Hogyan értelmezzük a Jn 5,18-at?
19 -esnek tgt-nek
Ezekre gondoltál?
"„Nincs-e megírva a ti törvényetekben: Én mondtam: istenek vagytok? Ha isteneknek mondta azokat, akikhez az Isten igéje szólt, márpedig az Írást nem lehet érvénytelenné tenni, akkor, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, arról ti azt mondjátok: Káromlást szólsz, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok?!"
Itt Jézus arról beszél, hogy azok az emberek, akik Istentől egy speciális feladatot kaptak, Isten szószólói, vagy képviselői, azok isteni tekintéllyel rendelkeznek, őket a zsoltáros isteneknek nevezi. Mivel Jézus cselekedetei teljesen egységben vannak az Atya akaratával, ő is rendelkezik ezzel az isteni tekintéllyel, nem számít káromlásnak, ha Isten Fiának nevezi magát. De ez nem azt jelenti, hogy Jézus Istennek tartotta volna magát, ahogy a zsoltár sem, amelyre Jézus hivatkozik, nem tartotta Istennek az emberi bírákat." - 8 -as kommented.
"Gábor! Jézus nem mondta magáról, hogy egyenlő lenne Istennel. Őt az Atya megszentelte és elküldte a világra, Istent képviseli, ezt jelenti az istenfiaság és nem azt, hogy Isten lenne." - 12-es kommented.
Ezt most viccnek szántad? Hol van itt amit én kérdeztem tőled legutóbb? Ezekre egyébként én már válaszoltam! Úgy látszik te egy nagyon komolytalan ember lehetsz! Nos látom válaszolni nem akarsz de azért azt szeretnéd, hogy elfogadják amit mondasz! Tudod az is a másik tiszteletéhez tartozik, hogy az ember arra válaszol amit tőle kérdeznek! Nemcsak arról szól egy bibliai témáról szóló beszélgetés hogy egyénenként mi mit akarunk elmondani! Ez így nagyon nem korrekt tőled és ez már egy jellembeli kérdés! Nem azt rovom fel neked, hogy a Jehova Tanúi nézeteit Jehova Tanújaként terjeszted hanem azt, hogy számodra fontosabbak az Egyházad által terjesztett ismeretek mint a Szentírásban foglalt igazság! Így inkább ragaszkodsz egy egyházhoz mint a Szentíráshoz! Ezzel pedig azt mutatod meg, hogy az egyházat ahova jársz tökéletesebbnek tartod mint magát a Szentírást! Ez azonban katasztrofális hiba!
Ui: Sajnálom de azért komolyabb embernek gondoltalak! A kérdezőnél kifogásoltad korábban, hogy nem érvel neked! Nos én azt hiszem érveltem neked eleget, azonban tőled én vajmi kevés érvet láttam!
Tagadni valamit nem nagy dolog azt bárki tudja! Éppen ezért szükséges, hogy az ember hite Krisztusra és a Szentírásra épüljön!
Üdv: Gábor
Kár így kiakadnod, nem vagyok Jehova Tanúja, sőt, semmilyen egyháznak nem vagyok a tagja, csak érdekel Jézus személye, mindenféle misztikus máz nélkül. És hajlandó vagyok elolvasni világi szerzők könyveit Jézusról.
Amúgy pedig sajnálom, hogy nem bírsz ki minősítés és bántás nélkül egy teológiai vitát.
22-esnek tgt-nek
Nekem személy szerint teljesen mindegy, hogy Jehova Tanúja vagy e vagy sem! Nem előítéletből beszéltem mindössze rámutattam arra, hogy Krisztus Istenségét a Szentírás tanítja! És a Bibliából minden elfogultság nélkül egyedül ez az álláspont védhető meg! Nem én találtam ki a Szentírás tanítja ezt! Nem tudom milyen lelkülettel olvasod amit írok neked de nem vagyok úgy - kiakadva - mint ahogy te ezt írod nekem. Jó, hogy olvasod a Bibliát én ezt csak támogatni tudom. Miért ne olvashatnád el világi szerzők könyveit Jézusról?! Olvasd el! Csak ne felejtsd el elfogulatlanul összehasonlítani a Szentírással!
