Jézus miért ilyen értelmetlen tanácsokat osztogatott?
"Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel."
Tehát ha valaki engem megver, akkor vegyek neki másnap egy fagyit?
"Ha megpofoznak jobb oldalt, tartd oda a bal oldalad is."
Tehát ha egy gyilkos belefojtja a testvéremet a kútba, akkor adjam neki oda a másikat is?
Stb.
Nem provokatív a kérdés, nem annak szánom.
Ugyan már.
Ez a baj veled (is), hogy hivatkozol a bibliára meg istenre, közbe el se olvastad, hanem csak bevetted azt a felhőt amit egy filozófus vagy bárki magyarázott neked róla.
Amiről én beszßlek az ott van benne szóról szóra. Nem másolom be a fél törvényt ha nem baj.
Az isten is erővel győzi le a gonoszt, ha olvastad volna a bibliát akkor tudnád miről beszélek.
Persze ha te csak filozófiai műként tekintesz rá az más, de akkor honnan veszed hogy isten mi meg mit hogyan gondol? Akkor az nem kereszténység hanem egyszemélyes filozófia.
És nem, a bosszú nem gonoszság. Sőt, inkább az a gonoszság amikor ezt akarja sulykolni valaki. Ahogy mondtam, krisztus engedett teret a bosszúnak az ószövetségben is, sőt a noénak azt mondta hogy aki embervért ont annak vére ember által ontassék ki.
Az újszövetség sem szüntette meg a bosszút, hanem azt mondja hogy hagyják az istenre.
Én nem a kereszténységről beszéltem, azt csak érintettem. A lényeg az volt, hogy mi van a törvényben. Aminek bárki utánanézhet. Mellesleg az újszövetség azt állítja hogy krisztus adta a törvényt. Nem a te kereszténységed itt a lényeg, bár ha azt mondod hogy keresztény vagy közbe meg nem fogadsz el alaptanitásokat az úgy érdekes.
Nekem pl megvan az hogy miért nem vagyok (már) ker3sztény. Mert abban meg amabban eltérek az újszövetség útmutatásától (nem erről a témáról van szó).
De velem nem fogsz tudni vitatkozni a bibliáról mert pontosan tudom hogy mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!