Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy helyes,a Bibliat magyaráz...

Hogy helyes,a Bibliat magyarázni a tantètel szerint,vagy a tantètelt a Biblia szerint?

Figyelt kérdés

2020. júl. 2. 20:59
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

14,15,17,19.Megleptek a fejtegetèsek az oszlopok,keresz,ègi,kegyelem,ki nem èrdemelt kedvessèg.

Tudva,hogy ezek az apróságok amik közben igazak is,el törpülnek az 50-60%-os hagyomány mögött,mert a fent nevezett szavakat az olvasó egyszerűen èrti mire gondoljon,mindegy,hogy van forditva..Ezèrt engedem el a vitát mert èrtelmetlen csata az Istenre nèzve.

Az hogy Szp.az egyház hagyományaira ami nem biblikus ès legalább 50% hagyomány arra azt mondja"a biblia is hagyomány".

Pèldát nem mondók mert akik gyakorolják nem szeretnèm megsèrteni.

Mègis vitatjuk aminek az èrtelme tiszta a bibliában,ès helyesnek bizonygatjuk az emberek alkotta hagyományokat aminek nagyrèsze ellentmond Isten Szavának.Az elefántbol bolhát/a bolhábol elefántot csináltok,attól függően,mi a fontos a vèdelmetekre.

Az UVF rosszul van forditva?Ha a Károlit melőződ a hagyomány miatt,akkor nem mindegy neked melyik hogy van fordítva?Nekem mindkettő èrtèks.

"Ègi"mi a baj vele,ha az ègi Atya neve nem fontos.83.Zs:18,19

Bolhábol elefánt.

Ezèrt engedem el az èrtelmetlen vitát mert nem az Isten igazsága fontos ebben hanem vèdeni amit Jèzus elutasított.

"Hagyományaitokkal meg rontottátok az èn Atyam törvènyèt"Ezt mèg meg is magyarázzuk.

Titusz.3:9"Kerüld azonban az ostoba vitákat,a nemzetsègtáblázatokban kutatgatást,a veszekedèst ès a törvenyt èrintő harcokat,mert ezeknek nincs hasznuk ès hiábavalok"

Inkább ennek teszek eleget mint a Sátán cselszövèseinek.

Tisztelettel.István.

2020. júl. 5. 08:50
 22/27 Alex Fly ***** válasza:
46%

Az a helyes, ha mindkettőt alkalmazod: a Bibliából levezeted a tantételt, ami alapján megpróbálod értelmezni a Bibliát és ha ninca ellentmondás, akkor a tantételed megfelel a követelményeknek; ha igen, akkor a Biblia alapján módosítod azt majd ezzel is elvégzed az előzőeket...

Valahogy így működik a tudomány.

2020. júl. 5. 11:41
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Tudva,hogy ezek az apróságok amik közben igazak is,el törpülnek az 50-60%-os hagyomány mögött,mert a fent nevezett szavakat az olvasó egyszerűen èrti mire gondoljon,mindegy,hogy van forditva..Ezèrt engedem el a vitát mert èrtelmetlen csata az Istenre nèzve."

Valóban apróság lenne?

Akkor nézzük meg mi is történt a te eseteben!

Az egyik válaszoló felvetette hogy az Ú.V.F. kereszt helyett kínoszlop van írva!

Erre a te hogyan is reagáltál?

Idézem: "Minden ellenvetèsedre tudok pontos magyarázatot adni ami pontosabb forrásnak örvend."

Pontosabb forrásnak örvend! Hát persze! De a helyzet az hogy ez nem igaz! Mert ha tényleg pontosabb forrásnak örvendene akkor nem írnák azt hogy "égi" ,mivel a valóban pontos kifejezés az hogy mennyei!

Tehát a te kijelentésed elbukott ,egyértelműen NEM örvend pontosabb forrásnak!

"Mègis vitatjuk aminek az èrtelme tiszta a bibliában,ès helyesnek bizonygatjuk az emberek alkotta hagyományokat aminek nagyrèsze ellentmond Isten Szavának."

"Az UVF rosszul van forditva?Ha a Károlit melőződ a hagyomány miatt,akkor nem mindegy neked melyik hogy van fordítva?Nekem mindkettő èrtèks."

Drága barátom! Nem mellőzöm én a Károlit ,98% azt használom abból idézek! Nem tűnt még fel? Ez elég szomorú!

""Ègi"mi a baj vele,ha az ègi Atya neve nem fontos."

Leírtam hogy mi a baj vele. De ha elsőre nem megy akkor leírom ismét hát ha sikerül megérteni!

