Ki a tíz király, akinek még fel kell emelkedni?
"látom ez a te szinted, nagyon beszédes!"
Nézd el nekem, de azokkal szemben, akik ilyen mérhetetlen gyűlöletet táplálnak más felekezetűekkel szemben, mint te, nem nagyon tudok máskényt megnyilvánulni.
Amúgy még történelemből is egybites hülye vagy, a középkort nem az Egyház miatt nevezik sötétnek, hanem a nyugat R.B. felbomlását követő hanyatlás és a járványok miatt. A butítás az agymosó szektákban érhető nyomon, ahol már a történelmet is aljas módon hamisítják. Nem véletlenül mondja rátok a Szentírás, hogy tévtanítók és hamis próféták.
37-esnek
Azt hogy mennyire ismered az adventista egyházat nem tudom, nem ismerlek. Ha valakinek lett volna oka kiábrándulni az adventista egyházból akkor nekem biztosan! Az adventizmus katasztrófális állapotban van számos dologgal egyébként egyet is értek amit mondasz nem kívánom védeni a gyülekezetekben végbemenő visszaéléseket, de én sosem egy egyházhoz ragaszkodtam hanem a Szentíráshoz! Az adventisták jelentős része tulajdonképpen bár nem mondja de a tettei alapján az Üdvözítő egyházban hisz, pedig ilyen nincs! "Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók." 2 Tim. 2,20
Az adventizmusban lévő alap Bibliaismeret viszont helyes! A baj nem ezzel van! Itt is megtörtént az ami már korábban, hogy a reformátorok hitét a tagok később már nem követték! A felsorolt személyeket egyébként én is ismerem bár a Szigeti Jenőt inkább csak látásból, de a Reisinger Jánosért sem tenném tűzbe a kezem! (Erre nyomós okom van!) Azon, hogy kiábrándultál az adventizmusból nem csodálkozom, de azzal, hogy ateista lettél mégsem döntöttél okosan! Ha Krisztusra néztél volna ez biztosan nem történik meg...
"Én az adventizmustól elszakadva váltam ateistává. Éveket vesztegettem el abban a szektában, amely folyamatosan hirdeti a maga felsőbbrendűségét burkoltan, hogy neki isteni küldetése van."
Csak egy kérdés most, hogy ateista lettél nem vesztegeted el az éveket?!
Üdv: Gábor
41-esnek
"Nézd el nekem, de azokkal szemben, akik ilyen mérhetetlen gyűlöletet táplálnak más felekezetűekkel szemben, mint te, nem nagyon tudok máskényt megnyilvánulni."
Engem nem vezet személyes gyűlölet csak azt mondtam el amit a Szentírás mond, lehet hogy ez neked fáj de ettől még igaz!
"Amúgy még történelemből is egybites hülye vagy, a középkort nem az Egyház miatt nevezik sötétnek, hanem a nyugat R.B. felbomlását követő hanyatlás és a járványok miatt. A butítás az agymosó szektákban érhető nyomon, ahol már a történelmet is aljas módon hamisítják. Nem véletlenül mondja rátok a Szentírás, hogy tévtanítók és hamis próféták."
Ami a középkort illeti bizony sötét volt az és pontosan az egyház miatt mert az egyház súlyos tudatlanságban tartotta az embereket nem véletlenül volt szükség a reformátorok fellépésére! Ki árulta a búcsúcédulát meg az ereklyéket az embereknek? Talán nem az egyház?
A középkorra nézve pedig te vagy tudatlan! Bőséges irodalom áll ma már rendelkezésre a középkori egyház szerepével kapcsolatban! Ajánlom olvasgassál utána!
Hogy kettőnk közül egyébként ki van tele gyűlölettel azt hozzám intézett szép szavaid elárulják!
"A butítás az agymosó szektákban érhető nyomon, ahol már a történelmet is aljas módon hamisítják. Nem véletlenül mondja rátok a Szentírás, hogy tévtanítók és hamis próféták."
A Szentírás egyébként nem rám mondja hogy hamis próféta meg tévtanító hanem éppen az olyanokra mint te - akik még a Szentírásból érvelni sem tudnak! Nyilván már csak ez maradt neked!
Látod, magad teszed nevetségessé, mert annyira ostoba vagy. Valószínű ez az ostobaság szüli benned a gyűlöletet. Például a búcsúcédula nem is létezett a középkorban még, az csak később jelenik meg.
