekta, akik a Szentírás helyett saját bugyuta hagyományait hirdeti, lásd Gábor itteni hozzászólásait, hogy olyan dolgokat jelent ki hitigazságként, amiről a Szentírás egyáltalán nem is ír, de ez engem hidegen hagy.

Ádám és Éva mezítelenek voltak teremtésükkor, a bűnbeesés után takarták csak el magukat. Aki mást mond, az Isten szavát hazudtolja meg. A Biblia nem említ se fény ruhát, se fehér ruhát az első emberpár kapcsán. Minden más emberi kitaláció és rossz, elvetendő hagyomány.

2020. júl. 4. 11:47
 24/58 anonim ***** válasza:
0%

"Értem már Gábor, ez az egész csak egy buta adventista belemagyarázás, mivel az egésznek nincs semmiféle bibliai alapja"

Jó hát ha nem fogadod el amit mondtam akkor neked maradt a másik verzió. Miszerint Ádám és Éva a bűneset előtt is meztelenül járkált, buták voltak még ezt sem vették észre de amikor a bűneset megtörtént akkor aztán azonnal megokosodtak! Ezek után el tudom képzelni hogy neked milyen képed lehet Istenről! Úgy látom téged a gondolkodás hiánya is jellemez mert igen érthetően írtam le neked hogy miért nem stimmel a Biblia szerint az általad elfogadott verzió. És ahogy a Biblián keresztül bemutattam neked ehhez igazán nem kell adventistának lenned csak gondolkoznod! Tagadni én is tudnék bármit írjál bibliai érveket is mint én akkor tudunk majd vitázni!

2020. júl. 4. 11:48
 25/58 anonim ***** válasza:
0%

22

@ "Amíg Ádám és Éva hűségesek voltak addig ez a fényruha takarta be a testüket."

Ekkora oltári hülyeséget már régen olvastam.

Gyanítom a te elképzeléseid az Édenkertben lévő állapotokról egybeesnek tgt-vel. De javíts ki ha tévedek! Nos az amint már leírtam sem nem Biblikus sem nem logikus!

2020. júl. 4. 11:55
 26/58 szp72 ***** válasza:
77%

@ "Miért lett volna az ember meztelen a bűneset előtt?"

"Mind az ember, mind az asszony meztelen volt, de nem szégyenkeztek egymás előtt." (Ter 2,25)

Amit irkálsz, bibliátlan irgalmatlan tömény hülyeség.

2020. júl. 4. 12:21
 27/58 anonim ***** válasza:
0%

Ez abban az értelemben igaz, hogy nem volt olyan ruhájuk mint később!

2020. júl. 4. 12:29
 28/58 szp72 ***** válasza:
78%
Meggyőztél.
2020. júl. 4. 12:31
 29/58 anonim ***** válasza:
0%

Amíg Ádám és Éva Isten szerint élt addig az ő dicsősége is megnyugodott rajtuk!

2020. júl. 4. 12:36
 30/58 anonim ***** válasza:
87%

Tehát a Biblia konkrétan leírja, hogy meztelenek voltak, de szerinted ez hülyeség és biztos másként gondolta az író, mint írta. Nem tudom, hogy te a Biblia íróit képzeled debilnek, vagy annak sugalmazóját?

Na ez kész... XD

2020. júl. 4. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!