Miért szükséges a vér a bűnbocsánathoz?
Nézd kedves Kérdező.
Vegyük Ábel, Ádám és Éva egyik fiának gondolkodás módját. Még Isten nem is hozta be azt az elrendezést, hogy a bűnért milyen áldozatot kell hozni. Ábel még is megértette, hogy értékes dolog veszett el.
Nem egy munka, vagy egy bank számla veszett el. Sokkkal értékesebb dolog, még pedig az örök élet lehetősége. Ezt nem veheted meg pénzen, sem munkán.
Szerinted mennyit ér egy élet? Pénzben, vagy munkában mekkora tételt neveznél meg?
Talán még annyit, hogy nem Tökéletlen élet veszett oda, hanem Tökéletes, igy ezt csak ugyanavval az értékkel lehet kiváltani.
Ha egy kiló cukrot veszel, annak a mértéke szerint, egy kilóval azonos mértékű értéket kell adni. Nem adhatsz egy kilóért, tiz dekát....
"Nézd kedves Kérdező.
Vegyük Ábel, Ádám és Éva egyik fiának gondolkodás módját. Még Isten nem is hozta be azt az elrendezést, hogy a bűnért milyen áldozatot kell hozni. Ábel még is megértette, hogy értékes dolog veszett el.
Nem egy munka, vagy egy bank számla veszett el. Sokkkal értékesebb dolog, még pedig az örök élet lehetősége. Ezt nem veheted meg pénzen, sem munkán.
Szerinted mennyit ér egy élet? Pénzben, vagy munkában mekkora tételt neveznél meg?
Talán még annyit, hogy nem Tökéletlen élet veszett oda, hanem Tökéletes, igy ezt csak ugyanavval az értékkel lehet kiváltani.
Ha egy kiló cukrot veszel, annak a mértéke szerint, egy kilóval azonos mértékű értéket kell adni. Nem adhatsz egy kilóért, tiz dekát...."
Ennek semmi értelme.
Eleve csak azért "veszett el", mert Isten elvette.
Másrészt ha ez ilyen cserebere dolog lenne, akkor egyszerűen nekem meg kéne bocsátanom Istennek és ezért automatikusan ő is meg kell bocsásson nekem, hisz ugye egy kilóért egy kilót...
12
"Eleve csak azért "veszett el", mert Isten elvette."
Sajnos kifelejtetted azt ebből, hogy előtte lett hozva egy rendelkezés.
"amely napon eszel, meghalsz"
Vagy is Isten nem fog csúfot üzni a saját kijelentéseiből, Ő betartotta a szavát, ellenben nem lenne szavahihető, és bármikor visszalehetne élni ezzel.
"Sajnos kifelejtetted azt ebből, hogy előtte lett hozva egy rendelkezés."
Nem felejtettem ki, csak annak semmi köze a kérdéshez, mivel értelmet nem ad neki.
Én is mondhatnám hogy ha valaki nem fogad nekem szót, elviszem az autóját, ettől még ha így tennék, hiába mutogatnék rá hogy én megmondtan előre. Ugyanúgy értelmetlen és igazságtalan lenne az egész.
"Sajnos kifelejtetted azt ebből, hogy előtte lett hozva egy rendelkezés"
- amit egy olyan isten hozott aki minden előre látott. Akkor minek hozta azt a rendelkezést?
"Vagy is Isten nem fog csúfot üzni a saját kijelentéseiből,"
- Ehhez képest a keresztények úgy gondolják, hogy az ószövettség törvényei már nem vonatkoznak rájuk, mert Jézus felülírta azt. ööö... akkor ezek szerint Isten bármikor visszavonhatja a saját rendelkezéseit, nem?
Nem. A Törvényben lefektetett alapelvek maradtak. Továbbra sem lehet gyilkolni, lopni, paráználkodni stb. Más egyébb szabályok és törvények, amiket amúgy sem tudtak betartani, és senki sem, ellett törölve.
Azért volt ez, hogy a választottak ne gondolják azt magukról, hogy akkor ők mentesülnek a Törvények alól. Sőt, Isten rájuk ugyan úgy vonatkoztatta, mint más népekre.
"Más egyébb szabályok és törvények, amiket amúgy sem tudtak betartani, és senki sem, ellett törölve."
Elég együgyű istenben hiszel te, aki egyszer igazságtalanul elátkoz mindenkit mert nem tartják be a szavát, máskor meg eltörli a saját szavát mert úgysem tartják be. Még a következetesség fogalmával sincs tisztában a teremtő?
Isten maga az élet. Az élet Tőle származik. A bűn, az egyenlő az Isten, azaz az élet elleni vétekkel. Ha az élet ellen vétkezel, akkor ellenébe mentél az életnek, vagyis a halál következményét vonod magad után. Vagyis aki bűnözik, annak meg kell halnia.
Róm 6:23 "Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban."
Az életadó tényező a lélek. A lélek tette a megformált testet élővé.
1Móz 2:7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké.
Ez azt jelenti, hogy ha valaki meghal, abból eltávozik a lélek. A Biblia szerint a lelkünk a vérünkben van.
1Móz 9:5 "De a ti véreteket, amelyben van a ti éltetek, számon kérem;"
Ha kirakjuk a puzzle-t, megértjük:
1. Az Isten elleni vétek = élet elleni vétek.
2. Az élet ellene = halál.
3. Aki az élet ellen vétkezik, meg kell halnia.
4. Halál = a lélek eltávozása a testből.
5. Lélek = vér.
6. Lélek eltávozása a testből = vér eltávozása a testből.
kb mintha egy elmebeteg jegyzeteit olvasnám...
A halál - legalábbis a nyugati társadalmakban - a legritkább esetben jár a vér eltávozásával. Szóval ha jól értem akkor szerinted a lélek a testben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!