Valóban nem vagyunk részei a világnak? Mit gondoltok erről?
A fanatikus szekták azok, akik szeretnek azzal dicsekedni, hogy ők nem részei a világnak. Ez részben igaz, mert alaposan elzárkóznak, viszont erre nem kellene büszkének lenni. A szektán belül is vannak bűnök, amik nem mennek ki onnan, ezért azt a látszatot keltik, hogy erkölcsösebbek.
Valójában egyetlen keresztény felekezet van, aki tényleg nem része a világnak, ezek az amisok. Na, ők tényleg nem használnak szinte semmi világi dolgot, kb. a 18. század szintjén élnek.
Jézus szavai, illetve maga a Biblia fényében vizsgálódjunk.
Vajon miért nem lehet egy keresztény a világ része, és mit jelent ez, a kifejezés?
Akik foglalkoznak ezzel, azok tudják, hogy ennek a világnak most még nem Isten az uralkodója, Ezért vannak olyan dolgok, események, amik nem Istentől származnak. Az egységes keresztény életet élők ezért, ebben nem vesznek részt. Vajon ez azt jelenti, hogy elkell vonulni a világtól úgy, hogy zárdákba, messze az emberektől kell élnie a kereszténynek?
Nézzük erre Jézus szavait:
(János 17:15) 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy vigyázz rájuk a gonosz miatt.
Vagy:(1Korintusz 5:10) . . ., különben ki kellene mennetek a világból.
Istennek nem szándéka, hogy elkülönöljünk a világtól, megtehetné, hogy burokban elkülönülve élhetnének. Jézus, és az első tanitványai sem tettek ilyet, és nem is tanitották, vagy mondták, hogy ezt kell tenni.
Ellenben hogyan tennének eleget a feladataiknak, és nyújtanának vigyaszt reményt más embereknek. Jézus imájában azt kérte, hogy segitsen az ellenséggel szembeni támadásokkal.
Jézus nem azt akarta, hogy a tanítványai társadalomellenesekké váljanak, és őrizkedjenek mindenféle kapcsolattól, amit nem keresztény emberekkel ápolnak.
(Máté 5:16) 16 Ti is engedjétek fényleni a világosságotokat az emberek előtt, hogy lássák a jó cselekedeteiteket, és dicsőséget adjanak égi Atyátoknak.
A keresztény azzal nem része a világnak a Biblia fényében, hogy nem vesz részt olyan tevékenységekben, ami nem Jézus, illetve Istentől való tanitás, útmutatás.
Nagyon jó válaszokat kaptam, köszönöm szépen!
Én magam is úgy gondolom, hogy nem különülhetünk el a világtól, hiszen benne élünk.
János 17/16
Nem a világból valók, mint ahogy én sem a világból való vagyok.
Ez attól függ mit értesz ez alatt. A keresztények nem e világból valók, nem e világ részei, ez többször is le van írva a Bibliában. A világban élünk, de nem vagyunk a részei.
Talán ez a két rövid videó segít egy kicsit: (remélem tudsz angolul, ha nem, van a másodikhoz is felirat, csak nincs még elfogadva, de megtudod nézni vele)
Száműzetés:
https://www.youtube.com/watch?v=bLgj_OXJyqs&t=47s
Száműzetés útja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!