Miért van az, hogy valakit megment Isten és valakit nem?
Egyáltalán ez ilyen fekete fehér, hogy ha valaki meggyógyul vagy tulel egy balesetet, akkor biztos Isten ott volt és megovta, ha pedig meghalt, akkor nem volt ott és nem vigyázott rá?
Különben is, ez olyan, mintha Isten kivetelezne.
Meg mintha igazából nem lehetne Istenre mindig számítani, pedig magáról ezt állítja.
Ha nekem a férjem meghalna, és közben látom azt, hogy más pedig áldja az Urat, mert az ő férjét megmentette, akkor nagyon dühös lennék Istenre. Mert azt érezném, az én férjem nem volt olyan fontos neki. Percek alatt megtudnam gyűlölni Őt és végeznék a kapcsolatommal Vele. Igazából elegem van abból, hogy egyet állít Magáról és közben az ellenkezőjét lehet megtapasztalni Vele.
" A te haragod a Teremtő előtt csak olyan, mint a kiskutya vicsorgása."
A hívők nem úgy tartják,hogy Isten az Atya,amolyan szülő szerepet tölt be? A saját gyerekedtől meg csak szarul esik,ha a képedbe vágja,hogy utál. Az nem ugyanolyan,mint a kutyád vicsorgása. Vagy engem félretájékoztattak?
De te már most haragszol Istenre,mikor még meg sem történt,amiről beszélsz,sőt,lehet,nem is fog. Lehet,hogy pont a te férjedet menti meg és másét nem. Egy példa: tegyük fel,hogy a férjed jól beiszik valahol a haverokkal és autóba pattan. Adja magát,hogy balesetet fog okozni. Belerongyol egy másik autóba,ahol a sofőr azonnal meghal,a te férjed,a baj okozója pedig túléli. Fogod-e azt mondani,hogy mérges vagy Istenre,mert a bűnöst hagyta életben és az ártatlan halt meg? Kifogásolod-e,hogy a te férjed megúszta egy karcolás nélkül? Itt nem az igazságérzetedről van szó,nem az a fő bajod,hogy igazságtalanul veszi el Isten emberek életét,mert nyilván,ha pont a te egyik hozzátartozód keveredik ki jól a történetből,már nem fogsz azon agyalni,hogy igazságos volt-e. Ezért mondom,hogy felesleges ebbe belekötni,mert azért a túlnyomó többség nem foglalkozik az igazságossággal,ha az ő hozzátartozójáról van szó,ritka,aki ezután úgy gondolja,hogy igazságosabb lett volna a baj okozójának meghalnia,mert senki nem kívánná ezt a szeretteinek.
Most ne gyere nekem azzal,hogy a férjed nem iszákos,csak a példa kedvéért írtam,szemléltetésként,hogy mi nem látjuk át rendesen,mi igazságos és mi nem,minket jobbára az érzelmeink vezérelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!