Miért nem lettek fogyatékosok?
Ádám és Éva gyerekei.Káin és a többi testvér egymás között házasodott.
Akkor, hogy hogy nem fogyatékos gyerekeik születtek?
Mert ma ha közeli rokonnak lesz gyereke akkor általaban fogyatékkal élők lesznek a gyermekek.
Nem kell szószerint érteni a teremtéstörténetet.
Az akkori kor problémáit modellezték le ezek a történetek.
Maga a bibliai teremtéstörténet is, a kiűzetéssel, két külömböző kultúra elbeszéléseinek az egybegyúrásából jött létre, nem önálló alkotás.
Én valami ilyet olvastam, hogy akkor még teljes volt a génállomány. Vagy valami ilyesmit; de ezt is ezen az oldalon (Gyk)
:)
Ha MA (meg régen is) két közeli rokonnak gyerekei lesznek, akkor NEM lesznek feltétlen fogyastékosok, CSAK az ESÉLY lesz rá nagyobb!
Amiket felhoznak példának, hogy a Habsburgoknál mennyi probléma volt, ott az OK az volt, hogy évszázadokon keresztül MINDIG közeli rokonok házasodtak, NEM EGYSZER fordult csak elö.
A Bibliában erre nem találsz magyarázatot, mikor írták, akkor még nem volt komolyabb biológiai tudásuk, csak annyi, mint egy kecskepásztornak. Csak gondolj bele, akkor még azt hitték, hogy hatalmas víz-burok alatt élünk és a Hold fényt ad (nem pedig visszaver), a csillagok apró fényforrások.
Amit most kaphatsz, azok mai tudással kiötölt 'post hoc' magyarázatok.
A kérdésedből kimaradt egy másik kérdés: vajon a bibliai özönvíz-mítosz után hány ember népesíthette be újra a bolygót?
Ezek mítoszok, amit az emberek a körülöttük élők korábbi mítoszaiból gyúrtak össze. Nincs értelme sokat elmélkedni rajta. Amint valamelyik része abszolút megmagyarázhatatlan lesz, majd az lesz a megoldás, hogy átvitt értelemben kell érteni. Ne stresszeld rajta maga. Ha hinni akarsz benne, akkor tartsd meg a hited és ne bontogasd ki a részleteket.
A Biblia teremtés része önmagában egy baromság.
Teli van viszont jelképekkel, utalásokkal az általunk ismert földtörténetre, univerzum történetére stb.
Nos, nem vagyok vallásos, hívő sem igazán (véletlen találtam a kérdést), de véleményem szerint azért írták ilyen mesekönyvszerűen a Bibliát mert... *Dobpergés* ellenkező esetben az egyszerű, ókori ember egyszerűen egy kukkot nem értett volna meg belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!