Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szükséges a vér a...

Miért szükséges a vér a bűnbocsánathoz?

Figyelt kérdés
Miért volt szükség mindenféle állatok leölésére ahhoz, hogy bocsánatot nyerjenek az emberek és végsősoron miért volt szükség Jézus kereszthalálára? Egy megbocsájtó istennek mi szüksége van a vérre? (és ha megbocsájtó akkor miért nem lehet vér nélkül megbocsájtani?)
2020. jún. 30. 11:13
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
26%
Olvasd el a Bibliát és megérted. Ezt pár mondatba lerövidíteni nem lehet, ha valóban megakarod érteni.De még ajánlom párhuzamosan Dereck Prince előadásait is, neten nagyon sokat megtalálsz belőle. Ez alap, ez a két dolog, ahhoz, hogy ne lehessen téged a későbbiekben félre vinni, és hamis tanításokkal becsapni.
2020. jún. 30. 11:19
 2/37 anonim ***** válasza:
5%
A vér nem a bűnbocsánathoz kell, hanem a reptiliánoknak/hüllőknek, akik valójában az uralkodó "istenek" az elit mögé bújva.
2020. jún. 30. 11:48
 3/37 A kérdező kommentje:
Olvastam a Biblát és nem értettem meg. Ezért kérdezem.
2020. jún. 30. 11:51
 4/37 anonim ***** válasza:
69%

Azért, hogy ne vedd magától értetődőnek, vagy természetesnek a megbocsátást. Nem lenne köteles megbocsátani.

Azért is, mert a vér az életet jelképezi, amit Istentől kaptunk. Ennek van értéke ahhoz, hogy a bűnt eltörölje.

Ezek előre mutattak arra az Áldozatra, amit Jézus mutat be, és az Ő halála, vére, értékesebb, mint az összes feláldozott állatok élete. Igy utána már nem kell másik áldozat, mert Jézus élete, vére, sokkal értékesebb volt, bármely élőnek az életénél, még összességében is.

2020. jún. 30. 11:53
 5/37 anonim ***** válasza:
14%

3

Azért javasoltam Dereck Prince tanítását párhuzamosan. Pontosan ezért, hogy könnyen meg tudd érteni. Nem találsz olyan embert a föld kerekségén, aki könnyen tudná olvasni, egészen addig, amíg nem jutsz el a kegyelem első fázisához, és a szíved fel nincs oldva.

2020. jún. 30. 12:02
 6/37 A kérdező kommentje:

"Ennek van értéke ahhoz, hogy a bűnt eltörölje."

Na pont ezt nem értem és ezt kérdeztem. Mi köze a vérnek a bűnhöz és miért van rá szükség? Nem értem, hogy miért kell meghalnia valakinek (vagy valaminek) ahhoz, hogy bűnbocsánat legyen. Miért nem elég az, hogy "na jó, akkor megbocsájtok"? Minek kell ehhez valakit megszégyeníteni, brutálisan megkínozni és utána még ráadásul keresztre is feszíteni?

2020. jún. 30. 12:03
 7/37 anonim ***** válasza:

3 Ezt kizárólag Neked:

https://www.youtube.com/results?search_query=derek+prince+a+..

Itt megtalálod.

2020. jún. 30. 12:04
 8/37 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó a kérdés. Ha az Ószövetséget nézzük, akkor szerintem elég brutális volt az állat leölése ahhoz, hogy valaki a bűnei miatt bocsánatot kérjen. Ez olyan, mint amikor a gyerek büntetést kap azért, mert rosszat tett. Tudod jól, hogy úgyis meg fogsz neki bocsátani, de azt is tudod, hogy kell a büntetés ahhoz, hogy megértse, semmi sem marad büntetlenül. Ezt hívják fegyelmezésnek. Ha tudod, hogy elkövettél valamit, ami miatt lelkiismeret furdalásod van és szeretnél Istentől bocsánatot kérni és ezt csak egy állat élete árán tudod megtenni, akkor az nagyon tud fájni és lehet, hogy utána már nem fogod elkövetni ugyanazt.

De Jézus más volt, ott a váltság is ki lett fizetve. Tulajdonképpen emberélet szárad mindenkin, aki bűnt követ el. Ez azért elgondolkodtató, nem?

De persze ez ennél sokkal árnyaltabb és bonyolultabb, szerintem nem fogom tudni jól megfogalmazni azt, ami erről bennem van.

2020. jún. 30. 12:04
 9/37 anonim ***** válasza:
37%

Bár leirtam hogy miért, és igyekeztem a lehető legegyszerűbben fogalmazni, sajnos még sem érted.

Isten nem a "játszó pajtásunk". HA csak úgy megbocsátana, akkor komolytalannak lehetne venni a bűnt, és magának Isten személyének a szentségét is, mondván, úgy is megbocsájt.

Nézz körbe a világban. Sokan élnek ezzel a gondolattal: "Isten úgy is megbocsát". Igy nincs határa a gonoszságnak, és a bűn mértékének.

ezért komoly elrendezést hozott ezzel kapcsolatban, hogy felfogd, és megértsd, hogy tiszteletben kell tartanod azt, hogy ami tilos, azt nem teszed meg.

2020. jún. 30. 12:14
 10/37 A kérdező kommentje:

Nem, nem megmagyaráztad hanem leírtad a teóriádat, hogy ha csak úgy megbocsájtana akkor komolytalannak lehetne venni bűnt. Ezzel eleve nem értek egyet, szerintem nagyonis komolyan lehetne venni mindenféle emberáldozat nélkül is.

Másrészről semmit nem magyaráz abból, ami az eredeti kérdésem, hogy mi szükség a vérre. Ha a bűnért meg kell fizetni azt egy csomó más módon is meg lehetne tenni. Például munkával, anyagi javakkal stb. Tulajdonképpen ez ezerszer komolyabb mint valaki másnak a véráldozata ugyanis akkor az ember a saját bőrén tapasztalja meg, hogy bűnt követett el. Ha pl két gyereked van és az egyik hülyeséget csinál akkor te sem a másikat bünteted meg, mert az igazságtalan is meg a hibás az égvilágon nem tanul belőle semmit.

2020. jún. 30. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!