Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tálentomot hogy lehet megduplá...

Tálentomot hogy lehet megduplázni?

Figyelt kérdés

#Biblia #Tálentom
2020. júl. 2. 11:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Megtudtál tartani egyet is? vagy egyáltalán eljutottál odáig Isten előtt, hogy egyetlen egyet is kapj?

Megtudtál állni egyetlen Isteni próbát is sikeresen?

2020. júl. 2. 11:31
 2/21 anonim ***** válasza:

Ezt személyesen neked, nem a többieknek akik ezt a kérdést olvassák:

1+ Lukács 12-

16.

És monda nékik egy példázatot, szólván: Egy gazdag embernek bőségesen termett a földje.

17.

Azért magában okoskodék, mondván: Mit cselekedjem? mert nincs hová takarnom az én termésemet.

18.

És monda: Ezt cselekszem: Az én csűreimet lerontom, és nagyobbakat építek; és azokba takarom minden gabonámat és az én javaimat.

19.

És ezt mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!

20.

Monda pedig néki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet te tőled; a miket pedig készítettél, kiéi lesznek?

21.

Így van dolga annak, a ki kincset takar magának, és nem az Istenben gazdag.

2020. júl. 2. 11:35
 3/21 A kérdező kommentje:
Vagyis ha nem tudok talentommal mit csinalni nekem vegem lesz???
2020. júl. 2. 11:39
 4/21 anonim ***** válasza:

3

Zak 1,4

Ne legyetek olyanok, mint atyáitok, a kikhez az elébbi próféták kiáltottak, mondván: Ezt mondja a Seregeknek Ura: Térjetek meg kérlek a ti gonosz útaitokról, és a ti gonosz cselekedeteitekből, de nem hallgattak meg, és nem figyelmeztek reám, szól az Úr.

Jer 3,14

Térjetek meg, szófogadatlan fiak, azt mondja az Úr, mert én férjetekké lettem néktek, és magamhoz veszlek titeket, egyet egy városból, kettőt egy nemzetségből, és beviszlek titeket Sionba.

2020. júl. 2. 11:43
 5/21 anonim ***** válasza:
Dupa vagy semmi
2020. júl. 2. 11:43
 6/21 anonim ***** válasza:
67%

Szia,

Nagyon fontos egy példázatnál, hogy megvizsgáljuk: kinek is mikor mondta Jézus. A talentumokról szóló példázat esetében azt látjuk, hogy Krisztus az Olajfák hegyén második adventjéről beszélt tanítványainak. Felsorolt jeleket, amelyek jövetelének közelségét jelzik. Arra szólította tanítványait, hogy vigyázzanak, és legyenek készen. Figyelmeztetését megismételte: "Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, amelyen az embernek Fia eljő." Azután elmondta, mit jelent vigyázni. Az időt nem tétlen várakozással, hanem szorgalmas munkával kell tölteni. A talentumokról szóló példázatnak ez a tanulsága.

"Éppen úgy van ez - mondta - mint az az ember, aki útra akarván kelni, eléhivatá az ő szolgáit, és amije volt, átadá nékik. És ada az egyiknek öt tálentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az ő erejéhez képest, és azonnal útra kele."

A messze útra induló ember Krisztust ábrázolja, aki nem sokkal e példázat elmondása után a mennybe távozott a földről. A példázatban szereplő szolgák Krisztus követőit jelképezik. Arra szólított minket, hogy másokat is hozzá vezessünk.

Az ítélet napján mindenkinek számot kell adnia arról, hogy miként tett eleget ennek a felszólításnak.

Krisztus felszólítását azonban nem mindenki veszi figyelembe. A példázat azokat szerepelteti Krisztus szolgáiként, akik vállalkoztak erre a szolgálatra.

Krisztus szolgálatra váltotta meg követőit. Urunk azt tanítja, hogy az élet igazi célja a szolgálat. Krisztus maga is szolgált, és minden követőjét erre szólítja fel: az Isten és a felebarát szolgálatára. Krisztus ezzel minden eddiginél magasztosabb fogalmat adott a világnak az életről. A mások szolgálatára szentelt élettel az ember közösségbe jut Krisztussal. A szolgálat kapoccsá lesz, amely összeköti az embert Istennel és embertársaival.

Krisztus rábízza szolgáira azt, "amije" van, hogy szolgálatában hasznosítsák. Megszabja "kinek-kinek a maga dolgát" (Mk 13:34). Krisztus tervében mindenkinek megvan a helye. Mindenkinek együtt kell működnie Krisztussal lelkek megmentésén. Amilyen biztos, hogy a mennyben megvan az a hely, amelyet Isten nekünk készített, olyan biztos az is, hogy a földön van olyan feladat Isten szolgálatában, amelyet személy szerint nekünk kell elvégeznünk.

A talentumokon, amelyeket Krisztus rábízott egyházára, főként a Szentlélek ajándékait és áldásait kell értenünk. Nem mindenki kapja ugyanazt az ajándékot, de az Úr megígérte, hogy minden egyes szolgája megkapja a Lélek valamelyik ajándékát. Ezen felül természetesen minden öröklött és szerzett talentumot, minden fizikai és lelki képességet. Mindegyiket Krisztus szolgálatába kell állítanunk. A tanítványság egész lényünk és minden értékünk odaszentelésével jár. Ezeket az ajándékokat Krisztus megtisztítva és megjobbítva adja vissza, hogy dicsőségére és embertársaink áldására használjuk fel őket. Isten "kinek-kinek az ő erejéhez képest" adott. Képességeink fejlesztése elsődleges kötelességünk. Ezzel tartozunk Istennek és embertársainknak. Az ember nem tölti be az élet célját, ha nem szerez egyre több talentumot, és nem lesz napról napra hasznosabb. Krisztusba vetett hitünk megvallásával elkötelezzük magunkat, hogy megtanuljuk mindazt, amire nekünk, mint az Úr munkásainak, lehetőségünk van. Minden képességünket a legmagasabb szintre kell tökéletesítenünk, hogy a lehető legtöbb jót tehessük. Ezt jelenti a talentumok duplázása.

Üdv. Péter

2020. júl. 2. 11:59
 7/21 anonim ***** válasza:
41%
Menjetek el az árusokhoz és vegyetek magatoknak!Hatha így nem lesz elg nekünk sem,meg nektek sem!
2020. júl. 2. 12:07
 8/21 anonim ***** válasza:
28%

Kockázatos:

- Fel kell tenni pirosra a ruletten

- uzsorára kölcsönadni valakinek

- befektetni a tőzsdén

Biztonságos:

- betenni állampapírba

- átváltani devizára

2020. júl. 2. 16:21
 9/21 A kérdező kommentje:

Tehát ha segitek szüleimnek meg ilyesmi az jó??? (félre ne értsétek nem azért segitek mert tálentom kell hanem mert ez lenne a kötelességem)

bocsánat ha úgy fogalmazok mint egy buta selejt de teljesen kétségbe vagyok esve ....

2020. júl. 2. 17:36
 10/21 anonim ***** válasza:
9 Nem hogy jó, hanem kötelességed, Isten Igéje szerint.
2020. júl. 2. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!