A pokolban vagy gyehennában tényleg örök tűz és szenvedés van?
Hogy tehet olyat egy szerető és megbocsátó Isten, hogy ilyen helyre küld egy embert, csak mert nem cselekedett helyesen?
"Gyötrelmének füstje felszáll örökkön-örökké; és nem találnak nyugtot sem éjjel, sem nappal azok, akik leborulnak a vadállat és szobra előtt, és viselik nevének bélyegét.” (Jelenések 14.11)
Mt 18,9
"És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére."
Akkor miért írja ezt a Jel. 20:10?
"És az ördögöt, aki elcsábította őket, a tüzes és kénköves tóba vetik, ahol a fenevad és az álpróféta is van, és gyötrődnek éjjel-nappal örökkön-örökké."
Ez nem tűnik nekem teljes megsemmisülésnek
A Biblia ezt írja, s ha igaz amit a Szentírásban olvashatunk, akkor valóban úgy van.
Isten valóban szerető, mert egyszülött fiát áldozta fel értünk és valóban irgalmas, mert minden bűnbánó embernek megbocsájt. Viszont nem mindenki kér Isten szeretetéből és irgalmából. Ahogy pedig olvashatjuk, a jó emberekre örök boldogság, a gonoszokra örök büntetés vár.
Ha például van egy ember, aki gyermekeket és időseket gyilkol sorozatosan, azt nem nevezném úgy, hogy "nem cselekedett helyesen", hanem megátalkodott gonosztevőnek mondanám, akit teljesen jogosan ítél Isten örök kárhozatra.
"Hogy tehet olyat egy szerető és megbocsátó Isten, hogy ilyen helyre küld egy embert, csak mert nem cselekedett helyesen?"
Sehogy, de szerencsére nem ilyen az Isten és nem is írja a Biblia.
Amúgy tegnap volt kérdés, rengeteget írtam én is válasznak, nem írom le még egyszer. Nézz utána, vagy higgy, ami akarsz, de legjobb, ha elolvasod a Bibliát, és értelmezed
Nem, mivel ilyen hely nem létezik, Isten nem hozott létre, és nem is működtet ilyen aljasságot, és Ő maga is elitéli az ilyesmit.
A pokol az ember temetkezési helye. A "gyehenna" pedig egy szemét égető telep volt Jeruzsálem falain kivül, amit rendszeresen kénnel tápláltak hogy égjen. Ide dobták a szemetet, és azoknak a holt testeit, akik méltatlanok voltak a tisztességes temetésre.
Jézus ennek fényében a tűz kifejezést az örök megsemmisülésre használta, amiből nincs feltámadás.
Akkor elárulnád, hogy lehet örökkön örökké szenvedni? Mert Jézus elég határozottan ezt állította:
"Ha szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, ahol a férgük nem pusztul el, és a tüzük nem alszik ki."
"Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
Értem én, hogy ebben van egy hatalmas ellentmondás az őrtorony tanítása és Krisztus tanítása között, de nekünk utóbbira kell hallgatni, nem az emberi hagyományokra és fantazmagóriákra épülő őrtorony szervezetre.
"Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja. Jobb lett volna neki, ha meg sem születik."
Jézus ezek kijelentése pedig tökéletes ellentéte azon őrtornyos téveszmének, ami szerint a kárhozott ember egyszerűen megsemmisül, mintha nem is létezett volna.
"Akkor elárulnád, hogy lehet örökkön örökké szenvedni?"
Amíg élsz, önmagadtól, a saját éned okozta fájdalomtól, rossz érzéstől, okozatoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!