Isten azért adja ránk a gondokat bajokat mert szeret?
Isten azért adja ránk a gondokat betegségeket szomorúságot bánatot mert szeret minket?
A rossz Sátánista emberekre azért nem ad gondokat azért élnek olyan sokáig a rossz emberek mert őket nem szereti?
És azért halnak meg a jó emberek mert őket szereti és minél hamarabb találkozni akar velük fent a mennyben?
Pl ha baleset ér engem vagy elromlik a kocsim és 500 ezer forint a csináltatás akkor ezt azért adta rám az Isten mert szeret engem?
És megprobáltatások elé tesz hogy probára tegye a hűségem iránta?
Vagy csak egyszerűen szeret és ezért ad gondokat bajokat bánatot szomorúságot rossz dolgokat a életünkbe?
"nem szól bele a biológiai működésekbe"
Akkor minek imádkoztok gyógyulásért?
"Szeretetből nem tesz senki rosszat. Legfőkép az Életadónk."
dehogynem. az 5 éves gyerek át akar rohanni a forgalmas úton. az anyuka megfogja a kezét és nem engedi át. ez a gyerek szemében rossz, mert ő át akart menni, de anyuka nem engedi. anyuka azért nem engedi, mert szereti a gyereket, és nem akarja hogy elüsse egy autó, tehát anyuka saját szemében ő jól cselekedett.
Ez inkább fordítottan igaz. Anyuka mondogatja a gyerekének, hogy ne szaladj ki az utcára mert elüt az autó, a gyerek kiszalad tényleg elcsapja a keresztények pedig azt mondják, hogy ez a szabad akarat miatt volt, hiszen az anya megmondta, hogy el fogja ütni az autó.
Lehetne kicsit koherensebb az érvelés...
Elnézést, kérdező, de először egy off, azoknak, akik szerint a közúti balesetek elkerülésének egyetlen módja, ha betartod a kreszt:
Mehetsz te zöld lámpánál 50-el, ha a piroson átthajtva érkezik 120-al egy hülyegyerek apuci bömösével. A te kocsidnak (is) annyi, esetleg az egészségednek is ... pedig a megengedett sebességgel mentél!
Az eredeti kérdésben szereplő példa magyarázata pedig: van egy alkatrész a kocsidban, ami drága, a beszerelés még drágább. Akár 400.000km-t is kibír, de az átlag 250.000km, és a gyártó szerint minimum 100.000km-t ki kell bírjon, addig gyári hibának számít. Mármost a te kocsidban ugyan ez az alkatrész 102.000km után megy tönkre. A javítás már a te költséged, pedig csak fele, negyede annyit ment a kocsid, mint másnak. Off vége.
Ami a gondokat, bajokat illeti, azokkal semmi probléma nincs. Azok az élet fűszerei. Van egy hely, ahol szinte mindig süt a nap. Úgy hívják: sivatag. Ha minden mindig klappolna, és sosem lenne semmi gond, az emberek élete is sivataggá válna. Úgyhogy a kérdés a rossz! Nem az a kérdés, hogy miért vannak gondok, bajok, hanem az, hogy miért annyi, amennyi. Egy részük bizonyosan tanító jellegű. Pl a mostani vírus miatt egyre többen, egyre több mindenre jönnek rá. Pl, hogy nem muszáj egy irodában ülni napi 8 órát, hogy működjön egy vállalat. Vagy sokan rájöttek, hogy a gyerekekkel együtt is lehet lenni. Stb stb. Az igazi, fontos kérdés a mennyiség és a mienség: miért annyi és olyan probléma adódik egyes emberek életében, míg másoknál sokkal kevesebb és egyszerűbb gondok adódnak? Erre viszont nem tudok válaszolni. Sokszor tényleg olyan, mint ha Isten egy szadista állat lenne, aki csak jól szórakozik az emberek nyomorán. Persze, akad más lehetőség is a felfogásra: mondhatod, hogy a fenébe, állig vagy a szarban, vagy mondhatod, hogy legalább nem hullámzik. Alapvetően arról van szó, hogy honnan nézed: lentről (lehetne ettől jobb is) vagy fentről (lehetne ettől rosszabb is). Azt sose várd, hogy olyan ember, aki örül más szenvedésének, az képes legyen lentről látni a dolgokat. Kb mint Jézus tanítása a farizeusról és a vámosról: a farizeus föntről nézi a dolgokat (jobb vagyok, mint mások), míg a vámos lentről nézi: segítség kell, hogy jobb legyek.
Ezt egy gyülekezetben hallottam hogy Isten azért adja ránk a anyagi gondokat betegségeket mert szeret.
Illetve egy filmben is hallottam.
" Isten szeret téged ezért adja rád a gondokat meg a bajokat ,,
Kedves Rachel
Már már azt gondoltam, felhagysz a a Tanukat támadó gondolataiddal, de tévedtem
ez egy berögződés lett, hogy az őrtorony folyóiratra utalnak, ami a Biblia alapján készül. Azonkiül, nem csak ez az egy Folyóirat és kiadvány van a Tanúk által kiadottakban. Hanem ennél jóval több. DE mindig egy folyóirat kap támadást, pedig az is a Biblia alapján készült, tanitani.
"A szüleink az életadónk."
Ez nem kétséges. azonban maga az élet Istentől származik, akinek a szülők is köszönhetik az életüket. Vajon ez valóban kötözködés tárgya?
"Ha megengedi, azzal hozzajárul az okozathoz."
Akkor ha valaki megengedi, vagy beleegyezik egy műtét elvégzésébe, az okozta a sérülést, vagy a betegséget?
Nem, de hozzájárul, hogy feltáruljon a probléma oka.
"Miért nem kérsz tanítást olyan emberektől, akik valóban ismerik a Bibliát? Vajon egy hosszúszoknyás jehovista vénasszony fel tudná olvasni a Teremtés könyve első fejezetét héberül?"
Miért ne, ha veszi a fáradtságot, hogy megtanulja a nyelvet. Egyébként miért bántod az idős embereket? Te is leszel előrehaladt korú, vajon hogy esne ha ilyen tiszteletlen lenne veled valaki. Pedig tele vagy élet tapasztalattal, és támogatni segiteni tudnád a fiatal, tapasztalan embereket.
Az idősektől sokat lehet tanulni.
De Térjünk akkor vissza most a Te személyedre. Vajon Téged melyik "tanult szakember" tanitott meg arra, hogy igy kell beszélni a felebarátoddal.
Aki az embertársát gyalázza, az annak alkotóját szidja.
Nekem is sokat kell még fejlődnöm a keresztény életben mert az állandó folyamat, ami az életünk alatt zajlik.
Gratulálok annak aki Téged tanitott, hogy igy kell viselkedni és beszélni.
"Ezt egy gyülekezetben hallottam hogy Isten azért adja ránk a anyagi gondokat betegségeket mert szeret."
Vajon nem Isten szava a mérvadó? Vagy az számit, hogy egy ember mit mond?
(Jakab 1:13–15) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit. 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor elkövetik, halált hoz világra.
Isten senkit nem tesz próbára rossz dolgokkal. ezt maga az ember egyéni döntése okozza egy személy életében, ami kihatással lehet mások életére is.
Bár nem vagyok szakember világi iskolák szerint, de ennyit már egy szerény Básika is megtud érteni ha elolvassa Isten szavát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!