Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Istenek a létezését...

Ha az Istenek a létezését végtelenek gondolják akkor a világ létezését miért nem tudják végtelenek elképzelni a hívők?

Figyelt kérdés

Amikor azt kérdezed a hívőktől hogy hogyan keletkezett Isten őt ki teremtette ki hozta létre erőszakosan probálják bemagyarázni nekem hogy az ő létezése végtelen volt se vége se eleje nem volt ,akár hogy probálod őket jobb helyesebb tisztán gondolkodásra ők nekik akkor is csőgondolkodásuk van ragaszkodnak a végtelenhez.

Na de ha ez így van akkor a világegyetem vagy a dimenziók létezése is lehet végtelen vagyis nem teremtette őket semmi nincs Isten ,maga a természet hozta létre a világot nem Isten?

2020. jún. 23. 14:26
1 2 3
 11/28 Mojjo ***** válasza:

@10: Amennyire látom és értem, ezek a hitek, vagy gondolatok talán tényleg nem tökéletesen, vagy akár nem igazán illenek be a panteizmusba, mégis a természet = isten vonalat pedzegetik. Gondolom, erre gondolsz te is

Érdekes, köszi a linkeket!

2020. jún. 23. 16:49
 12/28 anonim ***** válasza:

Mojjo

Igen, valahogy így értettem.

2020. jún. 23. 17:15
 13/28 anonim ***** válasza:
Nem láttam kég olyna hívőt aki ilyen lenne. Én is bízom a végtelen létezésben dimenziókban és itteni síkban is. A semmiből nem lesz valami. Itt van változás. Isten a változatlanság, abszolút tökéletes létezés. Mint egy fotó, amin belül van minden.
2020. jún. 23. 17:16
 14/28 anonim ***** válasza:
80%
Ha a semmiből nem lett valami akkor miből lett az isten? Ja, hogy ő nem lett, mert örökkévaló? Akkor lehet az anyag is az.
2020. jún. 23. 17:48
 15/28 A kérdező kommentje:

A semmiből nem jön létre valami?

Dehogynem a sperma is a semmiből terem ,na erre mit mondtok?

A spermium is a semmiből termelődik a férfi szervezetben.

2020. jún. 23. 18:08
 16/28 anonim ***** válasza:

"A spermium is a semmiből termelődik a férfi szervezetben."

Amúgy... Nem én akarlak felvilágosítani, de heréről már hallottál? :D

2020. jún. 23. 18:10
 17/28 A kérdező kommentje:
Igen a here termeli de a semmiből jön létre egy élő mozgó spermium a semmiből jön létre és életre kell.
2020. jún. 23. 18:14
 18/28 Mojjo ***** válasza:
100%

@15: Ez most komoly? :D

Természetesen nem a semmiből keletleznek. Ha a spermiumok képződését meg akarod ismerni, akkor kis olvasnivaló:

[link]

2020. jún. 23. 18:16
 19/28 A kérdező kommentje:
De én nem erre gondolok tisztában vagyok hogyan képződik a spermium ,hanem arra hogy életre kelnek vagyis itt a bizonyíték arra hogy a természet hozza létre az életet nem az isten.
2020. jún. 23. 18:19
 20/28 Mojjo ***** válasza:
95%
@19: Ez így nem stimmel. A spermiumok eleve élőből keletkeznek. Az élő szervezet élő szöveteinek élő sejtjei hozzák létre. Nem élettelenből lesz élő. A vallásosak gyakori ellenvetése, hogy élettelenből nem lehet élő - amit persze semmi nem támaszt alá, de gyakori meggyőződésük. (És gyakran összekeverik a témát pl az evolúcióval.) De a spermium erre nem jó példa. Konkrétan eddig nem is tudtunk megfigyelni olyasmit, hogy valóban élettelenből legyen élő, így erre jó példa nincs is.
2020. jún. 23. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!