Az a probléma vele hogy Isten egy ANYAGI lakhelyre helyezi. De Isten teremtette az anyagi világot ,így nem lehet anyagi a lakhelye ,puszta logika.

Mennyei Atyánk neve pedig fontos de ismételten felhívom a figyelmedet hogy nem a az amit az Őrtorony adott nektek mert az egy hamis dolgon alapul. Egész pontosan azon hogy nem voltak az akkori fordítóknak Isten nevével kapcsolatosan megfelelő ismereteik ,tudásuk!

"Ezèrt engedem el az èrtelmetlen vitát mert nem az Isten igazsága fontos ebben hanem vèdeni amit Jèzus elutasított.

"Hagyományaitokkal meg rontottátok az èn Atyam törvènyèt"

Én nem foglalkozom a hagyományokkal! De azzal igen is foglalkozni fogok amikor ilyenekt olvasok hogy: "Minden ellenvetèsedre tudok pontos magyarázatot adni ami pontosabb forrásnak örvend."

- Meg azokra is reagálni fogok amikor jössz az Őrtorony magyarázatokkal. De nem csak te hanem Jehova tanúi is!

2020. júl. 5. 16:10
 24/27 A kérdező kommentje:

23."Èn nem foglalkozok a hagyományokkal"

Èn se veled addig amíg a hagyományt őrző szemèlyekkel támadsz ès nálam a szalmában a tűt keresed ès a bibliában írt"Jèzus által tanácsolt"bizonyitèkaimat ki forgatod.

Pld."kegyelem""ki nem èrdemelt kedvessèg".egy ès ugyanazt jelenti.Mit kell ezen folozni?

Pld.Mièrt nem filozol azokon a

bizonyitèkaidon ami nincs a bibliában ès te állitod annak erejèt.

Külöben nem èrdekelnek a kicsavart irásaid,van fontosabb dolgom is.

Tisztelettel.István.

2020. júl. 5. 17:12
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Èn se veled addig amíg a hagyományt őrző szemèlyekkel támadsz ès nálam a szalmában a tűt keresed ès a bibliában írt"Jèzus által tanácsolt"bizonyitèkaimat ki forgatod."

Az egy dolog hogy nem akarsz velem foglalkozni de azt garantálom neked hogy itt az oldalon össze fogunk futni amíg akár egyetlen mondatot is írsz! És mint írtam nem foglalkozom a hagyományokkal. És hogy ezt nem vagy képes felfogni az a te problémád! Ezzel én nem tudok mit kezdeni. De ez a tényen nem változtat nem a hagyományok irányítanak!

Nem forgatom ki!

Foglalkozz a magyar nyelvvel és a magyar nyelvtannal. Senki nem tiltja meg neked! És ha vennéd a fáradtságot arra hogy valódi vizsgálódást és kutatást végezz akkor látnád hogy amit írtam az nem légből kapott!

"Pld."kegyelem""ki nem èrdemelt kedvessèg".egy ès ugyanazt jelenti.Mit kell ezen folozni?"

Akkor mi a probléma a kereszt és a kínoszloppal? Mindkettő ugyan azt jelenti. Te miért foglalkozol ezzel? Te miért nem tudsz ez mellett elmenni és annyiban hagyni?

- Na erre felelj! Vagy válaszold meg saját magadnak inkább!

"Külöben nem èrdekelnek a kicsavart irásaid,van fontosabb dolgom is."

Barátom! Engem viszont érdekelnek a kicsavart Őrtorony általi írásaid és amelyikkel találkozom arra reagálni is fogok ezt megígérem neked!

Mert én fontosnak tartom azt ,hogy bárki aki találkozik ezzel ,az lássa hogy nem úgy van az ahogyan az Őrtorony szervezet Vezető Testülete magyarázza!

Igen én fontosnak tartom azt hogy az igazság is szerepeljen olvasható legyen! És azt is fontosnak tartom hogy a részleteik is olvashatóak legyenek ,hogy megfelelő ismeretet lehessen szerezni ez által és hogy utána lehessen járni a dolgoknak és azok minden részletének!

2020. júl. 5. 17:45
 26/27 A kérdező kommentje:
25.Mit jelent az,hogy "kiközösitett"mert valaki azt mondta ès te oroszlán kènt vèdekeztèl.Na ez is indok,hogy ne reagáljak.
2020. júl. 5. 18:33
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Most jót nevettem! Ne reagálj! Épp egy hajszál választott el attól hogy sikerüljön ,tényleg csak egy hajszál!

Ez most kérdés akar lenni? Mert nincs kérdőjel a mondat végén.

De ha kérdés akkor elmagyarázom neked a jelentését!

2020. júl. 5. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!