Ki a tíz király, akinek még fel kell emelkedni?
"Ami a katolikus teológiát illeti az minden olyan bibliai meghatározáson túl fog lépni ami róla szól és negatív szerepben tünteti fel őt! Érthető a Sátán nem akar önmagával meghasonlani! Ezen nem is csodálkozom!"
Azért nem gondolod, hogy ez egy kicsit meredek kijelentés? Lényegében az Egyházat kárhoztatod, amit Krisztus alapított. Mert ha csupán egy pici esélye is van hogy tévedsz, akkor az üdvösségeddel játszol és veszted el. Lehet nem kéne ilyen elhamarkodottan ítélkezni, mint teszitek néhányan. A katolikusok se mondják, hogy ezt vagy azt a felekezetet a sátán alapította, talán másoknak se kéne hasonlóval vádolni a katolikusokat.
Vagy gondolod, hogy te Isten tekintélyével bírsz és tévedhetetlen vagy?
"Azért nem gondolod, hogy ez egy kicsit meredek kijelentés? Lényegében az Egyházat kárhoztatod, amit Krisztus alapított. "
Igaz nem nekem céloztad, de én válaszolok azért.
1. Hol olvashatjuk, hogy Jézus alapította a katolikus egyházat?
Jézus mikor Egyházról beszél, ô a Krisztuskövetôkre gondol, tehát (szerintem) a katolikus egyház és Krisztus EGYHÁZA nem egyenlô egymással.
Krisztus EGYHÁZA a hívôk minden Krisztuskövetô legyen az katolikus, baptista, anglikán, református, evangelikus, pünkösdi szabad vagy karizmatikus...
Nem gondolja meredeknek. Mielőtt ateista lettem volna, én az adventisták közé jártam, akik azt tanítják Dán és Jel alapján, hogy a Biblia egy istenellenes hatalomnak tekinti a Katolikus Egyházat. Ő is vagy adventista, vagy valamelyik hasonló antikatolikus szekta tagja.
29-esnek
"Egy vallási fanatikus vagy az írásod alapján, vitára teljesen alkalmatlan. Ilyen alakokkal nem fogom elszórni az időmet."
Ha valaki a Szentíráshoz ragaszkodik az lehet, hogy neked nem tetszik! Nekem viszont az nem tetszik ha valaki a Bibliát akarja úgy kiforgatni mint te! Az utolsó mondatodat viszont osztom, mert én sem kívánom az időmet rád pazarolni!
31-esnek
"Azért nem gondolod, hogy ez egy kicsit meredek kijelentés? Lényegében az Egyházat kárhoztatod, amit Krisztus alapított. Mert ha csupán egy pici esélye is van hogy tévedsz, akkor az üdvösségeddel játszol és veszted el. Lehet nem kéne ilyen elhamarkodottan ítélkezni, mint teszitek néhányan. A katolikusok se mondják, hogy ezt vagy azt a felekezetet a sátán alapította, talán másoknak se kéne hasonlóval vádolni a katolikusokat.
Vagy gondolod, hogy te Isten tekintélyével bírsz és tévedhetetlen vagy?"
Nem gondolom, hogy meredek kijelentés lenne, nem én találtam ki a Szentírásból ez következik! A reformátorok ezt már régen kimondták!
Tessék csak odafigyelni rájuk! Ha valaki az üdvösségével játszik akkor az az aki a Pápát akarja Isten helyébe tenni és a katolicizmus tanításait a Szentírás helyére állítani! A bibliai próféciákból és magából a történelemből is a Katolikus egyház szerepe könnyen felismerhető! Ha nem érted sem a Bibliát sem a történelmet akkor érthető okokból nem!
33-asnak
"Nem gondolja meredeknek. Mielőtt ateista lettem volna, én az adventisták közé jártam, akik azt tanítják Dán és Jel alapján, hogy a Biblia egy istenellenes hatalomnak tekinti a Katolikus Egyházat. Ő is vagy adventista, vagy valamelyik hasonló antikatolikus szekta tagja."
Az adventisták teljesen jól tanítják azt, hogy a Katolikus Egyház egy Isten ellenes hatalom. Én már református koromban felismertem, hogy egyáltalán nem stimmel az egyházamban a Bibliával sok minden pedig sok időt töltöttem el ott, nem véletlenül lettem adventista!
