Ha a sebességváltót használjuk a kézifék helyett (álló helyzetben) az károsítja a váltót?
A váltó sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve dinamikus gyorsításkor,mint így álló helyzetben hagyva.
Én is így parkolok. Főleg télen. Akkor ugyanis a haladáskor felszedett kosz belefagyhat a kézifékkötélbe, a fékdobba. meglepetést okozhat.
szabály, hogy minél kisebb fokozatban legyen az autó. mert 4-esben hagyva lejtőn, akár még a motort is visszaforgathatja(magyarul:elgurul)
Mindig sebességbe hagyom az autót,kivéve a totál sík udvarunkba hagyom üresbe.
Jó párszor látni olyat itt a hiper pakolójába,hogy kigurul az autója,a vízelvezetés miatti minimális dőlése van a parkolónak...mert a jó kis megszokás,hogy üresbe belöki,de a kéziféket valamiért akkor már nem húzza be. Én sebességbe hagyom és kéziféket nem használom és nem gurul sehova
Nem lesz semmi baja, de én ott látom a hibát hogy ha állandóan így áll meg, egyszer meg behúzza a kéziféket és az meg beragad.
Mert nincs bejáródva és rozsdásodik, telerakodik kosszal piszokkal és vége.
A kéziféket mindíg kell használni, járatni és akkor soha nincs vele baj.
4-es: A vezérműszíj mindíg kap extra feszítést, amikor valamelyik szelepet nyitja. Szóval menet közben (kis túlzással) állandó dinamikus "rángatásnak" van kitéve.
A legkisebb erőhatás akkor éri ha áll. Tök mindegy, hogy sebességben vagy üresen.
Az autót ilyenkor az alábbi dokgok tartják egyhelyben: a hajtáslánc belső surlódása. Ez minimális. A váltó és a végáttétel "önzáródása"(a kerék nehezebben forgatja a motort, mint a motor a kereket) ez több, de nem sokkal.
Ami jelentősebb: A zárt hengerekben fellépő statikus kompresszió.(értsd mindkét szelep zárva, a henger terjeszkedési, vagy sűrítési fázisban áll.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!