Kiről mondja Dávid király a következőket?
Csak ennyit olvatál Dávidtól a Zsoltárok könyvében?
Kiragadott mondatnak ne keresd értelmét, vizsgéljad környezetében!
Találtam egy másik Zsolárost, itt ki az aki elküldte szavát?
Zsolt 107:20 Elküldte igéjét és meggyógyította őket; és kimentette vermükből.
Mi az összefüggés az alábbi történet és a fentebb említett zsoltárok között, és mi az ami ezekből egyértelmű lesz?
Ján 4:50-54
50 Monda neki Jézus: Menj el, a te fiad él. És hitt az ember a szónak, amit Jézus mondott neki, és elment.
51 Amint pedig már megy vala, elébe jövének az ő szolgái, és hírt hozának neki, mondván, hogy: A te fiad él.
52 Megtudakozá azért tőlük az órát, amelyben megkönnyebbedett vala; és mondának neki: Tegnap hét órakor hagyta el őt a láz;
53 Megérté azért az atya, hogy abban az órában, amelyben azt mondá neki a Jézus, hogy: a te fiad él. És hitt ő, és az ő egész háza népe.
54 Ezt ismét második jel gyanánt tevé Jézus, mikor Júdeából Galileába ment.
Az elsőnek a teremtéshez van inkább köze ahogy én értelmezem
A másodiknak meg inkább átfogóbb a mondani valója egy példázatnál; úgymond a megtérésre fordítja az embert ( mint Pál esetében)
A harmadik amit írtál azt majd Jézus személyesen kijelenti neked annak a résznek a mondani valóját ha meg hallod a hangját( nem csak annyirol szól hogy meggyógyított valakit hanem példát mutat az övéinek úgymond)
Az első zsoltár, mint írtam, Isten teremtő munkáját dicséri, a második zsoltár egy hálaének, hogy az Úr kihozta a zsidókat a fogságból.
Az Újszövetségből idézett rész pedig Jézus egyik első csodáját mutatja be.
Nem sok köze van a háromnak egymáshoz. Persze bármit bele lehet magyarázni néhány kiragadott mondatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!