"Amúgy pedig sajnálom, hogy nem bírsz ki minősítés és bántás nélkül egy teológiai vitát."
Nos ebben az esetben akkor beszélhettünk volna teológiai vitáról ha valóban a véleményeden kívül érveket is felmutattál volna! Nem az a lényeg, hogy egy ilyen vitában melyikünknek van igaza hanem az hogy mindketten legyünk hajlandóak arra, hogy az igazságot meglássuk! Ehhez lett volna szükség részedről több érvre! Természetesen nekem is van egy meggyőződésem a Bibliával kapcsolatban és neked is! Ez teljesen rendben van! Azért ütköztetjük az érveinket, hogy kitetsszen az igazság! A minősítéssel kapcsolatban amit írtál nekem, arra azt gondolom jogos volt mert egyszerűen nem arra válaszoltál amit kérdeztem. Mondd te mit gondolnál arról ha én a te kérdésedre egészen mást válaszolnék? Gondolod, hogy ez így helyénvaló lenne? Mert én nem gondolom. Egyetlen egy kérdésedet sem akartam megkerülni de te nem akartál partner lenni abban, hogy a feltett kérdésemre válaszolj! Ha úgymond valaki számára ez bántó lehetne kettőnk közül akkor az én lennék! De én nem bántódtam meg ezen, számomra nem ez volt a fontos. Addig haladtunk ebben a beszélgetésben ameddig te engedted! Ha leírtad volna azt a néhány választ az Igehelyhez amit kérdeztem attól nem esett volna le a korona a fejedről! És akkor ez a beszélgetés is más mederben folyhatott volna tovább...
24 tgt-nek
Az Igehelyeket azért mutattam be neked mert azokból kiderül, hogy Jézus nem csupán ahogy te nevezed "csodarabbi" volt hanem Isten is de felvette az emberi természetet is ezért Isten Fia és Embernek fia is volt. Krisztus Istenségéről a Bibliában még sok helyen olvashatsz a Zsidókhoz írt levél 1 és 2. fejezetét ajánlanám neked elolvasásra - ha elfogadod tőlem természetesen az ajánlatot. Meggyőzni nem én foglak azt a Szent Lélek végzi el mindenkiben aki az Istennek enged!
Veled tartok abban, hogy koncentrálj Jézus személyére de azt kívánom Neked hogy ne kövesd el azt az óriási hibát amit a zsidók elkövettek! A meggyógyultak akik különböző betegségekben szenvedtek és Krisztus meggyógyította őket meglátták Krisztusban az Istent. A démonok - Sátán angyalai - kijelentették Őt. Az ellenség pontosan tudatában volt annak, hogy ki Jézus! A zsidó nép más akkori népekhez viszonyítva óriási előjogokat élvezett Istentől. A zsidók kutatták az Írásokat mégsem vették észre benne azt Akiről az szólt! "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;" Ján. 5,39 Nagyon megdöbbentő azt látni, hogy az a választott nép amely az Írásokat olvasta mégsem értette meg annak tartalmát! Ha Jézus nem lett volna Isten ma nem lenne megváltás! Isten szemében a bűn olyan súlyos, hogy nem fogadhatott el mást csak egy Isteni személyt áldozatként! Sem ember sem angyal vagy más teremtmény nem lett volna egyenértékű a bűn súlyával! Az igazságszolgáltatásnak is arányosnak kellett lennie! Érdemes ezeken elgondolkodni mert ezek olyan dolgok amely a mi életünket is egészen más megvilágításba helyezi! A megváltás ára a legmagasabb volt de ez az ár pénzben nem mérhető! Ezért mondja a Szentírás: "Drágábbá teszem az embert a színaranynál, és a férfit Ofir kincsaranyánál." Ésa. 13,12
Remélem ezt egyszer majd te is mélyebben megérted!
Kívánom neked, hogy gazdagodjál a Biblia tanulmányozása által és ismerj fel belőle minél több elrejtett igazságot!
26-osnak tgt-nek
Különböző dologban hiszünk, de legyen neked is a hited szerint!
Gábor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!