Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » János.17:5.Mit jelent,a többi...

János.17:5.Mit jelent,a többi lent?

Figyelt kérdés
Jamie.17:5."Most tehát,Atyam,dicsőits meg,hadd legyek melletted,ès hadd kapjam meg azt a dicsősèget,amelyben akkor volt rèszem,amikor melletted voltam,mielőtt a világ lett"

#világ #atyám #Dicsőits
2020. jún. 10. 07:28
 1/2 anonim ***** válasza:
66%
Például azt, hogy Jézus már teremtés előtt volt. Tehát nem teremtett lény.
2020. jún. 10. 07:54
 2/2 KZitus ***** válasza:
26%

Szia

A János 17. fejezetét Krisztus főpapi imájának is nevezik.

Miután Jézus késő éjszakába nyúlóan értékes ismereteket osztott meg a tanítványaival Istenről, az égre tekintett, és imádkozni kezdett: „Atyám, eljött az óra; dicsőítsd meg fiadat, hogy fiad is megdicsőítsen téged, mint ahogy hatalmat adtál neki minden test fölött, hogy örök életet adjon mindazoknak, akiket neki adtál . . . Én megdicsőítettelek a földön, és elvégeztem a munkát, melyet nekem adtál, hogy végezzem. Most tehát, Atyám, dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel, amely megvolt nekem melletted, mielőtt a világ lett” János 17:1–5.

Érdemes megfigyelni, mit tartott fontosnak Jézus az imája kezdő szavaiban! Leginkább az foglalkoztatta, hogy égi Atyja megdicsőüljön. Ez az, amit elsőként említett a mintaimájában is: „Atyánk, szenteltessék meg a neved” Lukács 11:2. Majd azt kérte, hogy „örök életet” adhasson a tanítványainak. Ezután személyes kéréssel fordult Jehovához: „Atyám, dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel, amely megvolt nekem melletted, mielőtt a világ lett.” Jehova többet adott hűséges Fiának annál, mint amit kért, „kitűnőbb nevet” kapott minden angyalnál ("Így hát hatalmasabbá vált, mint az angyalok, mivel kiválóbb nevet örökölt az övéknél." Héberek 1:4).

2020. jún. 10. 09:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!