Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki be tudná bizonyítani...

Valaki be tudná bizonyítani valamilyen módon valamelyik Isten létét?

Figyelt kérdés

2020. máj. 13. 00:55
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
75%
Isten létére nincs bizonyíték. Vagy nyitsz felé, és megtapasztalod, hogy létezik, vagy nem nyitsz felé és nem tapasztalod meg.
2020. máj. 13. 01:10
 2/47 anonim ***** válasza:
31%

[link]

Ha ez nem Isteni csoda, akkor nem tudom mással.

2020. máj. 13. 03:30
 3/47 anonim ***** válasza:
25%

Nem. Viszont lottózni tudsz, hogy melyik létezik és melyik követése nem a biztos megtorlás és halál. Van amelyik azért is büntet, ha nem döntetsz, de valakinél a rossz döntés a halálosabb út. A legjobb az egészben, hogy van amikor ugyanaz az Isten egy tettet mások szemében elítél, megint mások szrerint fordítva.

A legjobb, ha a fejed szerint jársz el. Akkor is megölnek, de legalább te voltál.

2020. máj. 13. 04:06
 4/47 anonim ***** válasza:
79%
Isten létét sem bizonyítani sem cáfolni nem lehet. Ő képes saját magáról bizonyosságot adni neked ha kéred. Ezt hívják hitnek. "A hit Isten ajándéka"
2020. máj. 13. 07:01
 5/47 anonim ***** válasza:
70%

Ha HISZED létét, akkor neked van, ha nam hiszed, akor SZÁMODRA nincs.

.

Ha nem hiszed és mégis van, akkor a másvilágon nagyot nyekkensz.

Ha hiszed, de mégsincs, akkor nem lesz nyekk, mert másvilág sincs.

.

A HIT: valamely állítás BIZONYÍTÁS NÉLKÜLI elfogadása.

Ezek szerint tehát nem is értelmes dolog bárkitől hitének bizonyítását kérni/elvárni/követelni.

2020. máj. 13. 07:12
 6/47 anonim ***** válasza:
42%

"Ha nem hiszed és mégis van, akkor a másvilágon nagyot nyekkensz.

Ha hiszed, de mégsincs, akkor nem lesz nyekk, mert másvilág sincs."

Én teljesen átlagos, normális életet elek, de keresztény értékek szempontjából már valószínű hogy pokolba való vagyok. Nem akarok változtatni semmin, csak azert hogy az ISTENNEK tetszen, mert nekem meg igy tetszik. Inkabb nyekkenek, ha kiderül hogy van túlvilág, de nem fogok most lesz.opni vagy 80 évet jó esetben azért, ami nem is biztos hogy van. Úgy élek, mintha egyszer élnék, és nekem ez igy jó. Ha Istennek nem tetszik, hát így járt, meg én is.

2020. máj. 13. 08:16
 7/47 anonim ***** válasza:
74%

Erre addig nem lehet érdemben válaszolni, amíg nem tisztázod, mik a bizonyíték kritériumai.

Történelmi forrás kell? Reprodukálható természettudományos kutatás? Mit fogadnál el bizonyítékként?

2020. máj. 13. 08:51
 8/47 anonim ***** válasza:
41%

dubitus

Igen, erre a félelemre épít évszázadok óta az egyház.

Mondjuk nem értem, mi értelme egy olyan istenben hinni, aki megbüntet azért, mert van józan eszed. Ugyanis ő semmi jelét nem adta a saját létezésének. Ha nem így lenne, akkor nem hitről beszélnénk. Ha van abszolút igazság, azt nem ismerhetjük teljesen, és nem ítélhetsz el valakit, aki nem ismeri fel. Szóval ha tényleg bosszúálló az isten, akkor inkább nem kérünk belőle.

2020. máj. 13. 08:55
 9/47 anonim ***** válasza:
80%
Nincs értelme bizonyítani.
2020. máj. 13. 08:57
 10/47 anonim ***** válasza:
27%

"Mondjuk nem értem, mi értelme egy olyan istenben hinni, aki megbüntet azért, mert van józan eszed. "

A bűnért büntet, nem azért, mert józan eszed van. De egyébként azért jött el a földre és halt meg érted, hogy bebizonyítsa, hogy ő megbocsátó Isten, és nem dob el magától, ha megbánod a bűnödet, és őszintén odafordulsz hozzá. Erről szól az atyai gondviselés és szeretet.

"Ugyanis ő semmi jelét nem adta a saját létezésének. "

Boldogok, akik nem látnak és hisznek - mondta Ő. Amit látsz, azt könnyű elhinni. A hit hallásból van. Magyarul hallod az evangéliumot, tisztában vagy vele, hogy van lehetőséged az Istennel való kapcsolatra, és döntesz, hogy kell Isten kegyelme, vagy megkeményíted a szíved, eltakarod a szemed, és csak az anyagira figyelsz. A keresztény hitnek egy nagyon erős alapelve: sohasem a láthatóra nézni! :)

"Ha van abszolút igazság, azt nem ismerhetjük teljesen, és nem ítélhetsz el valakit, aki nem ismeri fel."

A törvény nem ismerete nem mentesség a büntetés alól.

"Szóval ha tényleg bosszúálló az isten, akkor inkább nem kérünk belőle."

Istené a bosszúállás. Ezt az alapelvet a Biblia határozottan kijelenti, és a bibliahű keresztény ezt Istenre is bízza. Isten nem áll bosszút az emberen, hiszen akkor nem történt volna meg Krisztus kereszthalála. Isten nem bosszútállni akar rajtad, hanem meg akar téged menteni, és örök életet adni. A választás a tied.

2020. máj. 13. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!