Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk hogyan értelmezzük a...

Tanúk hogyan értelmezzük a Kol 2,6-10-et?

Figyelt kérdés
2020. máj. 24. 12:18
 1/7 A kérdező kommentje:

Így?

6 Tehát ahogyan befogadtátok Jézus Krisztust, az Urat, úgy járjatok Benne,

Akkor most Mihályt vagy Jézust fogadtuk az életünkbe?

Miért nem írnak erről vagy mondja valaki a Biblában sem Jézus sem Pál sem a többi Apostol nem közölnek ilyet hogy Jézus azonos Mihállyal?

7 meggyökerezve és épülve Benne, és erősödve a hitben, ahogyan arra tanítottak titeket, túláradva a hálaadásban!

Akkor a hívők Mihályra helyezik az életüket és ő táplálja őket ?

8 Vigyázzatok, nehogy valaki foglyul ejtsen titeket emberi hagyományon, a világ elemein és nem Krisztuson alapuló filozófiával és üres csalással;

A JW tévedesei, amit folyamatosan korigáltak a múltban ide tartoznak?

Mi a garancia arra, hogy néhány év múlva nem kell-e korrigálni a mostani tanításikat?

9 minthogy Benne lakik az istenség egész teljessége testileg,

Hogyan lakott vagy lakik Isten Mihályban?

Ezt akkor úgy kell elképzelni hogy Mihály kiüresitette magát emberi testet vett fel amiben lakkozást vett az Isten?

Hová lett eközben Mihály?

10 és ti Benne vagytok beteljesedve, aki feje minden fejedelemnek és hatalmasságnak.

Akkor mi hívők Mihályba teljesedünk be aki minden fejedelemnek a feje még saját magának is hogyan lehetséges ez?

2020. máj. 24. 12:20
 2/7 KZitus ***** válasza:
60%

Szia

Ki Krisztus, és ki Mihály, ha érdekel, itt megnézheted:

[link]

2020. máj. 24. 16:23
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnos ez a JW maszlag kikerüli a konkrét kérdéseket az őrtorony nyomvonalán haladva sok a mellébeszélés a szövegben

ha ezt megenném nem is tudnék logikusan gondolkodni ahogy te nem tudsz (Bibliai kérdésekben)

csak a nyomvonalon haladni és másolgatni!!!

2020. máj. 24. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

A JW általad belinkelt írásban a Júdás levelére van hivatkozás, akkor lássuk:

Júd 1:9a "Pedig még Mihály angyal sem mert káromló ítéletet kimondani, amikor az ördöggel vitatkozva küzdött..."

Mihály tehát nem mert a Sátánra ítéletet mondani.

A Szentlélek viszont mondott a Sátánra ítéletet, nézd csak:

Jn 16:8-11,14a

"És amikor eljön [a Szentlélek], leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság, és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett... Ő [a Szentlélek] engem [Jézust] fog dicsőíteni, mert az enyémből merít,...

Aztán itt a Zsid 2:14

"Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő [Jézus] is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt,"

Rakjuk össze az ittenieket:

Jézus a kereszthalála által megsemmisítette az Ördögöt (Sátánt) -- Zsid 2:14. A Szentlélek, amikor később eljött a világba, erre alapozva ítéletet mondott e világ fejedelme (Sátán) felett -- Jn 16:8-11. Mihály arkangyal nem mert ítéletet mondani az Ördög (Sátán) felett -- Júd 1:9.

Mihály tehát kisebb a Szentléleknél. Viszont a Szentlélek Jézust dicsőíti (Jn 16:14a), tehát Jézus nem lehet kisebb a Szentléleknél. Ergo: Jézus is nagyobb Mihálynál. Ergo: Jézus nem lehet Mihály.

De van ennél sokkal könnyebben érthető rengeteg utalás Jézus isteni mivoltára. Viszont ha valaki szándékosan becsukja a szemét, az nem fog látni.

üdv Stefán

2020. máj. 24. 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

Persze Sátánt bevéve a képletbe még egyszerűbb:

Jézus a kereszthalála által megsemmisítette az Ördögöt (Sátánt) tehát Jézus nagyobb Sátánnál. -- Zsid 2:14. Mihály arkangyal nem mert ítéletet mondani az Ördög (Sátán) felett, tehát Mihály kisebb Sátánnál -- Júd 1:9.

Mihály tehát kisebb Jézusnál. Ergo: Jézus nem lehet Mihály.

üdv Stefán

2020. máj. 24. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
20%

Amig Jézus nem kapott hatalmat az itélkezésre, addig nem itélkezheteett Sátán felett. Az Irás kijelenti, hogy Jézus nem itélkezhetett mindig, hanem az Atyjától kapott jogot erre, amikor jogilag érdemes lett rá, Mint Isten kinevezett királya. Mikor levetette Sátánt akkor már joga, és hatalma volt itéletet mondani és végre hajtani azt.

Mihály vetette le Sátánt az égből. Ezt egy valaki tehette meg. Ha Mihály arkanygal nem lenne azonos Jézussal, Mihály ezt a jogot nem tehette volna meg.

2020. máj. 24. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:

"Hogyan lakott vagy lakik Isten Mihályban? Ezt akkor úgy kell elképzelni hogy Mihály kiüresitette magát emberi testet vett fel amiben lakkozást vett az Isten? Hová lett eközben Mihály?"

1Kor 3:16 Nem tudjátok-e, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

Hová lettél te, amikor Isten harmadik személye lakozást vett benned? /A te olvasatodban/ Mit képzelgesz itt össze-vissza és beszélsz zagyvaságokat, mert egy kitalált személy vett lakozást benned, amely nem önálló életű?!

Ha Jézus valóságos Isten, hogyan léphetett fel angyalként az ÓSZ-ben /Cs 7,30, 38, 53, és arkangyal szavával az USZ-ben (1Th 4,16)? Mikor nevezte magát a Mindenható Isten csillagnak?

Jel 22:16 Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.

Ne itt szerencsétlenkedjél és kötözködjél, a filozófiai okoskodásaiddal ne itten pufogtassad, egyetlen hülye kijelentésed mutatja hogy van még nálad pár száz, amit előhúzogatsz abszolút feleslegesen. A Biblia egy szent könyv, nem arra való hogy az értetlenséged következményeként a hülyeségeid alátámasztására használd.

2020. máj. 26. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!