Dél (Sába) királynője, meglátogatta Salamon király hogy hallgassa bölcsességét de a Biblia azt írja ("más úton engedte el Őt") ez ugye nem "forgalomtechnikai más út", mi takarhat a kijelentés?!?
Szia,
Megtennéd, hogy megadod a pontos igehelyet?
Üdv. Péter
Szia,
Ezek szólnak erről, de én itt nem találtam:
Királyok első könyve 10:13 "Salamon király is adott Sába királynőjének mindent, ami megtetszett neki, és amit csak kért, még azon kívül, amit Salamon királyi módon ajándékozott neki. Azután visszatért országába szolgáival együtt."
Krónikák második könyve 9:12 "Salamon király is adott Sába királynőjének mindent, ami megtetszett neki, és amit csak kért, de mást, mint amit ő hozott a királynak. Azután visszatért országába szolgáival együtt."
Üdv. Péter
Szia,
Én az új fordításúból idéztem, de az EFO-ban is ugyanaz van:
1 Királyok 10:13 Salamon király is megajándékozta Sába királynőjét mindazzal, amit csak kívánt, vagy kért tőle — azon kívül, amit királyi ajándékul önként adott neki. Ezután Sába királynője szolgáival együtt visszatért országába.
2 Krónika 9:12 Salamon király is megajándékozta Sába királynőjét mindazzal, amit csak kívánt vagy kért tőle — de más dolgokkal, mint amelyeket a királynő hozott ajándékba. Ezután Sába királynője a kíséretével együtt visszatért országába.
Üdv. Péter
A történet legendás, nincs történelmi forrás erről a látogatásról.
Az etiópok még tovább szőtték a legendát: szerintük a királynő terhesen ment haza...
Szia,
Akkor te erre az igére gondoltál:
"Ugyanígy a parázna Ráháb is nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor befogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket?" (Jakab levele 2:25)
A "más út" pedig ez volt:
"Akkor kötélen leeresztette őket az ablakon át – háza ugyanis a városfalon volt, és így a városfalon lakott –, és azt mondta nekik: Menjetek a hegyekbe, hogy rátok ne találjanak az üldözők! Rejtőzzetek ott három napig, amíg az üldözők vissza nem térnek, azután majd útnak indulhattok." (Józsué 2:15-16)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!