"A Szentírás egyébként nem rám mondja hogy hamis próféta meg tévtanító"
Talán nem a te szektád jósolt meg hamis világvége dátumokat? Lehet helytelenül tudom, akkor elnézést. De minden felelhető irodalom ezt állítja. Ha pedig így van, akkor egyértelmű, hogy ki a hamis próféta, ki képviseli a hamis próféták irányzatát.
Na jó, most már álljatok le!
A többit privátban intézzétek!
Köszönöm!
#42-43
Az adventisták szándékosan ferdítik a középkort, hiszen a hamis bibliamagyarázatuk szerint Dán és Jel - főleg utóbbi jövendöléseiben a katolikus kegyetlenkedések is benne vannak. Valójában azonban a forrásaik meglehetősen gyengék. Az antikatolikus források Henry C. Lea-ra illetve G. G. Coulton-ra vezethető vissza. Az adventizmusban Vankó Zsuzsa jelenések kommentárjában is felbukkan emlékeim szerint Lea neve, szóval a katolikus hitvédelmi honlap igazat mondott:
Adventista forrás még Ellen G. White: A nagy küzdelem című könyve, amely egy elfogult munka. A protestánsokat hősként emlegeti, és nem ír a reformátorok árnyoldaláról, a Katolikus Egyházat viszont rosszként állítja be, mint ami a Jel 13 tengeri vadállata. Ami ezután következik, az már propaganda, amivel az adventizmust reklámozza burkoltan.
Nos, ennyi forrás van kb. az adventisták kezében.
Kérdezed:
"Csak egy kérdés most, hogy ateista lettél nem vesztegeted el az éveket?!"
Nem.
Még valami: úgy emlékszem, Szigeti Jenő is elismerte, hogy a középkor nem csak sötét volt, hanem volt benne pozitívum is. Ezt egy hangfelvetelen hallottam.
Az adventizmussal kapcsolatban javaslom, hogy ha kérdésed van, tedd fel az oldalon, talán válaszolok - ugyanis nem privátozok ilyenekről
A személyeskedés a probléma!
Azzal álljatok le.
Olvassátok újra a saját írásaitokat és nézzétek meg, hogy azok mennyi rosszindulatot tartalmaznak.
44-esnek
"Látod, magad teszed nevetségessé, mert annyira ostoba vagy. Valószínű ez az ostobaság szüli benned a gyűlöletet. Például a búcsúcédula nem is létezett a középkorban még, az csak később jelenik meg."
A középkori egyház alatt a katolikus egyház egy közel 13 évszázados uralmát értettem. Ha esetleg ezt nem értetted. De mondhattam volna Luther idejét is. A lényeg az amit kérdeztem csak úgy látszik arra elfelejtettél válaszolni! Egyébként befejezhetnéd, hogy engem szapulsz mert ettől még nem lesz igazad!
"Talán nem a te szektád jósolt meg hamis világvége dátumokat? Lehet helytelenül tudom, akkor elnézést. De minden felelhető irodalom ezt állítja. Ha pedig így van, akkor egyértelmű, hogy ki a hamis próféta, ki képviseli a hamis próféták irányzatát."
Amire itt te gondolsz az egy olyan csalódás volt amit a Szentírás jelez! De azok az emberek legalább igazi bibliakutatók voltak akik őszintén vágytak az igazságra! Nem értettek meg mindent a próféciáknak csak egyik részét! Isten megengedte ezt a csalódást úgy ahogy korábban az apostolok életében is akik szintén várták a Messiást a próféciákat is kutatták de közben mégis elhittek a korabeli hiedelmet hogy egy olyan Messiás jön el aki megszabadítja őket a római iga alól!
Az a lelkület ami benned van szemrehányást tenne az apostoloknak is hiszen ők is a korabeli közhiedelem miatt csalódtak csakúgy mint Millerék is!
Én válaszoltam a te kérdésedre te viszont adós vagy nekem az enyémmel!
