Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha ketten használjuk az...

Cobain kérdése:

Ha ketten használjuk az autónkat, a forgalmit hogy lehet "megduplázni"?

Figyelt kérdés
Nem szeretném a kesztyűtartóba hagyni a forgalmit, de mivel ketten használjuk a feleségemmel az autónkat, kellene belőle valahogy egy hivatalos másolat. Van ilyen, és ha igen hol lehet igényelni?

2020. jan. 13. 11:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Közjegyző lefénymásolja, aláírja és a másolat már hiteles. :)
2020. jan. 13. 11:28
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell otthagyni... lakasban tarolni es aki megy az autoval, visszateszi. Apammal is igy csinaltuk...
2020. jan. 13. 11:32
 3/14 anonim ***** válasza:
34%
Mindig a kesztyűtartóban van, semmi bajod nem lesz miatta.
2020. jan. 13. 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy nem lehet megduplázni.

Volt már ilyen kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__biztositas-papirm..

2020. jan. 13. 11:39
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
Tipikus, le lettem pontozva. Most nincs igazam? Hivatalosan a páv fénymásolatát nem fogajda el a rendőr, közjegyzőnél hitelesítettem és kaptam fénymásolatot, ügyan ezt egy forgalmival is meg lehet csinálni. Felhívjam ezért a közjegyzőt báttyák? Szemet szúr, hogy le vagyok nullázva. Ilyenkor félek. (#1voookh).
2020. jan. 13. 11:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én adtam zöldkezet az elsőre, de szerinem a jogszabály szerint nem lehet semmilyen hiteles másolattal helyettesíteni. Ezt onnan gondolom, hogy hiába van egy hiteles másolatod az útlevéleledről, akkor sem utazhatsz vele mind hivatalos okmánnyal, pedig a hiteles másolat :

"A közjegyzői hiteles másolat az eredeti okirattal azonos hatályú, azaz ugyanolyan bizonyító erejű dokumentum."

Csakhogy: a közjegyző nem vizsgálja az eredeti okirat valódiságát, sem pedig a tartalmai jogszerűségét nem vizsgálja.

Ezért gondolom én azt - és lehet ebben tévedek - hogy van olyan élethelyzet ahol a elég a hiteles másolat és van ahol nem. Szerintem a forgalminál se lehet ilyen, de lehet tévedek.

2020. jan. 13. 12:01
 7/14 anonim ***** válasza:

+ infó: az elmúlt nyár folyamán kétszer is átestem rendőri igazoltatáson, igaz motorkerékpárral.

Csak a lakcím kártyámat kérte el a rendőr mindkét esetben és mindent tudtak rólam:

- Van érvényes vezetői engedélyem A kategóriára

- A motornak van e érvényes forgalmi vizsgája

- Azt is tudták, hogy én vagyok a tuljadonosa és üzembentartója

A kérdezőnek is azt tudom tanácsolni, hogy mindig az vigye magával a forgalmit akinél az autó van,de el tudom képzelni, hogy a közeljövőben nem lesz kötelező ilyesmit magánál hordania az embernek.

2020. jan. 13. 12:05
 8/14 D. Brasco ***** válasza:
62%
Nem lehet "megduplázni"a forgalmit még akkor sem ha ezt havonta megkérdezed!
2020. jan. 13. 12:29
 9/14 A kérdező kommentje:
először kérdeztem :)
2020. jan. 13. 13:15
 10/14 Beviz Elek ***** válasza:
71%

Sosem vettem ki a kesztyűtartóból, sosem volt gond. Szerintem kicsit túl van parázva.

A törzskönyvet ne tárold a kocsiban.

2020. jan. 13. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!