A Szentírás mélyebb tanulmányozása vezetett el ide! Minden kornak megvolt a maga világossága és egyesek továbbléptek mások pedig nem akartak! Az adventizmussal is vannak problémák de kétségkívül egy nagyobb világosságot képviselt mint a korábbi egyházak! De ez így volt korábban a reformáció idején a protestáns egyházakkal is a katolikushoz viszonyítva! Amúgy az olyanok mint te nem az igazságra kíváncsiak mert ha arra lennél kíváncsi akkor a Szentírást tartanád vezérfonalnak függetlenül attól hogy melyik felekezet tagja vagy! De én ezt nálad egyáltalán nem érzékelem...
Üdv: Gábor
"A Szentírás mélyebb tanulmányozása vezetett el ide! Minden kornak megvolt a maga világossága és egyesek továbbléptek mások pedig nem akartak!"
Még a végén eljutunk oda, hogy az apostolok voltak a legnagyobb lelki sötétségben és a mai szekták képviselik a legnagyobb világosságot. Közröhej... agymosott szektás.
"Az adventisták teljesen jól tanítják azt, hogy a Katolikus Egyház egy Isten ellenes hatalom. Én már református koromban felismertem, hogy egyáltalán nem stimmel az egyházamban a Bibliával sok minden pedig sok időt töltöttem el ott, nem véletlenül lettem adventista"
Ehhez azért még hozzászólnék.
Na, csak kibújt a szög a zsákból, és nyilvánvaló lett, hogy adventista vagy.
Figyu, nekem nem kell bemutatni az adventista egyházat, mert sokkal mélyebben ismerem, mint te. Az adventizmusban a keresztény koromban aktívan szolgáltam: prédikáltam, voltam szombatiskolai tanító, bibliakört is vezettem. Ismerem az adventista tanítókat is, személyesen is beszélten Reisinger Jánossal, Szigeti Jenővel stb. Rengeteget tudnék mesélni az adventizmusról. Pl. azt, mikor azon gondolkodott az egyik idősebb testvér, hogy vajon a vajnak a kenyerre való felkenése nem minősül-e szombatrontásnak.
Az adventisták valójában csak meggyőzőnek LÁTSZANAK, de nem azok. Az Apologia kutatóközpont egyik volt munkatársa csinált egy kritikai oldalt, ami azóta sajnos már nincs meg. Elég jól be lett mutatva, hogy az adventistizmus NEM AZ, aminek mutatja magát. Ők ugyanis úgy vélik - Jel 12,17 alapján - hogy ők a "maradék egyház", akiket Isten hívott el.
Hát nem, az adventizmus egy resztoránus, antikatolikus, szekta jellegű felekezet, világosan látszik ez a történelméből, amire nem lehet büszke, hiába próbálja megjövendölt egyháznak beállítani magát, a Jehova tanúihoz hasonlóan.
Én az adventizmustól elszakadva váltam ateistává. Éveket vesztegettem el abban a szektában, amely folyamatosan hirdeti a maga felsőbbrendűségét burkoltan, hogy neki isteni küldetése van.
Sajnálom, de te meg vagy tévesztve. Valahol megértelek azokban, mert én is évekig az adventizmus hatása alatt voltam.
Üdv. egy ateista.
#37 üdv
NEM az adventista vagyok, csak egy kérdés. Ha az adventistákban csalódtál miért lettél ateista, ha megvolt már a hired, miért nem kerestél egy teljes Biblia (pünkösdi) gyülekezetet
36-oshoz
"Még a végén eljutunk oda, hogy az apostolok voltak a legnagyobb lelki sötétségben és a mai szekták képviselik a legnagyobb világosságot. Közröhej... agymosott szektás."
Az apostoli kor után következett egy hanyatlás majd pedig a már sokak számára ismert sötét középkor amit nem véletlenül hívtak annak és éppen ez az elbutítás a katolicizmusnak volt köszönhető! Ebből nem vezetett könnyű út újból felfelé! Az Egyház igyekezett gondoskodni róla hogy ne is vezessen...
"Közröhej... agymosott szektás." - látom ez a te szinted, nagyon beszédes!
Üdv: Gábor
"NEM az adventista vagyok, csak egy kérdés. Ha az adventistákban csalódtál miért lettél ateista, ha megvolt már a hired, miért nem kerestél egy teljes Biblia (pünkösdi) gyülekezetet"
Például azért, mert a pünkösdi gyülekezetek még rosszabbak, mint az adventista. Meg azért, mert rájöttem, hogy Isten valószínűleg nem létezik, és a vallás csalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!