46-osnak
"Az adventisták szándékosan ferdítik a középkort, hiszen a hamis bibliamagyarázatuk szerint Dán és Jel - főleg utóbbi jövendöléseiben a katolikus kegyetlenkedések is benne vannak. Valójában azonban a forrásaik meglehetősen gyengék. Az antikatolikus források Henry C. Lea-ra illetve G. G. Coulton-ra vezethető vissza. Az adventizmusban Vankó Zsuzsa jelenések kommentárjában is felbukkan emlékeim szerint Lea neve, szóval a katolikus hitvédelmi honlap igazat mondott:
Számos irodalom van ma a középkorra nézve különböző forrásból írtak róla! Pl. nézd meg a Kossuth Kiadó Világtörténet című könyveit! Ha te ateista vagy akkor az jó neked az olyan szellemben íródott! A tények ugyanazok lesznek ott is mint az adventista irodalomban!
"Adventista forrás még Ellen G. White: A nagy küzdelem című könyve, amely egy elfogult munka. A protestánsokat hősként emlegeti, és nem ír a reformátorok árnyoldaláról, a Katolikus Egyházat viszont rosszként állítja be, mint ami a Jel 13 tengeri vadállata. Ami ezután következik, az már propaganda, amivel az adventizmust reklámozza burkoltan."
A nagy küzdelem című könyve E. G. White -nak ami biztosan elmondható róla az éppen az, hogy nem elfogult! Pont, hogy nem személyválogató az a könyv! Ha E. G. White könyvét összehasonlítom a Világtörténettel akkor a katolikus egyházról alkotott kép nagyon hasonló lesz. Valószínűleg te nem értetted meg ezt a könyvet!
Kérdeztem, hogy nem vesztegeted e el most az éveket, és azt írtad hogy: Nem. - ez majd az ítéletkor kiderül!
Még valami: úgy emlékszem, Szigeti Jenő is elismerte, hogy a középkor nem csak sötét volt, hanem volt benne pozitívum is. Ezt egy hangfelvetelen hallottam.
Valamilyen pozitívumot minden korban fel lehet fedezni, de ettől függetlenül a középkor nagyon sötét volt!
"Az adventizmussal kapcsolatban javaslom, hogy ha kérdésed van, tedd fel az oldalon, talán válaszolok - ugyanis nem privátozok ilyenekről"
Köszi de nekem nincs kérdésem az adventizmusról, én is ismerem.
Kedves kérdező!
Valóban azt hiszem eltértünk a tárgytól! Én részemről csak a tárgyhoz tartozó dolgokat fogom ezután itt megválaszolni!
Utolsó:
Én úgy látom, hogy E. G. White igenis elfogult volt. Az egyházi visszaéléseket felnagyítja, és gonosznak állítja be az Egyházat. Ezzel szemben itt a másik oldal:
A középkori protestantizmust pedig irreálisan dicséri, amikor azok is ugyanúgy kivégezték azokat, akik nem osztották a nézeteit:
"Angliában és írországban a reformátorok belekezdtek saját könyörtelen inkvizícióikba és kivégzéseikbe. Óvatos becslések szerint is angol és ír katolikusok ezreit ítélték halálra – sokakat közülük felakasztottak, felkoncoltak és felnégyeltek -, azért, mert katolikus hitüket gyakorolták, és visszautasították azt, hogy protestánssá legyenek. Ennél nagyobb számban kényszerültek katolikusok a kontinensre menekülni biztonságuk érdekében. A boszorkányperek, amikor katolikus területeken már régóta megszüntették őket, a protestáns részeken még javában zajlottak."
E. G. White Luthert népi hősként álílítja be, az antiszemita nézeteiről viszont egy szót sem szól:
A millerirák hamis jóslatait is elfogultan kezeli, megpróbálja kimagyarázni az egészet, azt bizonygatja, hogy Istentől volt a mozgalom. A végére a könyv már hetednapi adventesta propaganda, mert az adventisták nézeteiről és végidőbeli szerepéről szól, a szerző azonban nem szól ír, hogy melyik vallási felekezetet mutatja be.
A szerző egyháztörténelmi és teológiai művet írt úgy, hogy nem volt sem képzett egyháztörténész, sem képzett teológus. Vagyis lényegében egy laikus munka az egész, viszont meg kell hagyni, White jól megírta a könyvet, tehetséges írónő volt.
A könyvet csak adventisták terjesztik, amit nem csodálok.
"Nem. - ez majd az ítéletkor kiderül!"
Bocs, de nem hiszek az ítélerben, nincs rá bizonyíték. Ráadásul az ítéletről h.n. adventesta körökben eléggé sajátos felfogás van (vizsgálti ítélet Dán 8,14 alapján), ami teológiailag vitatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!